پرهام رضایی در یادداشتی نوشت:
بخشنامههای خلقالساعهای که آفت تولیدند
برای حل مشکلات پیش روی تولید، قبل از هر اقدامی باید درک درستی از مشکلات اصلی پیش روی تولید و اقتصاد کشور به دست آورد.
اعتمادآنلاین| برای حل مشکلات پیش روی تولید، قبل از هر اقدامی باید درک درستی از مشکلات اصلی پیش روی تولید و اقتصاد کشور به دست آورد. با توجه به فرامین رهبر معظم انقلاب در ارتباط با نامگذاری سال جاری ذیل عنوان«تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» و از طرفی دقت به این مساله که نامگذاریهای سالانه در ادوار اخیر بر پایه محورهای اقتصادی انجام شده است، متوجه این واقعیت عینی خواهیم شد که ایجاد بستر مناسب برای رشد و جهش تولید در راس موضوعات راهبردی و کلیدی کشور قرار دارد.
به گزارش تعادل، در این میان، بسیاری از مشکلات حوزه تولید، نیازمند تصمیمگیری در سطح ملی است و باید از طریق رویکردهای فراگیر ملی، تلاش برای حل این مشکلات در دستور کار قرار بگیرد. اما محور اصلی مانعزداییها در شعار سال جاری مسیر را برای فعالان مرتبط با حوزههای مختلف اقتصادی مشخص میکند، به عنوان نمونه افرادی که در بخشهای دولتی فعال هستند باید در بطن موضوعات اقتصادی ورود کرده و مشکلات خاصی که سد راه تولید هستند را بررسی و رفع کنند.
یکی از مهمترین مشکلاتی که پیش روی رشد و جهش تولید کشورمان قرار دارد، بخشنامههای خلقالساعه است که در حکم «آفت »در بستر تولید کشور عمل میکنند. در شرایط فعلی، واحدهای تولیدی و صنعتی در نقاط مختلف کشور از جمله البرز با مشکلات متعددی مواجه هستند که بخشی از این مشکلات استانی بوده و در قالب برگزاری جلساتی با حضور مسوولان دولتی از جمله استاندار بررسی و حل و فصل شده است. این مشکلات بسیار مهم، فرااستانی بوده و باید در سطح ملی پیگیری و حل و فصل شود و دلیل تاخیر در گرهگشایی برخی از این مشکلات نیز همین است.
اتاقهای بازرگانی به عنوان مهمترین تشکلهای بخش خصوصی تلاش میکنند، زمینه پشتیبانی از تولید و رفع موانع پیش روی صنعتگران و تولیدکنندگان را در دستور کار قرار دهند. در خصوص تعامل دستگاههای دولتی برای تعامل با بخش خصوصی و حل مشکلات پیش روی تولید باید به این واقعیت اشاره کرد دستگاههای اجرایی البرز همکاری و هماهنگی مناسبی در این خصوص با اتاقها داشتهاند. در بیان مهمترین مشکلات پیش روی تولید کشور میتوان به مواردی چون، نبود مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی مرتبط به پیگیری و تصمیمگیری در سطح کلان کشور اشاره کرد که بسیاری از مشکلات دیگر برآمده از این مشکل بنیادین است. از سوی دیگر متاسفانه در سال 99 شاهد صدور یکسری بخشنامههای خلقالساعه بودیم که این امر موجب شد تا ضربه سنگینی به اقتصاد کشور از جمله حوزه تولید وارد شود.
دامنه صدور این بخشنامههای خلقالساعه به اندازهای افزایش پیدا کرد که در سال گذشته تولیدکنندگان هر روز منتظر صدور بخشنامههای جدید بودند. با صدور هر بخشنامه این نگرانی ذهنیت فعالان اقتصادی را درگیر میکرد که آیا این بخشنامهها آسیبی به کسب و کار آنها وارد خواهد ساخت یا خبر؟ واقع آن است که برخی از بخشنامههای ابلاغی در سال گذشته متاسفانه زیان زیادی به تولیدکنندگان کشور از جمله البرز وارد کرد. بنابراین اکنون در ابتدای سال 1400 انتظارها از مسوولان اجرایی امر تولید آن است که برنامههایی بلندمدت را پایهریزی کنند و از اتخاذ تصمیمات خلقالساعه در حوزه تولید و فضای کسب و کار جلوگیری کنند. در صورت ایجاد یک رویه معقول و تخصصی و در صورت پایان یافتن دامنه تحریمهای اقتصادی معتقدم تولید کشورمان در سال 1400 گامهای بلندی در حوزه جهش تولید برخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید