«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
چین و ایلان ماسک رمزارزها را نابود کردند/ قیمت بیتکوین دوباره بالا میرود؟
پیرو توییت ایلان ماسک، ارزش بیتکوین به پایینترین سطح سهماهه اخیر خود رسید. این اتفاق سرمایهگذاران بازار مذکور را به فکر فروش بیتکوینهایشان انداخت. شرایط برای معاملهگران رمزارزها زمانی پیچیدهتر شد که دولت چین موسسات مالی و اعتباری این کشور را از حضور در بازار رمزارزها منع کرد.
اعتمادآنلاین| پیرو توییت ایلان ماسک، ارزش بیتکوین به پایینترین سطح سهماهه اخیر خود رسید. این اتفاق سرمایهگذاران بازار مذکور را به فکر فروش بیتکوینهایشان انداخت. شرایط برای معاملهگران رمزارزها زمانی پیچیدهتر شد که دولت چین موسسات مالی و اعتباری این کشور را از حضور در بازار رمزارزها منع کرد.
ماجرا از کجا شروع شد؟
ایلان ماسک، مالک شرکت تسلا، در بهمنماه گذشته از سرمایهگذاری یک و نیم میلیارد دلاری این شرکت در بازار ارزهای دیجیتالی خبر داد. تسلا تمام این مبلغ را روی بیتکوین سرمایهگذاری کرد و همین سرمایهگذاری هم باعث شد قیمت این ارز دیجیتالی رشدی 15 درصدی پیدا کند. بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی، در سایه حمایتهای مجازی ایلان ماسک، به رشد خودشان ادامه دادند. همان زمان بود که ماسک اعلام کرد خریداران تسلا میتوانند برای خرید خودروهای این شرکت از بیتکوین استفاده کنند و از همین رو بازار ارزهای دیجیتالی دوباره داغ شد. وضعیت این بازار به خوبی پیش میرفت تا اینکه ماسک اعلام کرد تسلا به زودی بیتکوینهای خود را میفروشد. این شرکت شرایط خرید خودرو به وسیله بیتکوین را هم حذف کرد تا وضعیت در بازار کریپتو به حالت قرمز درآید. اما گویا تازه این اول روزهای بد بازار بیتکوین بود. ماسک طی گفتوگویی اعلام کرد استخراج بیتکوین تاثیر مخربی بر محیطزیست میگذارد و به همین خاطر دیگر علاقهای به این ارز دیجیتالی ندارد. بعد از آن بود که ماسک گفت بیتکوینهایش را میفروشد.
البته ماسک هفته گذشته درباره فروش بیتکوینهای خریداریشده از سوی تسلا در توییتر نوشت: «تسلا هیچ بیتکوینی نفروخته است.» این شفافسازی ظاهری بعد از توییتهای منفی ماسک در مورد بیتکوین و احتمال فروش ارزهای دیجیتالی تسلا نوشته شد، اما باز هم کمکی به بازار کریپتو نکرد.
ایلان ماسک و بیتکوین
هرچند ایلان ماسک با اشتیاق سطح دارایی رمزارز خود را افزایش داده بود، اما اخیراً نسبت به این بازار سرد شده است؛ به همین خاطر بیتکوین در هفته گذشته کاهشی 9 درصدی پیدا کرد و با قیمت 42200 دلار به پایینترین سطح خود از 8 فوریه تاکنون رسید. پیرو این اتفاق اتریوم نیز ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3400 دلار تنزل یافت. دوجکوین نیز با هفت درصد سقوط 0.48 دلار قیمت گذاشته شد.
نیل ویلسون، تحلیلگر ارشد بازار در Markets.com، درباره سقوط قیمت رمزارزها در بازار میگوید: «این سقوط یک انفجار خوب است. اکنون چیز جدیدی در مورد بیتکوین نمیتوانم بگویم. این بازار اکنون بیثبات، پر از حدس و گمان و قابل دستکاری است. ضمن اینکه باید بگویم بیتکوین و بازار ارزهای دیجیتالی درگیر یک حباب هستند.»
هرچند بیتکوین به عنوان ابزاری برای پرداخت طراحی شده، اما به دلیل نوسان زیاد و پرهزینه بودن استخراج آن چندان مورد استفاده عموم قرار نمیگیرد. در ماههای اخیر صحبتهایی درباره قابل معامله شدن بیتکوین به میان آمده، اما این ارز دیجیتالی هنوز نتوانسته این خواسته مهم را عملی کند و هنوز هم یک ارز دیجیتالی غیرقابل معامله در بازارهای تجاری و مالی است، همین هم شاید یکی از دلایل ریزش قیمت این ارز دیجیتالی در بازار باشد.
کریس وستون، عضو یک کارگزاری در ملبورن استرالیا، درباره کاهش قیمت بیتکوین در بازار و دلایل این اتفاق میگوید: «در روزهای اخیر نشانههایی از اصلاح قیمت بیتکوین در بازار دیده میشد و ایلان ماسک تنها نقش کاتالیزور این ماجرا را ایفا کرد. کاهش قیمت و اصلاح بخشی از روند و خاصیت بازار است و در نهایت شرایط دوباره عادی میشود. بازار مالی همیشه در حرکت است و اکنون این حرکت نزولی است.»
ناراحتی اهالی بازار از ایلان ماسک
ریزش قیمت بیتکوین باعث ناراحتی معاملهگران از ایلان ماسک شده است. آنها او را عامل اصلی افت قیمتها میدانند. سرمایهگذاران امیدوارند ماسک دیگر درباره این بازار توییت نکند و اجازه بدهد شرایط بازار ارزهای دیجتیالی دوباره به حالت عادی بازگردد.
پیش از کاهش قیمت بیتکوین و زمانی که اهالی این بازار درگیر این سوال بودند که آیا ماسک بیتکوینهایش را فروخته یا نه، یک اکانت تاییدنشده توییتری به نام CryptoWhale در توییتی نوشت: «سرمایهگذاران بیتکوین زمانی که متوجه شوند ایلان ماسک تمام بیتکوینهای خودش را فروخته حسابی شوکه میشوند. با فاصله از ایلان ماسک متنفرم.»
ایلان ماسک نیز در پاسخ به این توییت نوشته بود: «واقعاً!» توییتی که در آن مشخص نبود ماسک در حال تایید فروش داراییهای بیتکوینش است یا فقط به این واقعیت اشاره کرده که با انتقاداتی از جانب سرمایهگذاران بیتکوین روبهرو شده است. تا اینکه دوشنبه گذشته ایلان ماسک در توییتی موضع خودش را در قبال بیتکوین مشخص کرد. ماسک در این توییت نوشت: «تسلا نمیخواهد بیتکوین خود را بفروشد.»
البته این توییت جلوی ریزش قیمت بیتکوین را نگرفت و حالا این ارز دیجیتالی بیش از 14 درصد از ارزشش را از دست داده است.
دولت چین دشمن جدید رمزارزها
اگرچه ایلان ماسک شرایط را برای ارزهای دیجیتالی سخت کرده، اما حالا این بازار یک دشمن جدید دارد: دولت چین. در حالی که همه درگیر توییتهای ایلان ماسک بودند ناگهان دولت چین هم خرید و فروش ارزهای دیجیتالی را ممنوع کرد. اقدامی که باعث افت بیشتر قیمت بیتکوین، اتریوم، دوجکوین و دیگر ارزهای دیجیتالی شد.
دولت چین امروز بیست و نهم اردیبهشت (نوزدهم مه) بانکها و موسسات مالی این کشور را از هرگونه عملیات بانکی مرتبط با معاملات ارزهای دیجیتالی منع کرد. این دستور باعث کاهش قیمت بیتکوین به زیر 40 هزار دلار شد. با سقوط ارزش بیتکوین به زیر 40 هزار دلار، بازار رمزارزها 280 میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد.
قیمت اتریوم، دومین رمزارز بزرگ جهان، نیز با سقوطی 22 درصدی به زیر سه هزار دلار رسید. ریپل سومین ارز محبوب جهان هم سقوطی 24 درصدی را تجربه کرد. دوجکوین ارز محبوب ایلان ماسک نیز بعد از اطلاعیه دولت چین، با افتی 25 درصدی مواجه شده است.
دیدگاه تان را بنویسید