بازار ارز به کدام سمت و سو میرود؟
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: با وجود تمام این عوامل معتقدم فعلا امکان افزایش قیمت ارز وجود دارد و در این شرایط فعلی عامل جو روانی میتواند به رشد نرخ دلار کمک کند
اعتمادآنلاین| مرتضی افقه درباره واکنش بازار ارز به تعیین تکلیف برجام و احتمال طولانی شدن مذاکرات و پایان نافرجام آن اظهار داشت: با شناختی که از اقتصاد ایران دارم، بسیار بعید است که کسی بتواند بدون رفع تحریمها با توجه به شرایط فعلی در کوتاه مدت، مشکلات حاد را رفع کند.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: اگر تحریمها برطرف نشود و امکان مراوات مالی فراهم نیاید چه از طریق این مذاکرات احیای برجام و چه مذاکرات دیگر، دولت جدید هم نمیتواند مشکلات موجود را برطرف سازد.
این کارشناسی تاکید کرد: از سوی دیگر ساختار سیاسی، اداری، اجرایی و بروکراسی حاکم بر این کشور هم اجازه حل مشکلات در میان مدت و بلند مدت را بدون رفع تحریمها نمیدهد.
وی با بیان اینکه تعیین قیمتها در بازار ارز در اختیار کسی نیست، گفت: ارز یک کالا محسوب میشود و زمانی که عرضه یک کالا کاهش یابد طبیعتا قیمت آن هم بالا میرود و این افزایش قیمت با بحث میزان تقاضا مرتبط است و میزان افزایش تقاضا هم به نقدینگی موجود بستگی دارد.
افقه افزود: البته ممکن است عرضه کالا کم باشد اما به دلیل کاهش درآمد ملی، فشاری برای تقاضا نباشد چراکه درآمد مردم کمتر شده است اما معتقدم همچنان احتمال افزایش قیمت ارز بسیار بالا است. نان خورهای بودجه بسیار بالا است، نان خورهایی که سود زیادی در تولید ملی ندارند بنابراین وجود این نانخورها و کاهش درآمد به دلیل تحریم، باعث افزایش کسری بودجه میشود و کسری بودجه هم زمینه را برای افزایش نقدینگی بالا میبرد.
این کارشناس اقتصادی گفت: با وجود تمام این عوامل معتقدم فعلا امکان افزایش قیمت ارز وجود دارد و در این شرایط فعلی عامل جو روانی میتواند به رشد نرخ دلار کمک کند؛ حتی بدون تغییر در میزان تقاضا و عرضه، جو روانی میتواند باعث افزایش قیمت شود که دلیل افزایش قیمت دلار در این روزها هم همین موضوع است اما معتقدم با ادامه همین شرایط همزمان با فشار روانی و فشار نقدینگی احتمالا تا پایان سال نرخ دلار به 40 تا 50 هزار تومان هم میرسد.
دیدگاه تان را بنویسید