کد خبر: 493689
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ ۱۰:۴۴:۰۰
| |

عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری:

سود 16 میلیارد دلاری کاسبان تحریم در سال گذشته؛ اینها نمی‌خواهند تحریم‌ها رفع شود / درآمد ارزی کشور در 40 سال گذشته، 45 میلیارد دلار بوده؛ سال پیش اما درآمدمان به 5 میلیارد دلار رسید؛ چرا می‌گویید تحریم بر اقتصاد تاثیری نداشته؟

رئیس سابق بانک مرکزی گفت: اگر ما نتوانیم تحریم‌ها را حل کنیم رشد اقتصادی‌مان محدود خواهد شد. الان دو دهه است که به خاطر تحریم‌ها رشد اقتصادی کشور آسیب دیده است.

سود 16 میلیارد دلاری کاسبان تحریم در سال گذشته؛ اینها نمی‌خواهند تحریم‌ها رفع شود / درآمد ارزی کشور در 40 سال گذشته، 45 میلیارد دلار بوده؛ سال پیش اما درآمدمان به 5 میلیارد دلار رسید؛ چرا می‌گویید تحریم بر اقتصاد تاثیری نداشته؟
کد خبر: 493689
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ ۱۰:۴۴:۰۰

اعتمادآنلاین| عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دربرنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما افزود: باید برای حل مشکل درامد مردم و توانمندسازی مردم باید همه عوامل رشد را به خدمت بگیریم و بخش خصوصی باید میدان دار باشد.

به گزارش مهر، وی تأکید کرد: بدون اینکه به رشد اقتصادی بالای پنج درصد برسیم، امکان خروج از این بحران اقتصادی موجود؛ وجود ندارد.

او با اشاره به چگونگی رشد اقتصادی، تولید و افزایش آن افزود: مشکل کنونی کشور این است که 16 سال است میانگین رشد اقتصادی سالانه ما حدود یک و نیم یا دو درصد بوده است و این برای کشور بزرگی مانند ایران قابل پذیرش نیست.

عبدالناصر همتی: اگر ما نتوانیم تحریم‌ها را حل کنیم رشد اقتصادی مان محدود خواهد شد.

وی افزود: الان دو دهه است که به خاطر تحریم‌ها رشد اقتصادی کشور آسیب دیده است.

نرخ رشد اقتصادی کشور قابل قبول نیست

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل اصلی کشورمان این است که 16 سال است میانگین رشد آن زیر 2 درصد است و این برای کشوری مثل ایران اصلاً قابل پذیرش نیست.

عبدالناصر همتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: درباره رشد اقتصادی و تولید ما چاره‌ای نداریم که حتماً رشد اقتصادی سالانه را به بالای 5 درصد برسانیم و بدانیم برای این کار با توجه به شرایطی که وضعیت اقتصادی آن واقع شده است، امکان ندارد.

وی گفت: برای رشد اقتصادی باید دید که چه شرایطی فراهم شود و برای احیا و افزایش نرخ رشد آن باید چه شرایطی باید فراهم شود؟

همتی ادامه داد: مشکل اکنون کشور ما این است که تقریباً 16 سال است که میانگین رشد اقتصادی ما میانگین سالانه حدود یک و نیم یعنی زیر دو درصد بوده است و این برای کشور بزرگی مثل ایران اصلاً قابل قبول و پذیرش نیست و ما اگر بخواهیم واقعاً مشکل اشتغال را حل کنیم و اگر بخواهیم مشکل درآمد و توانمندسازی مردم را حل کنیم چاره‌ای نداریم که تمام عواملی را که منجر به رشد بالا می‌شوند به خدمت بگیریم، زمینه لازم را برای آن فراهم کنیم.

وی گفت: من ابتدا از بخش دولت شروع می‌کنم دولت در این خصوص سرمایه گذاری می‌کند و عامل اصلی است که بستر لازم را برای رشد تولید فراهم کند که مجری برنامه پرسید یعنی از طریق بودجه عمرانی که همتی پاسخ داد بله از طریق بودجه عمرانی و فضای کسب و کار.

وی ادامه داد: مشکلی که اکنون ما داریم این است که دولت خودش را در سرمایه گذاری‌های تولیدی درگیر کرده است.

همتی افزود: در حالی که وقتی ما می‌گوئیم دولت باید سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها کند و امکان فراهم شدن سرمایه گذاری آسان‌تر را و با هزینه کمتر برای بخش خصوصی فراهم کند.

وی گفت: نکته دوم این است که بخش خصوصی را با فراهم ساختن فضای کسب و کار مناسب تشویق کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: هر چند که فضای کسب و کار ما جزو 20 درصد بدترین هاست و این برای کشور ما قابل قبول نیست.

وی گفت: اکنون اگر جوانی بخواهد برای فعالیت اقتصادی یا راه اندازی یک واحد مجوزی دریافت کند باید از هفت خوان رستم بگذرد، در حالی که این گونه در هیچ جای دنیا این گونه نیست و آن‌هایی که قبلاً مجوز گرفته اند راحت کار خود را می‌کنند اما آن‌هایی که تازه می‌خواهند شروع می‌کنند مشکلات فراوانی دارند.

عبدالناصر همتی: افراد ذینفعی در کشور هستند که روی اقتصاد چنبره زده اند. ریل اقتصادی کشور دست دلال‌ها افتاده است که از تحریم‌ها و مالیات ندادن‌ها نفع می‌برند.

بدون حل مشکل تحریم‌ها رشد اقتصادی ما محدود خواهد بود

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید بر توسعه صنایع کاربر و واحدهای کوچک تاکید کنیم چرا که اینها نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند.

عبدالناصرهمتی افزود: ما اکنون به بخش‌های مهمی از کشورمان اصلاً به آن‌ها نگاه اقتصادی نداریم و اکنون همه کشور به شهرهای بزرگ و مراکز متمرکز شده است و در پیرامون دچار مشکل هستیم و اکنون شما می‌بینید بیکاری در جاهایی مانند سیستان و بلوچستان، کردستان یا خوزستان و هرمزگان و یا بسیاری از استان‌های حاشیه‌ای بیکاری کولاک می‌کند که ما باید به طور جدی رشد را در کل کشور توزیع کنیم.

وی ادامه داد: در بحث سیاست پولی نیز سیاست پولی وظیفه اش ایجاد ثبات اقتصادی است و باید ثبات اقتصادی را با ابزارهایی که در اختیار دارد فراهم کند که تولید با صرفه باشد به خصوص سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت یعنی اقتصاد را پیش بینی پذیر کند، اکنون مشکلی که ما داریم این است چون پیش بینی پذیر نیست عملاً کارها به سمت سوداگرایانه و سفته بازی می‌رود.

همتی گفت: برنامه‌ای که بنده دارم این است که این رشد اقتصادی از سال اول به بعد باید روی 5 درصد قرار بگیرد و حداقل باید 5 درصد باشد.

وی درباره سهم دولت از این رشد اقتصادی به ویژه در بخش عمرانی نیز گفت: بخش عمرانی متناسب با توانایی دولت در بحث بودجه دارد ما اگر تاکید کنیم که توانایی بودجه چقدر می‌تواند رشد اقتصادی ایجاد کند به راه انحرافی رفته ایم و با این بودجه‌ای که متأسفانه تصویب شد که من خودم چندین بار در دولت تذکر دادم و حدود 70 درصد نیز خود دولت بالا برد و 30 درصد نیز دوستان مجلس بالا بردند یعنی صد درصد بودجه اضافه شد بدون اینکه درباره منابع آن به طور جدی فکری شده باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اکنون در این بودجه قیر رایگان و کمک به صدا و سیما و فضای مجازی و همه اینها جمع شده و یک بودجه وحشتناکی را به وجود آورده که از این چیزی برای دولت به وجود نمی‌آید که بخواهد سرمایه گذاری کند یا بودجه عمرانی را با آن اصلاح کند.

وی گفت: من حتماً تلاش خواهم کرد که این را اصلاح کنم و تلاش هم کردم که این بودجه تصویب نشود اما من در دولت رأیی نداشتم و عملاً نظر من نیز نه در دولت و نه در مجلس اثرگذار نبود و پیش از این نیز اعلام کردم که این بودجه، بودجه تورمی است و ممکن است نتایج خوبی نداشته باشد.

همتی افزود: نمی دانم چرا همه به دنبال این (بودجه) هستند که البته وقتی می گویم قیر رایگان این یک مثال است که از این موارد در بودجه ما زیاد است که بهرحال مسائل و اهداف سیاسی دارند، انتخاباتی دارد و باید ببینید پشت این قضایا چه کسانی هستند که این موارد را متأسفانه در مجموعه ایجاد می‌کنند.

وی در ادامه به بحث تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: اگر ما نتوانیم تحریم‌ها را حل کنیم رشد اقتصادی ما محدود خواهد بود و این مسئله بسیار مهمی است ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن رفع تحریم‌ها رشد اقتصادی داشته باشیم و اکنون دو دهه است به خاطر تحریم‌ها رشد اقتصادی ما آسیب دیده است و توانایی مردم کاهش پیدا کرده و قدرت رقابتی ما با دنیا کاهش پیدا کرده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در دنیا خیلی نمی‌توان کشور معرفی کرد که بدون مبادلات خارجی و بدون آزادی صادرات بتواند رشد اقتصاد خوبی داشته باشد برای اینکه برای توسعه تولید نیاز به بازار و سرمایه خارجی داریم و نیاز به تکنولوژی و سرمایه خارجی داریم و همین طور با دور بسته نمی‌توان پیشرفت اقتصادی کرد و این یک مسئله مهمی است.

وی گفت: ما در کشورمان تعارض منافع داریم، شفافیت وجود ندارد، من کاری که در دولت خواهم کرد، این است و این کلید حل مشکل است.

همتی افزود: رانت خوار در کشور زیاد است و این رانت خوارها نمی‌گذارند تولید راه بیفتد.

وی ادامه داد: عواملی که درگیر این رانت‌ها هستند اعم از گروه‌های رانت خوار، عوامل دلالی، قاچاقچیان و قیمت گذاری‌های دستوری یا مالیات نمی‌دهند و کاسبان تحریم اند همه در آن دخیل هستند.

همتی گفت: این چرخه معیوب باعث می‌شود همین طور ادامه دارد.

وی افزود: در واقع یک مجموعه‌ای به اقتصاد کشور چنبره زده اند و اجازه نمی‌دهند که تولید در کشور شکل بگیرد مثلاً فرض کنید بخش قابل توجهی از فرآورده‌ها را صادر می‌کنند و پول آن به داخل کشور می‌آید اما این پول کجا می‌رود؟ از این پول که مالیات نمی‌گیرند. اکنون مالیات ما تراز بین المللی اش این است که درآمد مالیاتی نسبت به جی بی پی نزدیک 16 درصد است که البته ممکن است در برخی کشورها بالا و در برخی کشورها پایین باشد که در کشور ما نصف آن است یعنی 50 درصد فعالیت اقتصادی ما غیر رسمی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در واقع به صورت غیررسمی 50 درصد مالیات نمی‌دهند و شناسایی نمی‌شوند، من در بانک مرکزی شروع کردم حساب‌ها را و این تراکنش‌ها را بستم و چند نمونه نیز قبل از اینکه من از بانک مرکزی خارج شوم وجود داشت که برخورد کردم.

وی افزود: اکنون می‌بینید که دو تا سه هزار نفر افراد زیر 18 سال یک دفعه ای 4 هزار میلیارد تومان تراکنش مالی دارند که ما خیلی در این خصوص بررسی کرده ایم که اکنون سامانه‌هایی در بانک مرکزی درست شده است که من حتماً آن‌ها را درست می‌کنم هرچند که پیش از این نیز من گزارش داده ام که کسی توجه نکرد.

دلالان از تحریم و ندادن مالیات نفع می‌برند

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ریل اقتصادی کشور، دست دلالان افتاده است و آنها از تحریم و ندادن مالیات نفع می‌برند.

آقای عبدالناصر همتی در ادامه سخنانش در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: قبل از اینکه از بانک مرکزی خارج شوم با برخی مفاسد برخورد کردم.

وی گفت: یک دفعه می‌بینید که دو سه هزار نفر از افراد زیر 17 سال یک دفعه در عرض یک هفته 4 هزار میلیارد تومان تراکنش دارند و من خیلی جستجو کردم و سامانه‌هایی در بانک مرکزی درست شده است که حتماً پیگیری می‌کنم و من گزارشهایی دادم اما کسی پیگیری نکرد و بعنوان رئیس جمهور نمی‌گذارم این مسائل ادامه پیدا کند.

همتی با اشاره به اینکه کاسبان تحریم اجازه نمی‌دهند تحریم رفع شود، افزود: ما در سال 20 درصد هزینه تحریم می‌دهیم به این ترتیب که در سال گذشته 80 میلیارد حجم تجارت خارجی مان بود که 16 میلیارد دلار هزینه مبادلاتی تحریم می‌شود و این مبلغ کجا می‌رود؟

همتی افزود: شما اگر 16 میلیارد دلار را در 23 هزار تومانی ضرب کنید رقم قابل توجهی می‌شود و 7 تا 8 برابر یارانه ای است که به مردم می‌دهیم بعد می‌گوئیم پول نداریم که یارانه بدهیم.

وی شبکه مالیاتی را غیرشفاف دانست و گفت: باید کاری کنیم که تعارض منافع در کشورمان برچیده شود زیرا افراد ذینفعی هستند که روی اقتصاد کشور چنبره زدند.

همتی تصریح کرد: حدود سه سالی که رئیس بانک مرکزی بوده ام همه این شبکه‌ها را شناختم و دیدم و اقداماتی هم کردم و خدمت مقام معظم رهبری ارائه کردم و ایشان هم حامی ما بودند و تاکید فرمودند که همت مان را ادامه دهیم تا وضع نابسامان پولی و مالی و فعالیت‌های اقتصادی از بین برود.

همتی افزود: فقط بانک مرکزی نمی‌تواند در این موضوع وارد شود و من قدرتی فراتر از بانک مرکزی می‌خواهم و به همین سبب گفتم که آمده ام حکمرانی اقتصادی ایجاد کنم.

وی گفت: ریل اقتصادی کشور، دست دلالان افتاده است و از تحریم و ندادن مالیات نفع می‌برند و من معتقدم که مالیات را نباید فقط از تولید کننده گرفت بلکه باید مالیات شأن را کاهش هم داد.

همتی در بخش دیگری از سخنانش بخش خدمات را در اشتغال بسیار مهم خواند و گفت: 55 درصد ارزش افزوده ما بخش خدمات است که به خاطر کرونا آسیب دید و قطعاً باید به کرونا هم توجه جدی کرد تا رخت بربندد و فعالیت‌های ما آغاز شود.

وی گفت: از دیگر بخش‌ها، صنعت است که باید روی واحدهای کوچک و متوسط متمرکز شویم چرا که اشتغال زاست.

نامزد ریاست جمهوری افزود: دولت باید روی زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی، ارتباطات و انرژی متمرکز شود و تمرکز دولت روی کالاهای عمومی باید باشد و بقیه را به بخش خصوصی دهد تا انگیزه سرمایه گذاری پیدا کنند.

همتی گفت: ما باید تعارض منافع را پیدا کنیم و اینکه مردم می‌گویند همه چیز دست خودشان است و یک گروهی می‌خورند و می‌برند، درست است.

وی افزود: چندین بار مقام معظم رهبری فرمودند که ساختار بودجه را اصلاح کنید و هدف ایشان رفع همین مشکلات بوده است.

همتی گفت: اگر لایحه شفاف سازی و تعارض منافع را هم مجلس تصویب نکند خودم راسا در دولت اجرا می‌کنم.

وی درباره راهکارهایش برای افزایش بهره وری هم گفت: سرمایه گذاری ها باید در سه بعد نیروی انسانی، دانشی و فیزیکی یا همان عمرانی باشد و در خصوص بهداشت و منابع انسانی هم دولت باید توجه جدی کند.

وی افزود: مثلاً کیفیت مدارس دولتی باید افزایش پیدا کند و نباید این مدارس جزو کم کیفیت ترین باشند و اینجاست که انسان خوب پرورش پیدا می‌کند.

همتی گفت: در کشور ما تا ثبات اقتصادی و اطمینان برنگردد و تا قیمت گذاری‌های دستوری و شبکه‌های زیرپوستی و کاسبان تحریم باشند اجازه نمی‌دهند تولید شکل بگیرد.

وی افزود: چه کسانی قاچاق می‌کنند و وزارت اطلاعات سال گذشته گزارش داد که در 6 ماه ابتدایی آن سال 7 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد شد؛ چطور اینها وارد می‌شود و چرا جلوی آن را نمی‌گیرند؟ اشکال این است که بستر فساد را درست کردیم و بعد معلول‌ها را بررسی می‌کنیم.

همتی درباره راهکارهایش برای رفع تورم گفت: مشکل اصلی تورم ما کجاست؟ یکی از مسائل اساسی ایجاد تورم در کشور، سلطه مالی است چرا که دولت کسری بودجه دارد و این کسری بودجه ناشی از سیاسی نگاه کردن مجلس یا دولت به بودجه است و ما سالهاست می‌گوئیم که بودجه را عملیاتی کنید، اما نمی‌شود.

وی گفت: تورم دلیل عمده اش به رابطه دولت با بانک مرکزی ارتباط دارد یعنی دولت به این نتیجه رسیده است که هر چه دلش بخواهد هزینه ایجاد کند و از بانک مرکزی بگیرد و این ریشه 50 ساله دارد و ما نتوانستیم میانگین تورم سه تا چهار دهه گذشته را اصلاح کنیم و روی 20 درصد بوده است.

همتی افزود: این معنا ندارد و 150 کشور در دنیا مشکل تورم را حل کردند و برخی‌ها فکر می‌کنند راه حل تورم، کنترل قیمت است در حالی که اصلاً کنترل قیمت معنا ندارد و تورم است که قیمت را بالا می‌برد.

همتی افزود: مبارزه با گرانی اصلاً معنا ندارد چرا که ما در اروپا، چین و ژاپن چیزی به نام مبارزه با گرانی نداریم چون تورم را حل کرده اند.

وی گفت: سال گذشته مبالغی از صندوق توسعه ملی برداشته شد و درست است که می‌گویند کسری بودجه نداریم اما وقتی از این صندوق برداشته می‌شود یا اوراق به مردم می‌فروشیم خوب این به معنای کسری بودجه است.

50 درصد تولید، مالیات نمی‌پردازد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: 50 درصد تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) ما مالیات نمی‌پردازد, گفت: پارسال 250 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت شد پس به همین میزان باید از جاهایی که مالیات نمی‌دهند گرفته شود.

عبد الناصر همتی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به ریشه‌های ایجاد تورم افزود: زمانی که پول زیادی از طرف بانک مرکزی چاپ می‌شود، تورم ایجاد می‌کند.

همتی گفت: بانک مرکزی دوست ندارد، پول چاپ کند زیرا به دردش نمی‌خورد و دولت است که دوست دارد از بانک مرکزی پول بگیرد.

وی ادامه داد: پارسال از صندوق توسعه ملی، پول برداشت شد و این نشان دهنده کسری بودجه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه 50 درصد تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) ما مالیات نمی‌پردازد, گفت: پارسال 250 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت شد پس به همین میزان باید از جاهایی که مالیات نمی‌دهند گرفته شود؛ آن‌هایی که بر اقتصاد کشور چنبره انداخته اند مالیات نمی‌پردازند و اصلاً وارد سیستم مالیاتی نمی‌شوند؛ این موارد باید شفاف و مشخص شود که چه کسانی هستند و کجا فروش خود را انجام می‌دهند و پول خود را چگونه جا به جا می‌کنند؟

وی افزود: اگر رئیس جمهور شوم, سازمان امور مالیاتی باید زیر نظر مستقیم رئیس جمهور قرار گیرد زیرا اگر زیر نظر وزیر اقتصاد باشد, نمایندگان مجلس شورای اسلامی به علت تعارض منافع‌ها، به محض اینکه وزیر اقتصاد به آن‌ها امتیاز ندهد بلافاصله او را استیضاح می‌کنند.

همتی گفت: دلیل کسری بودجه این است که نمی‌توانید از آن‌هایی که درآمدهای وحشتناکی دارند مالیات بگیرید؛ البته مالیات بر تولید و مالیات بر حقوق ثابت بگیران باید کاهش یابد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: برنامه ما این است که باید نقدینگی را کنترل کنیم؛ بانک مرکزی می‌تواند نقدینگی را کنترل کند و ابزار آن موجود است و از طریق عملیات بازار باز می‌توانیم اقدام کنیم.

همتی گفت: دوستان می‌گویند تحریم‌ها تأثیری ندارد؛ میانگین چند سال گذشته، 45 میلیارد دلار درآمد ارزی بانک مرکزی بوده که حدود 50 درصد آن سهم دولت است.

وی با بیان اینکه پارسال فقط 5 میلیارد دلار وصولی بانک مرکزی بوده است, افزود: در مقاطعی از پارسال، صادرات نفت کشور به 100 تا 200 هزار بشکه رسید.

همتی اضافه کرد: در دو سال گذشته یعنی سال‌های 98 و 99, هفتاد و پنج میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور ناشی از صادرات نفت، کاهش داشته است؛ اگر این رقم در 20 هزار تومان ضرب شود یعنی دولت و مجموعه خارج از آن, 1,500 هزار میلیارد تومان کم آورد.

وی ادامه داد: معلوم است که این روند برای دولت, کسری ایجاد می‌کند؛ چرا می‌خواهیم اصرار کنیم که هیچ تأثیری نداشته است؟

همتی تاکید کرد: اگر این موضوع اصلاح شود کنترل تورم، کاری ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اصلاحات نظام بانکی آغاز شده است, گفت: بهترین اقتصاددان را به عنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب خواهم کرد و به او اختیارات کامل خواهم داد و در کار او دخالت نخواهم کرد.

همتی افزود: بانک مرکزی اقداماتی را آغاز کرده است که با قدرت باید ادامه یابد؛ سرمایه بانک‌ها باید اصلاح شود و معنی ندارد که بانک‌ها با سرمایه حداقلی کار کنند.

وی با بیان اینکه اقدامات احتیاطی را آغاز کردیم, ادامه داد: رشد دارایی‌های بانک‌ها باید محدود باشد و نباید بی حساب و کتاب رشد و خلق پول کنند.

آقای همتی اضافه کرد: علت اینکه با تدبیر مقام معظم رهبری, 5 بانک نظامی را در بانک سپه ادغام کردیم, همین موضوع بود.

وی با اشاره به اینکه بانک قوامین لطمه زیادی به اقتصاد کشور وارد کرد، گفت: آیا می‌دانید چه کسانی پشت این بانک بودند؟ چرا کسی پاسخگو نیست که چگونه این بانک چندین ده هزار میلیارد ناترازی و پایه پولی را بالا برد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بانک مرکزی, قدرت دارد، افزود: این موضوع را جمع کردیم اما قدرتی مافوق بانک مرکزی مورد نیاز است؛ دولت نباید در جیب بانک مرکزی دست کند.

وی ادامه داد: اگر رئیس جمهور شوم در جیب بانک مرکزی دست نخواهم کرد و برای نخستین بار نشان خواهم داد که بانک مرکزی مستقل, تورم و نقدینگی را کنترل می‌کند.

همتی افزود: اکنون جلوی اضافه برداشت‌ها را گرفتیم و دیگر اضافه برداشتی نداریم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها