کد خبر: 487007
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۸ ۰۹:۴۳:۲۶
| |

کاردانو، برنده نزاع بازار رمزارزها / ریزش ادامه‌دار ارزش بیت‌کوین

با آغاز هفته میلادی، بازار رمزارزها شاهد ادامه روند نزولی بود. بیت‌کوین در روز دوشنبه با ریزش تقریبا 9 درصدی همراه شد که این موجب شد تا بزرگ‌ترین رمزارز جهان کف قیمتی 42 هزار دلاری خود را بعد از سه ماه مجددا لمس کند.

کاردانو، برنده نزاع بازار رمزارزها / ریزش ادامه‌دار ارزش بیت‌کوین
کد خبر: 487007
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۸ ۰۹:۴۳:۲۶

اعتمادآنلاین| ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا، در عین‌حال توانست با علاقه و اعتبار و عملکرد خود در این بازار، توجهات و نگاه‌ها را به سمت رمزارزها متوجه کند؛ این خود یکی از اشکالات برخی سرمایه‌گذاران است. رفتاری گله‌ای که می‌تواند برای سرمایه افراد بسیار خطرناک باشد، اما اخیرا ماسک با توییت‌های خود و آثار روانی‌ حاصل از آن، باعث سقوط قیمتی بیت‌کوین و در پی آن منجر به سقوط بیشتر بازار رمزارزها شد.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، توییت آخر ایلان ماسک که انتقاد از مصرف بالای انرژی و سوخت‌های فسیلی بود، نگاه‌ها را به سمت رمزارزهای دوستدار محیط‌زیست سوق داد. به طوری که طی دو روز گذشته برخی از رمزارزهای دوستدار محیط‌زیست، رشدهای 200درصدی را ثبت کردند. رمزارز کاردانو و ماتیک نیز که جزو رمزارزهای مبتنی بر ثبت سهام و دوستدار محیط‌زیست هستند، توانستند بالاترین مقاومت و رکورد قیمتی خود را در همین بازار خونین، رد کنند. کاردانو با ثبت قیمت 47/ 2 دلار توانست با اختلاف 5 میلیارد دلاری در ارزش بازاری از دوج‌کوین پیشی بگیرد و چهارمین رمزارز بزرگ شناخته شود.

این در حالی است که شرکت گلکسی‌دیجیتال (Galaxy Digital) هفته گذشته اعلام کرد که مصرف انرژی در سیستم‌های بانکی و طلا در مقایسه با شبکه بیت‌کوین بسیار بیشتر است. این شرکت طی گزارشی بیان کرد که سیستم بانکی با مصرف 263 تراوات‌ساعت در سال، بیشترین مصرف انرژی را دارد و بازار طلا نیز با مصرف 240 تراوات‌ساعت در سال در جایگاه دوم مصرف انرژی در این زمینه قراردارد. این در حالی است که طبق این تحقیق بیت‌کوین طی یک سال 114 تراوات‌ساعت مصرف انرژی دارد و تکنولوژی بلاک‌چین به نوعی رقیب اقتصاد متمرکز امروزی شناخته می‌شود که این ویژگی می‌تواند برتری تاثیرگذاری به این تکنولوژی ببخشد.

اما اتریوم که طی ماه گذشته با شروع رالی صعودی خود توانست قیمت 4400 دلار را نیز لمس کند، نتوانست از این بازار قرمز فرار کند و طی روز دوشنبه با افت 8 درصدی همراه شد. اتریوم در بعدازظهر روز دوشنبه در کانال 3500 دلار در حال نوسان است. هفته‎ای که گذشت برای اتریوم طی ماه گذشته اولین هفته‌ای بود که با کاهش قیمت هفتگی همراه بود.

طلا، پناهگاه امن برای تعدیل ریسک تورم انتظاری

با آغاز هفته جدید میلادی و آغاز به کار مجدد بازارها، ترند بازار کالاهای سرمایه‌ای، یعنی طلا، در زمانی که سرمایه‌گذاران بازار رمزارزها دچار نااطمینانی‌هایی در مورد روند بازار شده‌اند، دوباره نگاه‌ها را به خود جلب کرد. طلا با شروع معاملات در بازار، روند صعودی خود را نیز شروع کرد. طلا دیروز صبح با قیمت 1852 دلار در هر اونس آغاز به‌کار کرد. با ادامه این روند صعودی، طبق پیش‌بینی کارشناسان توانست از مقاومت مهم 1854 دلاری عبور کرده تا ساعت 20 به وقت تهران به 1866 دلار رسید. اما در طول روز شاهد نوسان در قیمت این فلز زرد بودیم به طوری که تا قیمت 1848 دلار نیز کاهش پیدا کرد.

در یادداشت تحقیقی هفته گذشته غول بانکداری سرمایه‌گذاری جی‌ پی مورگان اعلام کرده است که اگر تورم همچنان روند صعودی داشته باشد، کالاها به عنوان یک پناهگاه مفید برای سرمایه‌گذاران عمل می‌کنند. تورم در سراسر جهان می‌تواند حتی بیشتر شود. به تازگی پس از انتظارات تحلیلگران از میانگین تورم 6/ 3 درصد، نرخ تورم سالانه 2/ 4 درصد رسید و این می‌تواند سیگنال جالب توجهی برای آنها باشد. جی‌ پی مورگان خاطرنشان کرد که طلا، در بلندمدت از نظر موقعیت نسبت به کوتاه‌مدت آسیب پذیرتر به نظر می‌رسد. همچنین، اگر جی پی مورگان نتیجه‌گیری کند که تورم در ماه‌های آینده می‌تواند به طور ناگهانی افزایش یابد، جذابیت نسبی کالاها در بلندمدت با توجه به درک سرمایه‌گذاران از کالاها به عنوان پوشش تورم بهتر، بیشتر نیز می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها