کد خبر: 486070
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۵ ۱۵:۱۴:۳۳
| |

امنیت شغلی دغدغه اصلی کارگران است/ ضرورت حل مشکلات کارگران در سال تولید

کارشناس بازار کار با اشاره به مشکلات کارگران گفت:در حال حاضر امنیت شغلی مهمترین دغدغه کارگران است. کرونا باعث بیکاری بخش زیادی از کارگران شده است.

امنیت شغلی دغدغه اصلی کارگران است/ ضرورت حل مشکلات کارگران در سال تولید
کد خبر: 486070
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۵ ۱۵:۱۴:۳۳

اعتمادآنلاین| حمید حاج اسماعیلی؛ کارشناس بازار کار درباره مشکلات کارگران گفت: تحریم ها و کرونا در کنار هم باعث شده است که مشکلات کارگران از جمله امنیت شغلی و معیشت جدی تر شده است.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه کرونا امنیت شغلی کارگران را از بین برد بیان کرد: مطابق آماردولت بیش از یک میلیون و700 نفر از نیروی کار شغل خود را از دست داده اند. کرونا هم باعث محدودیت بازار کار شده است و بعضی از مشاغل هم با کرونا با مشکل مواجه شده است. تقاضای کار در حال حاضر بالا است و ظرفیت های کار کاهش پیدا کرده است. گردشگری با مشکل مواجه شده است.کسب و کار خدمات دچار مشکل شده است.

حاج اسماعیلی گفت:دولت باید برنامه ای ارائه دهد که با رعایت پروتکل ها حفظ بهداشت و سلامت جامعه را داشته باشد وهم کارها رفته رفته با رعایت اصول شروع شود و بحران بیکاری می تواند عواقب بدی را برای کارگران و خانواده آنها داشته باشد.

کارشناس بازار کار گفت: دولت بایدبرنامه ای داشته باشد تا با حمایت از تولید داخلی, مشکل بنگاه ها را حل کند. با توجه به شعار سال, باید هر مشکلی در مسیر تولید وجود دارد, رفع شود,اگر این همت وجود داشته باشد,حتی اگر مشکلی در مسیر تولید وجود داشته باشد, می توانند حل شود.

حاج اسماعیلی بیان کرد:از سوی دیگر یکی از مشکلات کارگران بحث معیشت است. هر ساله علی رغم اینکه دستمزد افزایش می یابد, ولی چون تورم در اقتصاد بسیار بالا است. قدرت خرید کارگران نه تنها افزایش نمی یابد, بلکه کاهش پیدا می کند. بنابراین دولت باید برنامه پشتیبانی را برای کارگران در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: هر سال تاکید می‌کنیم که برای کمک به معیشت خانوارهای کارگری، پرداخت وام‌های ودیعه مسکن و تسهیلات ارزان به کارگران در دستور کار قرار گیرد، ولی متأسفانه به دلیل عدم رایزنی قوی در شورای عالی کار این اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: دولت می‌تواند بانک مسکن یا چند بانک دیگر را به عنوان بانک عامل در پرداخت وام ودیعه مسکن در نظر بگیرد و به کارگران مستأجر و فاقد مسکن تسهیلات اجاره مسکن با نرخ پایین پرداخت کند.

این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه بازار مسکن در کشور به شدت فعال بوده و ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال را به صورت جدی دنبال کرده است، اظهار کرد: با توجه به فعالیت بازار مسکن صنایع وابسته بسیاری می‌تواند در کشور فعال شود ولی به طور کلی سیاستگذاری‌ها در حوزه مسکن موفق نبوده است.

به گفته حاج اسماعیلی اگر سیاست‌ها در حوزه مسکن موفقیت لازم را داشت، امروز افزایش جهشی و حباب گونه مسکن را شاهد نبودیم و برخی فروشندگان مسکن تا این حد به افزایش قیمت مسکن دامن نمی‌زدند و مدیریت صحیح عرضه و تقاضا در بازار مانع افزایش هزینه اجاره‌بها و فشار بر خانوارهای کارگری می‌شد.

وی با بیان اینکه حدود 70درصد دستمزد کارگران صرف اجاره مسکن می شود گفت:باید فکری برای مسکن کارگران صورت گیرد. کالاهای اساسی باید با یارانه دولتی در اختیار کارگران قرار گیرد تا بخشی از مشکلات آنها برطرف شود.با توجه به اینکه ارز ترجیحی را برداشته ایم.ممکن است کالاها با قیمت آزاد محاسبه شود,ولی دولت یا باید جلوی افزایش بی رویه قیمت ها را بگیرد تا کالاها را با ارز ترجیحی در اختیار کارگران قرار دهد. همچنین در بخش بهداشت و درمان بایدبه کارگران کمک کنیم. دولت برای کمک به کارگران باید برنامه های پشتیبانی داشته باشد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها