اتاق بازرگانی تهران تحلیل کرد:
تورم ایران شش برابر تورم عراق!
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین جلسه هیئت نمایندگانش به مرور وضعیت برخی شاخصهای کلان در اقتصاد ایران پرداخت که نشان دهنده بهبود نسبی در برخی حوزهها و نگرانی در برخی از دیگر بخشها دارد.
اعتمادآنلاین| ارزیابیهای این اتاق نشان میدهد که وضعیت شیوع کرونا در موج پنجم وارد فاز نزولی شده و در بسیاری از نقاط کشور، میزان ابتلا و مرگ و میر روندی کاهشی دارد. با افزایش سرعت واکسیناسیون این امید وجود دارد که اقتصاد ایران با سرعت بیشتری به سمت عادی سازی حرکت کند و در این روند بخشی از فشار وارد آمده به اقشار کم درآمد کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، در رابطه با شاخصهای کلان اقتصادی، تورم همچنان اصلیترین عامل نگران کننده در اقتصاد ایران به شمار میرود. بررسیها نشان میدهد که ایران در تیر ماه بیش از 43 درصد تورم داشته و تنها آرژانتین در میان اقتصادهای منتخب با تورم 51 درصدی عملکرد بدتری از ایران به ثبت رسانده است.
در طول این مدت، تورم ترکیه 19 درصد، برزیل 9 درصد، پاکستان 8.4 درصد، عراق 7.4 درصد و روسیه 6.5 درصد بوده است. تورم عربستان سعودی 0.4 درصد و چین یک درصد بوده است. به این ترتیب تورم ایران در این مدت 5.9 برابر عراق و 2.3 برابر ترکیه بوده است.
در این بین میزان افزایش ماهانه پایه پولی کشور همچنان روند صعودی خود را ادامه داده و افزایش ماهانه نقدینگی نیز در مرداد امسال به 3921 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در حوزه رشد اقتصادی، شرایط ایران نسبت به گذشت بهبود قابل توجهی را نشان میدهد. بر اساس براوردهای بانک مرکزی، رشد اقتصادی ایران 7.4 و بر اساس براورد مرکز آمار رشد اقتصادی 7.6 درصد بوده است. در میان بخشهای مختلف، نفت با رشد بیش از 20 درصد بهترین عملکرد داشته و پس از آن رشد صنعت قرار دارد. رشد بخش ساختمان اما بر اساس براورد بانک مرکزی منفی بوده است.
در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد در بخشهای مختلف متفاوت است. میزان صادرات غیرنفتی ایران به ترکیه به شکل قابل توجهی افزایش یافته و تراز تجاری مثبت در تعامل با چین نیز حفظ شده است. این در حالی است که صادرات غیر نفتی ایران به اتحادیه اروپا 7.8 درصد کاهش یافته و واردات از این اتحادیه نیز کاهشی 18.6 درصدی را نشان میدهد. در هفت ماهه سال 2021 میلادی اما صادرات ایران به اروپا حدودا هشت درصد افزایش یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید