رئیس کانون صرافان:
شناسایی ماهانه 400 صرافی غیرمجاز در فضای مجازی/ تمرکز صرافنماها در استانهای مرزی
رئیس کانون صرافان با بیان اینکه از سال 90 تا 99 قریب به 3400 صرافی متخلف و غیرمجاز شناسایی شده است، گفت: عمده این متخلفان ارزی در استانهای مرزی مشغول به معاملات غیرمجاز و کلاهبرداری بودهاند.
اعتمادآنلاین| نوسانات ارزی سالهای اخیر که به دلیل مشکلات تحریمی و ضعف نظارت بازارساز علاوه بر آنکه ضربه سنگینی به ذخایر ارزی، تامین مواد اولیه تولیدکنندگان و قیمت کالاهای اساسی وارد کرد، خود عاملی بود تا نفوذ واحدهای غیرمجاز و صرافیهای متخلف را در نقل و انتقالات بین المللی ارزی رابه دلیل محدودیتهای تحریمی تحمیل شده به سیستم بانکی، بیش از گذشته باز بگذارد.
به گزارش ایلنا، بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در سالهای ابتدای تحریم از سال89 تا 92 به دلیل اضافه شدن نام بانکهای ایرانی به فهرست تحریمها، به مرور شاهد کاهش سهم نظام بانکی در پرداختهای بین المللی و افزایش سهم صرافیها در این زمینه بودهایم.
این موضوع باعث شد تا ابتکار عمل بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز محدود شود، چراکه همزمان به دلیل پراکنده بودن قوانین حاکم بر صرافیها در مقایسه سیستم بانکی، بانک مرکزی با یک سیستم نقل و انتقال ارزی غیرشفاف و بیضابطهای مواجه شد که دلالی و سوداگری و ایجاد اختلال در منابع ارزی با سهولت بیشتری نسبت به گذشته مهیا شده بود.
«همدستی با تاجران متخلف برای خروج غیرقانونی ارز از کشور»، «پولشویی»، «فروش ارز تقلبی»، «قاچاق عمده ارز»، «فرار مالیاتی»، «نقل و انتقال ارز حاصل از قمار و شرطبندی»، «خروج سرمایه از کشور»، «دستکاری نرخ»، «کلاهبرداری و سرقت وجوه نقد» تنها نمونههایی از جرایم ارتکابی صرافنماها در طول بحرانهای ارزی سالهای گذشته بوده است.
در ماههای اخیر طبق شواهد و با رصد گفتههای مسئولان، به وضوح قابل مشاهده است که مجددا فعالیت غیرمجاز صرافان ارزی- حوالجات و صرافان ارز دیجیتال امااینبار نه در فضای فیزیکی بلکه در فضای مجازی به شدت رو به افزایش بوده است.
اردیبهشت ماه سال جاری پلیس در بیانیهای به شهروندان در خصوص شگردهای جدید کلاهبرداری و سرقت از حسابهای بانکی متقاضیان معاملات ارزی هشدار داد. براساس این بیانیه، کلاهبرداران با ایجاد صرافیهای تقلبی، صفحات جعلی فیشینگ و یا تیمهای پشتیبانی تقلبی درصدد فریب معاملهگران هستند.
همچنین «کامران سلطانیزاده» رئیس اسبق کانون صرافان و عضو کنونی این کانون در همین باره هشدار داده بود، کانون صرافان تاکنون نزدیک به 1000 معاملهگر ارزی غیرمجاز را با رصد فضای مجازی به نهادهای ذیربط معرفی کرده تا با آنها برخورد قانونی صورت گیرد اما شاهد آن هستیم که همین افراد مجدداً با تغییر ماهیت به معاملات غیرمجاز برمیگردند.
برخورد با 3400 صرافی متخلف و غیرمجاز
احمد لواسانی رئیس کانون صرافان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه کلمه صرافی فقط به موسسهای اطلاق میشود که دارای مجوز مدت دار از بانک مرکزی باشد، گفت: هر صرافی که این مجوز را نداشته باشد در حقیقت یک واحد غیرمجاز معاملهگری ارز تلقی میشود و نباید نام صرافی بر آن نهاده شود.
وی با بیان اینکه بر اساس قوانین پولی و بانکی و قانون برنامه پنجساله توسعه مجوز صرافی صرفا باید از کانال بانک مرکزی داده شود، گفت: طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر نوع خرید و فروش ارز خارج از چهارچوب تعیین شده بانک مرکزی، در حکم قاچاق ارز است.
رئیس کانون صرافان با بیان اینکه به همت سربازان گمنام امام زمان(عج) از سال 90 تا 99 با 3400 صرافی و معاملهگران ارزی متخلف و غیرمجاز برخورد شده است، عنوان کرد: ازین تعداد 1580 در شهرستانها بوده و مابقی آنها در تهران مورد شناسایی وزارت اطلاعات قرار گرفته است.
تعداد صرافنماها در کدام استانها بیشتر است؟
لواسانی با اشاره به اینکه پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی بیشترین تعداد صراف متخلف و غیرمجاز را داشته است، تاکید کرد: معاملهگران غیرمجاز ارز عمدتا به منظور خروج سرمایه و ارز و نیز تامین مالی قاچاق در استانهای مرزی نامبرده شده مستقر بودهاند.
رئیس کانون صرافان با بیان اینکه از زمان تاسیس کانون صرافان قریب به ده سال میگذرد و این کانون در طول این مدت وظیفه آموزش، اطلاع رسانی و حل اختلاف دعاوی فی ما بین متقاضیان ارز و صرافیها را بر عهده داشته است، گفت: معاملهگران ارز برای احراز صلاحیت صرافی مورد نظر خود میتوانند با مراجعه به سایت و اپلیکشین کانون صرافان از سلامت و صحت معامله خود اطمینان حاصل کنند.
شناسایی ماهانه 400 صرافی غیرمجاز در فضای مجازی
وی با بیان اینکه در حال حاضر کلاهبرداران ارزی در پوشش نام صرافی عمدتا در بستر فضای مجازی فعال هستند، عنوان کرد: بخش آی تی کانون صرافان روزانه به شکل مستمر در حال پایش صرافان غیرمجاز و معرفی آنان به اداره نظارت بانک مرکزی و سایرنهادهای نظارتی هست.
لواسانی با بیان اینکه بعضا در یک ماه 300-400 صرافنما توسط این کانون در فضای مجازی شناسایی شده است، عنوان کرد: در شرایط تحریمی، هر صرافی که در زمینه نقل و انتقال ارز(خواسته یا ناخواسته) مرتکب تخلف و خروج سرمایه شود قطعا مهره دشمن در جنگ اقتصادی خواهد بود و این کانون به شدت با آنان برخورد خواهد کرد.
وجه نقد را فقط به حساب بانکی متعلق به نامصرافی واریز کنید!
رئیس کانون صرافان در پایان با بیان اینکه از شهروندان محترم تقاضا داریم در صورت انجام معامله ارز چه به صورت حضوری و چه مجازی، فقط در حساب بانکی دارای نام شخصیت حقوقی صرافی،مبلغ مد نظر خود را واریز و یا برداشت کنند، هشدار داد: صرافی که به غیر از حساب رسمی خود، شماره حسابی به نام اشخاص حقیقی مانند مدیرعامل یا سایر کارمندان صرافی معرفی میکند، به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و این معامله غیرقانونی و غیر مجاز است.
دیدگاه تان را بنویسید