محمدرضا رضایی کوچی، نماینده جهرم و رئیس کمیسیون عمران در مجلس:
برخی نمایندگان در تلاشاند تا تفکیک وزارت راه و شهر سازی در دستور قرار نگیرد/ نظارتی بر بلیط هواپیما وجود ندارد / از اقتصاد دریا استفاده نکردیم/ 4 میلیون واحد مسکونی کم داریم
رئیس کمیسیون عمران در مجلس گفت: حدود 4 میلیون واحد مسکونی کم داریم و 20 میلیون نفر هم در بافت های فرسوده و حاشیه شهرها زندگی می کنند و این نشان از کم کاری در این حوزه است.
اعتمادآنلاین| محمدرضا رضایی کوچی، نماینده جهرم و رئیس کمیسیون عمران در مجلس در رابطه با "نامه رئیس جمهور برای مسکوت ماندن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی" گفت: با توجه به دو موضوع مهم "حجم کار سنگین" و "تنوع در نوع کار" در وزارت راه و شهرسازی معتقد هستیم، حوزه حمل و نقل و مسکن و شهرسازی به شدت مورد کم لطفی قرار گرفته است و دچار اشکالات اساسی است. در بحث حمل و نقل ریلی سهم بار و مسافر در جابه جایی از شبکه ریلی کمتر از ده درصد است که این با برنامه بالا دستی تفاوت بسیار دارد و به این معنا است که در توسعه شبکه ریلی بسیار ضعیف عمل کردیم. کانون های تولید بار و بنادر که مهم ترین ظرفیت برای جابه جایی بار هستند به شبکه ریلی متصل نیست.
به گزارش برنا، او با اشاره به بحث جاده ها گفت: آمار فوتی بیش از 17 هزار نفر در سال در جاده ها به این معنا است که کمیت و کیفیت جاده ها دارای مشکلات اساسی است. جاده های روستایی متاسفانه به فراموشی سپرده شده اند بسیاری از جاده ها نیاز به روکش آسفالت دارند که به لحاظ کمبود اعتبارات، آسفالت ها تخریب می شوند و کیفیت لازم را ندارند. در بحث حمل و نقل هوایی بسیاری از ایرلاین ها تاخیر دارند و دارای فرسودگی هستند و نظارتی هم بر قیمت بلیط ها وجود ندارد و این حوزه هم متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
رضایی کوچی مطرح کرد: در بحث بنادر بیش از 5 هزار و 600 کیلومتر نوار ساحلی داریم، به دو دریای جنوب و شمال متصل هستیم ولی از اقتصاد دریا استفاده نکرده ایم سهم دریا در اقتصاد کشور بسیار ضعیف است و نتوانستیم اقتصاد دریا محور را در کشور جا بیندازیم و از این ظرفیت خدادادی کمتر استفاده کردیم. در بحث ترانزیت باید بگویم امروز می توانیم محور ترانزیت دو کشور پهناور هند و چین به سمت اروپا باشیم اما کشورهای همسایه از این ظرفیت بیشتر استفاده کرده اند و در کشور ما این حوزه مورد بی توجهی قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون عمران با اشاره به بحث شهرسازی بیان کرد: حدود 4 میلیون واحد مسکونی کم داریم و 20 میلیون نفر هم در بافت های فرسوده و حاشیه شهرها زندگی می کنند و این نشان از کم کاری در این حوزه است. بسیاری از طرح های تفصیلی و جامع کمیسیون در شورای عالی شهرسازی مورد کارشناسی قرار نگرفته است. صف های طولانی از طرح ها در شواری عالی شهرسازی را داریم بسیاری از بافت ها مسکونی بر روی گسل ها ساخته شده است که امکان خسارت بسیاری وجود دارد.
نماینده جهرم گفت: این مشکلات نشان می دهد که این دو حوزه بسیار سنگین هستند و تناسبی هم با هم ندارند. همه این اتفاقات منجر شد تا به سمت تفکیک این دو وزارت خانه برویم. اگر می خواهیم چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال بسازیم باید وزارت خانه جدید داشته باشیم.
او بیان کرد: قالیباف به بنده گفت آقای رئیسی موافقت خود را با این طرح به صورت شفاهی بیان کرده است در نامه ای هم که اقای قالیباف به رئیس جمهور نوشتند بیان کردند که اقای رئیسی شما موافقت خود را به صورت شفاهی اعلام کردید، موافقت کتبی خود را هم اعلام کنید اما متاسفانه در نامه ای که مکتوب به مجلس ارسال شد، در خواست کردند که این کار بایستی در سال اینده انجام شود. اما به نظر من این مسکوت ماندن منجر به فرصت سوزی می شود و عملا طرح جهش مسکن را از دست میدهیم. امیدواریم این طرح در هفته آینده در دستور کار مجلس قرار بگیرد هرچند که اراده هایی وجود دارد تا طرح در دستور کار نگیرد ولی در کمیسیون عمران و مرکز پژوهش های مجلس از معاونین وزارت خانه ها و تمام مدیران و استانداران و کارشناسان، نظر گرفته ایم و همه بر این موضع معتقدند که تفکیک این وزارت خانه به نفع کشور است و امیدواریم این اتفاق رغم بخورد.
دیدگاه تان را بنویسید