رونق مناطق آزاد کشور با سرمایهگذاری چینیها
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: با سرمایهگذاری چینیها در گردشگری و جزایر، مناطق آزاد کشور رونق خواهند گرفت.
اعتمادآنلاین| علیاصغر مونسان، شب گذشته (25 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: طی هشت سال خدمت دولت تدبیر و امید 320 طرح گردشگری در کشور به بهرهبرداری رسیده و این وزارتخانه بهرهبرداری از 200 طرح دیگر را در چند ماه آینده برنامهریزی کرده است.
وی اضافه کرد: در نتیجه اقدامات دولت تدبیر و امید تعداد تختهای اقامتی کشور به نسبت 280 هزار تخت ابتدای سال 1392 هماکنون با رشد 50 درصدی به 420 هزار تخت رسیده است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بیان کرد: در این مدت 450 هتل، هتل آپارتمان و واحد اقامتی و همچنین 2 هزار و 200 واحد بومگردی در کشور به بهرهبرداری رسیده است و هماکنون نیز حدود 300 طرح به ارزش 150 هزار میلیارد تومان دیگر در دست ساخت و تکمیل است.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام بانک مرکزی و سازمان جهانی گردشگری میزان درآمد کشور از محل گردشگری در سال 98 حدود 11 میلیارد و 800 میلیون دلار برآورد شده است، افزود: این میزان شامل 2.7 درصد تولید ناخالص داخلی(GDP) بوده که تنها پنجصدم درصد با میانگین جهانی شامل 3.4 درصد فاصله دارد.
مونسان یادآور شد: با توجه به روند فعلی توسعه گردشگری کشور انتظار داریم در چند سال آینده سهم صنعت توریستم کشور به میانگین جهانی نزدیک شود که این روند در صورت فروکش شدن همهگیری کرونا شدت بیشتری پیدا خواهد کرد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به اینکه مناطق آزاد ظرفیت بالایی برای توسعه همهجانبه کشور دارند، عنوان کرد: سعی کردیم تا از منافع مناطق آزاد بهویژه جزیره کیش که مهمترین محور فعالیتهای آن گردشگری است در کمیسیون اقتصادی دولت دفاع کنیم .
وی با اشاره به سند همکاریهای ایران و چین، تصریح کرد: با سرمایهگذاری چینیها در گردشگری و جزایر، مناطق آزاد کشور رونق خواهند گرفت که بخش گردشگری آن به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سپرده شده و برنامههای خوبی در این زمینه تدوین شده است.
مونسان با بیان اینکه در زمینه واکسن کرونا اختلافاتی وجود دارد، گفت: در تمام دنیا، دولتها متولی تهیه و تزریق واکسن هستند و در کشور ما نیز وزارت بهداشت مسئولیت این کار را بر عهده دارد و وزارت بهداشت با ورود بخش خصوصی در این زمینه موافق نیست.
همچنین نشست هماندیشی علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با فعالان عرصه گردشگری کیش که صبح شنبه با حضور جعفر آهنگران (مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره سازمان منطقه آزاد کیش)، محمدرضا دشتی اردکانی (رئیس فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی)، جمعی از سرمایهگذاران، نمایندگان جوامع، صنوف و اصحاب رسانه در سالن رازی مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد.
در این نشست، برخی مسائل حوزه گردشگری کیش عنوان شد که مهمترین آن تأثیرات منفی دریافت ارزشافزوده در مناطق آزاد بر رونق صنعت گردشگری و درخواست تجدیدنظر در اجرای این مصوبه و همچنین اعطای تسهیلات حمایتی به فعالان عرصه گردشگری در کیش بود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این نشست از پیگیری جدی برای تأخیر در اجرای طرح مسئله مالیات بر ارزشافزوده در مناطق آزاد و تلاش برای حل این مشکل خبر داد و افزود: تمام تلاش خود را در جهت تمدید اقساط وامها، حمایت از گردشگری کیش و پیگیری موضوع مالیات بر ارزشافزوده خواهد کرد.
مونسان ادامه داد: طی سالهای گذشته، مزیتهای مناطق آزاد، یکی پس از دیگری از بین رفته است و این مزیتها در سالهای گذشته موجب جلب سرمایهگذاران شده است که با از بین رفتن این مزیتها ممکن است سرمایهگذاران از مناطق آزاد خارج شوند.
وی با اشاره به پایان مهلت بیست ساله معافیت مالیاتی منطقه آزاد کیش در دوران مدیرعاملی خود در این منطقه گفت: در آن زمان باوجود فشارهای دستگاههای ذیربط، در برابر اجرای این طرح ایستادگی کردیم و معافیت مالیاتی بهعنوان یک مزیت عالی در کیش حفظ شد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه قانون گرفتن مالیات بر ارزشافزوده تصویب شده و بازگرداندن آن کار دشواری است، عنوان کرد: با مسئولان مربوطه در این زمینه گفتگو خواهیم کرد و بخش خصوصی و سرمایهگذاران هم باید از مدیرعامل منطقه حمایت کنند و برای حذف مالیات بر ارزشافزوده تلاش کنند.
مونسان با اشاره به نگاه ویژه به کیش در اتخاذ تصمیمات گردشگری، تأکید کرد: پشتیبانی از کیش مانند افزایش عوارض خروج از کشور همواره در دستور کار وزارت بوده است.
وی به قیمت بالای ملک در کیش نیز اشاره کرد و گفت: مدیران ارشد حاکمیتی نیز در این خصوص نگران هستند و این معضل از چالشهای اصلی مدیریت کنونی سازمان منطقه آزاد کیش است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر اینکه گردشگری در دنیا به اقتصاد سوم تبدیل شده و باوجود هوشمندسازی تمامی حوزهها، صنعت گردشگری رشد سریعی را دارد، اظهار کرد: در فرایند برنامهریزی کشور همچنان تمرکز بر صنعت و کشاورزی است و خدمات آن حوزهها قابل قیاس با گردشگری نیست.
علیاصغر مونسان با اشاره به اینکه با تلاشهای صورت گرفته گردشگری از سازمان به وزارتخانه ارتقا پیدا کرد، تصریح کرد: برخلاف معاونین رئیسجمهور، وزیر در هیئتوزیران حق رأی دارد. وی افزود: ارتقای بودجه و در نظر گرفتن منابع خوب مالی در احکام بودجه از نتایج تلاشهای این مدت گردشگری بوده است که با حمایت فراکسیون گردشگری مجلس تأمین شده است، و این اعتبار مانع لزوم دریافت وامهای ارزی و نرخ فزاینده بازپرداخت آن شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در گردشگری کشور اتفاق افتاد، ارتقای تعداد گردشگر و رکورد آن در سال98 با وجود تمامی اتفاقات آن سال مانند سیل، شهادت سردار سلیمانی و حادثه هواپیمای اوکراین است.
مونسان با بیان این مطلب که لغو روادید یک طرفه با بسیاری از کشورها نیز ازجمله تمهیداتی بود که در راستای ارتقای گردشگری انجام شد؛ افزایش واحدهای بومگردی، تنوع محصولات گردشگری ، ایجاد گردشگری طبیعت در کنار گردشگری تاریخی و فرهنگی، هتلکاروانسراها، گردشگری معدن و گردشگری صنعتی و برگزاری رویدادهای بینالمللی مانند تبریز و همدان 2018 را از دیگر اقدامات گردشگری در سالهای اخیر عنوان کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرارداد با چین را به سود کشور و مناطق آزاد دانست و در خصوص توزیع واکسن نیز، این چالش را سراسری عنوان کرد و گفت: تلاش خود را برای جلب رضایت وزارت بهداشت برای توزیع واکسن در کیش همراستا با سند ملی خواهم کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست با اشاره به تأمین نظر ریاستجمهوری برای خرید واکسن توسط بخش خصوصی، یکی از شانسهای مدیران کیش را همراهی اصناف و فعالان اقتصادی کیش دانست و اظهار کرد: حسننظر، همراهی و تشریک مساعی این افراد که دغدغهی اجتماعی دارند، ستودنی است.
جعفر آهنگران، نگاه بخش خصوصی جزیره را نگاه ملی عنوان کرد و گفت: هر تلاشی که در این منطقه میشود برای جلب منفعت عمومی و ملی است.
وی با اشاره به اهمیت گردشگری سلامت، گفت: با توجه به ظرفیتهای کیش و اهمیت گردشگری سلامت ، هنوز برای رسیدن به جایگاه شایسته این منطقه و ارائه خدمات مطلوب و استاندارد به هموطنان عزیز راهی طولانی پیش روداریم.
آهنگران با اشاره به اینکه 60 هتل در دست ساخت بودند که به علت نوسانات ارزی و قوانین جدیدی چون مالیات بر ارزشافزوده با مشکلاتی مواجه شدهاند از وزارت میراث فرهنگی خواست تا با اعطای وام بانکی جهت توسعه بومگردی و رونق گردشگری منطقه، یاریگر بخش خصوصی باشند.
وی طرح جامع کیش را بسیار مهم تلقی و ابراز امیدواری کرد بهزودی و پیش از نشست حاکمیتی بعدی، طرح جامع تائید شده در دست ارائه باشد. اتصال کیش به شبکه سراسری برق ضروری است و میتواند به علت تضمین فروش، نظر سرمایهگذار خصوصی را نیز جلب خواهد کرد.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی نیز بیاطلاعی نمایندگان مجلس از بسیاری موارد و معضلات مناطق آزاد را پیامد کمکاری فعالان اقتصادی و ارتباط ضعیف آنها با نمایندگان عنوان کرد و افزود: مالیات بر ارزشافزوده باعث کاهش اقبال مسافران به سفر مناطق آزاد مانند کیش و رغبت ایشان به سفرهای خارجی و درنهایت خروج ارز خواهد شد.
دشتی اردکانی در پایان به تعامل این حوزه با فعالان اقتصادی و گردشگری مناطق آزاد تأکید کرد.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش بیشترین سهم را از آنچه در چشمانداز گردشگری کیش میگذرد، حضور بخش خصوصی عنوان و اظهار کرد: در بخش صنایعدستی نیز وزارتخانه نقش حمایتی دارد و برعکس در بخش میراث فرهنگی بیشترین سهم از آن حاکمیت است.
خسرونشان با اشاره به تعداد هتلها، آژانسهای گردشگری و اماکن پذیرایی و تفریحی و گردشگری با عدد 568 و اشتغال بالغبر 20هزار نفر از جمعیت کیش در حوزه گردشگری تصریح کرد: اقتصاد کیش، تکمحور است و جزیره به قطب اول گردشگری در کشور تبدیل شده است و برای قوام بیشتر با توجه به افزایش ظرفیت فرودگاه و گردشگر برای قوام بیشتر نیاز به تنوع بیشتری دارد. سهم جزیره از صندوق ذخیره ملی نیز باید در نظر گرفته شود.
نایبرئیس جامعه پذیرایی بازاریان کیش نیز با اشاره به اینکه حق دریافت تسهیلات گردشگری برای کل کشور بوده و جزیره کیش نیز باید از این حق بهرهمند باشد، ادامه داد: ویروس ارزشافزوده از ویروس کرونا خطرناکتر است. تصویب و ابلاغ ناگهانی این ماده قانونی در کیش، مشکلات فراوانی را به وجود آورده و فعالیت اقتصادی را تحتالشعاع قرار داد.
ابوالحسنی افزود: این مسئله همراه با ناآگاهی مودیان باعث تبلیغات سوء علیه کیش شده است و درنهایت به رغبت مسافران به سفرهای خارجی و حتی تغییر مقاصد سرمایهگذاری برای فعالان اقتصادی خواهد انجامید. این قانون برفرض لزوم اجرا، نیاز قطعی به تنفس زمانی برای آموزش صنوف دارد.
رئیس جامعه هتلداران کیش با تأکید بر اینکه تنها گردشگری میتواند اقتصاد را از وابستگی به فروش نفت برهاند، اظهار داشت: برخی محدودیتهای اعمال شده مانع جذب گردشگر خارجی است و باید در مجلس مطرح و رفع شود.
مسیحالله صفا با اشاره به تصمیمات غلط ارزشافزوده ادامه داد: زیر مجموعه وزارت دارایی قرار گرفتن مناطق آزاد، بدترین ضربهای بود که میتوانست به این مناطق وارد شود. اجرای مصوبه مالیات بر ارزشافزوده میتواند حداقل 10 درصد هزینه سفر به کیش را افزایش دهد.
نماینده آژانسهای گردشگری کیش جزیره را اصلیترین قطب گردشگری کشور عنوان و تصریح کرد: مالیات بر ارزشافزوده بزرگترین معضلی است که اکنون با آن دست به گریبان هستیم و امیدواریم این ماده واحده مغایر با قانون بهزودی حذف شود.
خدادادی کرونا هراسی را پیامد بیتوجهی به فرمولهای صحیح سلامت دانست و گفت: در کیش با این مشکل روبهرو هستیم و باید برای آینده با فرمول مراقبتی بهتر با آن مقابله شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهمنظور بازدید از چند طرح گردشگری شامل مرمت کاخ مرجان، هتلهای آسمان، پالاس، گرند ملیا و سپنتا گشت و دیدار با فعالان گردشگری به جزیره کیش سفر کرد.
دیدگاه تان را بنویسید