کد خبر: 489549
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۴ ۱۴:۱۳:۱۴
| |

وزیر کار مطرح کرد؛

باج‌گیری محلی از بنگاه‌های اقتصادی/ قوه قضاییه برخورد کند

وزیر کار گفت: هر بنگاه‌ اقتصادی که در هر گوشه‌ای شکل می‌گیرد باج‌گیری‌های محلی شروع می‌شود.

باج‌گیری محلی از بنگاه‌های اقتصادی/ قوه قضاییه برخورد کند
کد خبر: 489549
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۴ ۱۴:۱۳:۱۴

اعتمادآنلاین| کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در آئین تجلیل از عملکرد بنگاه‌های اقتصادی برتر (جهش تولید، رشد بهره‌وری) اظهار داشت: در روزهای نزدیک به حماسه بزرگ تاریخی انتخابات ریاست جمهوری هستیم، ملت ایران هر چهار سال یک بار با حضور گسترده خود در پای صندوق‌های رأی، نظام جمهوری اسلامی را به عنصر حیات بخش «سرمایه اجتماعی» تجهیز می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی با بیان این که سرمایه اجتماعی، پشتوانه همه نظام‌های سیاسی به ویژه نظام جمهوری اسلامی است، به حماسه مردم در انتخابات دوم خرداد سال 1376، اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب، آن روز را یک حماسه بزرگ تاریخی خلق شده توسط مردم دانستند و فرمودند این حماسه بزرگ سیاسی یک بار دیگر به جهانیان نشان داد که ایرانیان با شور و نشاط در صحنه هستند و برای دوام کشورشان با تاریخ کهن در کنار هم، یکپارچه، همدل با هدف مشترک حرکت می‌کنند، حضور گسترده ما را از توطئه‌های دشمنان مصون کرده و بدخواهان را در خارج و داخل مأیوس می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر این که حضور پرشور مردم در صحنه‌های تاریخی به توسعه و رشد مادی و معنوی یک ملت کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: باید با همه تلاش و توان، امید را در جامعه تزریق کنیم. امید، عنصری محوری است که در سایه آن رشد اقتصادی، جهش تولید و موفقیت‌های یک ملت رقم می‌خورد و در سایه یکپارچگی و وحدت، حول محور منافع ملی شکل می‌گیرد.

شریعتمداری افزود: در نقطه مقابل امید، عنصری که موجب نزول و تنزل قدرت یک ملت بزرگ می‌شود تفرقه، منازعه و تشتت است.

وی همچنین اختلاف سلیقه، تضارب افکار و اندیشه را نیز عنصر ارزشمندی خواند که موجب رشد، تعالی و بالندگی یک ملت می‌شود و منازعه بر سر منافع ملی را عامل از بین رفتن اهداف بزرگ عنوان کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سال جهش تولید گفت: معاونت امور اقتصادی وزارتخانه در ابتدای سال با سیاستگذاری صحیح و فرماندهی مناسب برای تحقق این شعار گام برداشت، برنامه‌های لازم را به بنگاه‌های زیر مجموعه ابلاغ و در ماه‌های اخیر نیز شاخص بهره‌وری بنگاه‌های اقتصادی را اندازه‌گیری کرد.

شریعتمداری، این ارزیابی را اقدامی جدید خواند که در زیرمجموعه واحدهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده و ادامه داد: جهش تولید و رشد پایدار در سطح کلان اتفاق نمی‌افتد مگر این که در حوزه‌ها و لایه‌های گوناگون بستر آن فراهم شود.

شریعتمداری تاکید کرد: اگر بخواهیم جهش تولید را به صورت مستمر ادامه دهیم و به رشد پایدار در سطح کلان در کشور نائل شویم، باید در حوزه‌های نهادی، ساختاری و سطح خرد، تحولاتی را ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر این که شاهد تجربه رشد اقتصادی در چهار دهه اخیر بوده‌ایم، بیان کرد: یکی از پایدارترین آنها، دوره هشت ساله‌ای بود که بعدها دولت اصلاحات نام گرفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بررسی آمارها نشان می‌دهد که در طول آن ایام در شرایط خوبی قرار داشتیم و حتی در سال‌های آغازین دولت یازدهم و دوازدهم اگر به شاخص‌های نابرابری اقتصادی و فقر و موارد دیگر نگاهی بیاندازیم، می‌بینیم در سایه اتفاقات خوبی که در شروع این دولت رخ داد، به سطح بالایی از شاخص‌ها دست یافتیم، عاملی که در این زمینه مهم بود رشد بی‌سابقه انباشت سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد دو جانبه ملت و دولت بود و حاکمان در یک همزیستی مسالمت‌آمیز با شهروندان، شرایط و جو مناسبی را برای فعالیت اقتصادی فراهم کردند.

وی بیان کرد: در دوره اصلاحات، تنش زدایی در سطح منطقه و عرصه بین‌المللی باعث شده بود، شاخص‌های فساد روند رو به کاهشی داشته باشد، نهادهای بین‌المللی که ناظر بر فعالیت‌ها بودند این موضوع را در گزارش‌های خود اعلام می‌کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بنده به عنوان عضوی از آن دولت به یاد دارم که زمینه‌ها برای تحقق اهداف عالی و قدم‌های بزرگ فراهم شده بود.

شریعتمداری، یکی از این زمینه‌ها را برقراری زبان مشترک در حوزه فعالیت‌های تجاری با جهان دانست و تاکید کرد: در دوره اصلاحات، مهر «عدم ساخت» در اختیار بخش‌های تولیدی قرار داشت و بر روی هر کالایی وارداتی درج می‌شد تا اجازه ورود پیدا کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از عناصر مؤثر دیگر در دوره اصلاحات، برقراری رابطه مطلوب با حوزه پیرامونی بود. در عمر چهل ساله انقلاب اسلامی، معمولاً دوگانه‌ای را پیش روی ملت قرار دادیم؛ یا تسلیم در برابر ابرقدرت‌ها یا رفتار خصمانه در نظام بین‌الملل و راه حل سومی ارائه نکردیم که مطلوب ملت ایران است.

وی افزود: بدون استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تحکیم فعالیت‌های دیپلماسی در جهان، برقراری موازنه بین شرق و غرب در عرصه‌های گوناگون فعالیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، تنش زدایی، نمی‌توانیم به هدف‌های مان دست پیدا کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: استفاده از امکانات مناسب برای همکاری با همسایگان یکی از مهمترین اقدامات در دوره اصلاحات بود و حتماً این الگو تکرار شدنی است.

وی بر استفاده از شاخص‌های صحیح حکمرانی خوب و مطلوب در سطح اداره امور بنگاه‌داری اقتصادی و سطح فعالیت‌های دیگر در کشور تاکید کرد.

شریعتمداری گفت: برخی مفاهیم می‌توانند ائتلاف بزرگ را در کشور خلق کند که یکی از آنها جوان‌گرایی نخبگانی و از مؤلفه‌های حکمرانی خوب است و رهبر معظم انقلاب نیز در گام دوم درباره آن صحبت کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این وزارتخانه نیز با استفاده از سیاست جوان‌گرایی به اهداف مطلوب دست یافتیم و این موفقیت حاصل تلاش ما در استقرار هدف جوان‌گرایی نخبگانی در سطح بنگاه‌های وزارتخانه بود که موفق شدیم 12 سال عمر مدیران را کاهش دهیم، در سازمان‌های سنتی با به‌کارگیری جوانان گام‌های بزرگی برداریم و از نظر و دیدگاه افراد باتجربه استفاده کنیم.

وی افزود: از جمله مصادیق آن می‌توان به حضور مدیران عامل صندوق بازنشستگی و افزایش نرخ سود شستا اشاره کرد که در سال‌های 97 تا 99 از هفت درصد به 140 درصد رسیده است.

شریعتمداری بیان کرد: مشابه این اقدامات در مجموعه فعالیت‌های بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر صورت گرفت و حجم سرمایه‌های متعلق به بیمه‌گذاران در کمتر از دو سال محقق شد که میزان افراد تحت پوشش این بیمه از 640 هزار نفر به سقف دو میلیون بیمه شده در سطح روستاها رسیده است.

وی با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: آرزوی 12 ساله بازنشستگان و بی عدالتی را مرتفع کردیم، بدون این که حتی یک سهم از 16 هزار میلیارد تومان مورد تعهد دولت به صندوق بازنشستگی و تأمین اجتماعی پرداخت شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که اصل شفافیت مهمترین عواملی است که موفق شدیم به کمک آن به سود قابل توجه در فعالیت‌های اقتصادی برسیم، گفت: هشت سامانه شفافیت در وزارتخانه استقرار یافته است، سال گذشته به تمام شرکت‌ها بخشنامه‌ای ابلاغ کردیم که کالاهایی که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند، باید در بورس کالا عرضه شوند که این هدف در برخی از شرکت‌ها اجرایی شده است.

وی با اشاره به این که نظام حکمرانی مطلوب اجازه نمی‌دهد حکمرانی شرکتی را با دخالت در انتصاب مدیران مخدوش کنیم، توضیح داد: اما متأسفانه در کشور، به دلیل فشارهای سیاسی در تصمیم‌گیری نظام بنگاه‌داری از حکمرانی شرکتی مناسب باز مانده‌ایم که باید با فشار و تحمل مشقات فراوان با سلایق خود در انتخاب مدیران شایسته در سطوح پایین قدم برداریم و در سطوح بالا زیر بار فشار قرار نگیریم.

وی با بیان این که هر بنگاه اقتصادی که در هر گوشه‌ای شکل می‌گیرد باج‌گیری‌های محلی شروع می‌شود، تاکید کرد: ما به هیچ وجه با موضوع ایفای مسوولیت‌های اجتماعی بنگاه‌ها مخالف نیستیم و مطمئن هستیم مردم باید از مواهب بنگاه‌ها بهره‌مند شوند، اما این با باج‌خواهی متفاوت است و باید در قوه قضائیه با متخلفان برخورد شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها