کد خبر: 505387
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۶ ۱۲:۵۵:۳۰
| |

رئیس مرکز ملی فرش خواستار احیای ردیف اعتباری قالیبافان در بودجه 1400 شد

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به حذف ردیف اعتباری مختص قالی بافان و شاغلان صنایع دستی در قانون بودجه 1400، خواستار احیا و بازگشت آن شد.

رئیس مرکز ملی فرش خواستار احیای ردیف اعتباری قالیبافان در بودجه 1400 شد
کد خبر: 505387
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۶ ۱۲:۵۵:۳۰

اعتمادآنلاین| فرح ناز رافع با اعلام این خبر که ردیف بودجه مربوط به بیمه قالی بافان و شاغلان صنایع دستی در بودجه 1400 جابجا شده، خواستار احیای مجدد آن و یا تخصیص اعتبار برای ردیف واو بند 2 بودجه شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، وی گفت: در بند (ش) تبصره 14 قانون بودجه سال 1386 و قانون بیمه های اجتماعی و قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسنامه دار (کددار) مصوب 1388.5.8 مجلس شورای اسلامی مقرر گردیده تا حق بیمه رانندگان، حق بیمه خادمین ثابت مساجد، کارگران باربر و قالی بافان، بافندگان و شاغلان صنایع دستی شناسنامه دار (کددار) از محل اعتبارات عمومی تامین و پرداخت شود که در سال 1386 ردیفی ذیل وزارت متبوع ایجاد و اعتبار آن در قانون بودجه و مصوب می گردید.

رافع افزود: با توجه به پیگیری مستمر و برحق گروه های هدف "ذینفعان فرش دستباف" و حساسیت های به وجود آمده ذینعفان، به شرح این موضوع در بند «و» تبصره 2، تامین منافع مربوط به حق بیمه سهم دولت قالی بافان، بافندگان و شاغلان صنایع دستی شناسنامه دار (کددار) - می باید - تخصیص آن در اولویت قرار گیرد تا تامین و امکان تداوم بیمه قالی بافان میسر گردد.

وی گفت: معلوم نیست برای این ردیف بودجه تامین اعتبار در نظر گرفته شود و سازمان تامین اجتماعی با توجه به دیون خود قادر به تامین و پرداخت بیمه دو میلیون قالیباف نمی باشد، نکته مهم آن که در حال حاضر تنها 261 هزار نفر یعنی یک دهم جمعیت قالیبافان تحت پوشش بیمه هستند که البته آن هم در هاله ای از ابهام است.

رافع افزود: این اقدام با هر تصمیمی، اجحاف به هنرمندان قالی باف و شاغلان صنایع دستی کشورمان است و آن ها را از حقوق بر حق خود که پوشش تأمین اجتماعی است بی نصیب می‌کند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اقدامات و تصمیمات لحظه آخری و تکرار آن توسط مجلس شورای اسلامی گفت: "قانون بیمه‌های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه‌دار" در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. این قانون پیش از تصویب نهایی از سوی شورای نگهبان به‌علت بار مالی به مجلس شورای اسلامی برگردانده شد و در نهایت با افزوده‌شدن بندی که اجرای قانون در سال‌های بعد را منوط به تأمین اعتبار در قانون بودجه همان سال می‌کرد به تأیید نهایی رسید

به گفته وی، برای اجرا به دولت ابلاغ و مقرر شد در آن قالی بافان فقط 7 درصد حق بیمه را بپردازند و 20 درصد حق بیمه سهم کارفرما را دولت برعهده گیرد دریغا سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های قبل با توجه به کم بودن اعتبارِ مصوب، از پذیرش قالی بافان جدید سر باز زده و کم التفاتی اخیر مجلس بیمه‌شدگان باید همان پوشش حداقلی نیز باید خداحافظی کنند.

رافع تدوام و تامین اعتبار بیمه ی قالی بافان و پیگیری حقوق حقه ی آنان را وظیفه ی قانونی و باعث جلب و جذب اعتماد عمومی دانست و گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری توصیه کردند، نمایندگان مجلس، با "اهتمام جدی به کار کارشناسی در بررسی طرح ها و لوایح و بالا بردن سطح کیفی قوانین"، با همکاری دولت و سازمان برنامه و بودجه، تلاش مضاعف و حداکثری خود را برای بهره‌مندی ذینفعان هنر ملی، فرش و صنایع دستی از حمایت‌های بیمه‌ای، در دستور کار قرار داده، تولید را ارتقاء و هنر - صنعت فرش دستباف کشور را که دسترنج عزیزان این حوزه و با موانع و چالش های زیادی رو به رو است، حامی و پشتیبان باشند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران از زحمات فراکسیون اجتماعی و فراکسیون زنان مجلس و دکتر فرهنگی نماینده مردم تبریز برای پیگیری بیمه قالیبافان تشکر کرد و گفت: از سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست می کنم نه تنها این بودجه ای را که از سال تاکنون 1386پادار بوده، که تمامی قالیبافان کشور را تحت پوشش بیمه قرار دهند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها