کد خبر: 509083
|
۱۴۰۰/۰۵/۱۶ ۰۹:۵۵:۲۰
| |

نایب رییس سندیکای صنعت برق ایران مطرح کرد:

مولدسازی دارایی‌های راکد، راهکار توسعه صنعت برق

نایب رییس سندیکای صنعت برق ایران گفت: مولدسازی دارایی‌های راکد یکی از راهکارهای موثری است که به توسعه صنعت برق شتاب خواهد داد.

مولدسازی دارایی‌های راکد، راهکار توسعه صنعت برق
کد خبر: 509083
|
۱۴۰۰/۰۵/۱۶ ۰۹:۵۵:۲۰

اعتمادآنلاین| «پیام باقری» امروز (شنبه) افزود:‌ اکنون صنعت دارایی‌های زیادی دارد که بلااستفاده و راکد مانده درحالی که می‌توان از آنها برای توسعه سریعتر این صنعت استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: وجود تعداد زیادی از زمین‌هایی که بواسطه وجود پست‌های برق درآنها درشهرهای مختلف کشور بلااستفاده مانده که می‌توان با جی.آی.اس کردن و یا زیرزمینی کردن این پست‌ها زمین‌ها را آزاد کرده و از منابع مالی ایجاد شده از طریق آنها به توسعه بیشتر صنعت پرداخت.

نایب رییس سندیکای صنعت برق ایران خاطرنشان ساخت: صنعت برق کشورمان گرچه توانمندی‌ها و توانایی‌های زیادی دارد درعین حال از مشکلاتی که ریشه‌های قدیمی دارد در رنج است.

باقری افزود: این مشکلات و مسایل قدیمی اکنون آثار خود را به طرق مختلف نمایان می‌سازد که از میان آنها می‌توان به بروز خاموشی‌های تابستان امسال اشاره کرد.

وی گفت: رهایی از این مشکلات نیاز به دوسری اقدام‌های ریشه‌ای بلندمدت و کوتاه مدت دارد تا صنعت برق در آینده با مشکلات مشابه روبرو نشود.

نایب رییس سندیکای صنعت برق ایران یکی از اقدام‌های ریشه‌ای بلندمدت را اصلاح اقتصاد برق برشمرد و خاطرنشان ساخت: اکنون این صنعت با یک اقتصاد یارانه‌ای روبرو است که ناترازی درآمدها و هزینه‌ها را ایجاد کرده است.

این فعال بخش خصوصی صنعت برق ادامه داد: اختلاف فاحش قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی برق سبب کاهش درآمدهای این صنعت شده که تداوم آن آثار زیانباری خواهد داشت.

باقری واقعی کردن قیمت حامل‌های انرژی در بخش برق را راهکاری موثر برای حل این معضل دانست که از طرف دیگر روند توسعه صنعت برق را شتاب بیشتری خواهد داد.

وی گفت: مستقر کردن نظام تعرفه گذاری پلکانی از دیگر راه‌هایی است که می‌تواند به صنعت برق کمک کرده و علاوه برآن عدالت یارانه‌ای ایجاد خواهد کرد.

نایب رییس سندیکای صنعت برق افزود: استقرار نظام تعرفه گذاری پلکانی ناعدالتی که اکنون وجود دارد و موجب شده مشترکان پرمصرف از یارانه بیشتری هم برخودار باشند را تغییر خواهد داد و سبب خواهد شد دهک‌های پایین جامعه از یارانه بیشتری برخودار شوند.

باقری گفت: این نظام مشترکانی‌که از برق بیشتر مصرف می‌کنند را به سمتی هدایت خواهد کرد که نسبت به مصرفی که دارند قیمت واقعی تری پرداخت کرده و به نوعی هزینه برق مصرفی خود را بدهند بدون استفاده از یارانه‌های بیشتر و این به نفع جامعه است.

وی ایجاد نظام تنظیم مقررات و رگولاتوری برق را از دیگر راهکارهای توسعه صنعت برق برشمرد و خاطرنشان ساخت: ایجاد این نظام به شفافیت بیشتر در تقاضا و عرضه برق منجر شده و در نهایت موجب کشف قیمت واقعی خواهد شد.

نایب رییس سندیکای صنعت برق خروج وزارت نیرو از رقابت با بخش خصوصی و پرداختن بیشتر این وزارتخانه به امورحاکمیتی را از دیگر راه کارهای موثر برای توسعه صنعت برق دانست.

باقری ادامه داد: تلاش برای افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر، استفاده از نیروگاه‌های تولید پراکنده و توسعه صادرات برق به خصوص صدور بیشتر خدمات فنی و مهندسی را از دیگر راه‌های موثر برای توسعه صنعت برق برشمرد.

وی توجه بیشتر دولت سیزدهم به تبادل برقی با کشورهای همسایه را به عنوان راهکار موثر نجات صنعت برق از مشکلات برشمرد و گفت: ایران توانایی دارد به عنوان قطب برق منطقه باشد، تحقق این امر علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار درآمدهای زیادی برای کشور به همراه داشته و نیز قدرت چانه زنی کشورمان را هم بیشتر خواهد کرد.

نایب رییس سندیکای صنعت برق ادامه داد: اکنون این بخش کمی مغفول مانده که دولت سیزدهم می تواند با حذف موانع حضور بخش خصوصی در صادرات برق به این امر رشد بیشتری دهد .

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها