بومیسازی چادر مشکی در ایران/ جلوی از خروج میلیاردها ارز
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: با تفاهم نامه ی ستاد اجرایی فرمان امام احداث بزرگترین کارخانه چادر مشکی کشور در قم انجام شد.
اعتمادآنلاین| سال 99 در استان در حوزه صنعت و باهدف تحقق شعار جهش تولید شعار مورد تأکید مقام معظم رهبری اتفاقات خوبی رخ داد در این سال با برگزاری جلسات متعددی بانام ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان مسئولان و دستاندرکاران اقتصادی استان به ریاست استاندار بهطور منظم هر سهشنبه تشکیل و موانع و مشکلات و چالشهای پیش روی صنعت و تولید استان بررسی ویا در قالب سهشنبههای اقتصادی طی بازدید استاندار و دیگر مسئولان مرتبط با صنعت و اقتصاد از نزدیک چالشهای فراروی صنعتگران و تولیدکنندگان رصد میشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هرچند طی یک سال گذشته مسئولان درزمینهٔ رفع موانع و همچنین ارتقای ظرفیتهای موجود درزمینهٔ تولید و صنایع قدمهایی را برداشتهاند، اما باز موانع و مشکلاتی هم وجود دارد حال از قوانین اداری گرفته تا مشکلات در تأمین مواد اولیه و ... که باید در سال جدید رفع و از صنایع استان به سمت بومیسازی و داخلی سازی حمایت و پشتیبانی شود.
اما مهمترین رویداد اقتصادی که سال گذشته برای قم رقم خورد عقد تفاهمنامه همکاری بین استانداری و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است تفاهمنامهای که اگر بهدرستی از سوی مسئولان تا قبل از پایان کار دولت بررسی شود میتواند آثار و برکات مهم اقتصادی و فرهنگی به دنبال داشته باشد.
تفاهمنامهای برای احداث بزرگترین کارخانه چادر مشکی در قم که وجود چنین کارخانهای در کشور حلقه مفقودهای به شمار میرود میتواند در شهر کریمه اهلبیت (ع) برکات فرهنگی بسیاری به دنبال داشته باشد بومیسازی و داخلیسازی چادر مشکی میتواند جلوی خروج میلیاردها ارز را بگیرد.
مصرف چادر در ایران 92 میلیون متر خواهد بود که فقط 10 میلیون متر تولید داخل است و احداث چنین کارخانهای جدای از تبعات اقتصادی میتواند بهعنوان یک سوغات فرهنگی و ملی برای شهر قم رهآورد خوبی به همراه داشته باشد البته اگر این رویداد تنها و فقط انعقاد یک تفاهمنامه خالی نباشد.
جهشهای خوب تولید در قم
مهرداد غضنفری در ویژهبرنامه «سلام قم» که بهصورت پخش زنده از شبکه آپارات انجام شد ضمن ارائه گزارش عملکرد یکساله از عملکرد معاونت امور اقتصادی گفت: سال گذشته 2 تفاهمنامه مهم در حوزه تولید منعقد شد تفاهمنامه با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که احداث کارخانه تولید چادر مشکی در شهرک شکوهیه مهمترین مفاد این تفاهمنامه خواهد بود و بهزودی اجرای آن آغاز میشود.
وی افزود: اجرای این تفاهمنامه میتواند نقش مؤثری در رفع مشکلات و مسائل استان در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و عمرانی ایفا کند؛ برای اجرایی شدن این تفاهمنامه پیگیریهای مداوم نیاز است و استانداری برای عمل به تعهدات و پیگیریها آمادگی کامل دارد.
رویکرد استان با ادامه روند افتتاح دو هفته یکبار پروژه تولیدی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم بیان کرد: رویکرد مهم استان در سال 1400 ادامه روند هردو هفته یک افتتاحیه است و در سال جهش تولید؛ 37 واحد تولیدی مطلقاً تعطیل در استان به مدار تولید بازگشت و اشتغالزایی 605 نفر را نیز به دنبال داشت.
به گفته این مسئول؛ طبق برآوردهای آماری؛ تا 77 درصد مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اجرایی و مابقی در سال جاری پیگیری خواهد شد همچنین 76 واحد تولیدی در استان توسط سیستم بانکی تملک شد که البته این تملکات، سودی برای بانک و منافعی برای تولید نداشت.
غضنفری عنوان کرد: تعیین تکلیف این واحدها در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه پرونده 72 واحد به نتیجه رسید و البته پرونده 4 واحد دیگر نیز در دستگاه قضا در حال پیگیری است.
بحران کرونا و ضربههای آن به اقتصاد قم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در بخش دیگری از گزارش اقتصادی خود با اشاره به بحران کرونا و آسیبهای آن گفت: باید تأکید کرد بحران کرونا و آسیبشناسی آن در اولویتبندی اقتصادی بر پایههای رونق و جهش تولید باعث گردید حوزه اقتصادی در سال 99 با رشد مواجه شود.
غضنفری بابیان اینکه بحران کرونا در قم به فرصت تبدیل شد افزود: قم در سال گذشته در رتبههای مختلف اقتصادی موفقیتهایی داشت درزمینهٔ جذب تسهیلات کرونا رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد درحالیکه در شروع بحران کرونا قم جزو استانهایی بود که نیازمند اقلام بهداشتی و با کمبود ماسک روبرو شد، اما در وقت کنونی به قطب مهم تولید ماسک در کشور تبدیلشده است.
میثاق نامه بانکهای عامل برای هزینه کرد منابع مالی در داخل استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم عنوان کرد:32 هزار میلیارد تومان زمینهساز منابع مالی در رشد و توسعه استان نقش دارد بانکها میثاق نامهای را امضا کردهاند تا منابع استان را در خود استان بهکارگیرند، البته عملکرد همه بانکها در این موضوع یکسان نبوده است و شاهد عدم ایفای نقش کامل بانکهای خصوصی در این موضوع بودهایم.
به گفته وی؛ نرخ تورم نقطهبهنقطه استان سال گذشته طبق ارزیابیها جزو مطلوبترین استانهای کشور است و قیمتهای مصوب شده در استان از سوی ستاد تنظیم بازار استان بهخوبی رعایت میشود.
غضنفری افزایش تعداد بیمهشدگان اجباری را نیز نشانه دیگری از موفقیت اقتصادی در استان عنوان کرد و گفت: این آمار از 131 هزار نفر در اسفندماه سال 98 به 134 هزار نفر در اسفندماه سال 1399 رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم همچنین این استان را مطلوبترین استان کشور در تورم نقطهبهنقطه سال گذشته ارزیابی کرد و یادآور شد: خوشبختانه قیمتهای مصوّب در استان بهخوبی رعایت شده است.
دیدگاه تان را بنویسید