کد خبر: 517218
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۹ ۱۰:۴۸:۰۰
| |

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:

سرایت طاعون نشخوارکنندگان به انسان ممکن نیست/ 59 میلیون راس دام اهلی را واکسینه کردیم/ موارد گزارشی مربوط به حیات وحش طالقان است

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: گزارش‌های رسیده در مورد طاعون نشخوارکنندگان از حیات وحش بوده و هیچ مورد ابتلای در دام مشاهده نشده است. 100درصد دام‌ها در البرز در برابر این بیماری واکسینه شدند و جای نگرانی وجود ندارد.

سرایت طاعون نشخوارکنندگان به انسان ممکن نیست/ 59 میلیون راس دام اهلی را واکسینه کردیم/ موارد گزارشی مربوط به حیات وحش طالقان است
کد خبر: 517218
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۹ ۱۰:۴۸:۰۰

اعتمادآنلاین| سید بهمن نقیبی در پاسخ به این پرسش که آیا بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک قابل سرایت به انسان است، گفت: این بیماری در حالت عادی در حیوانات کوچک چون گوسفند و بز خود را نشان می دهد. البته در حیات وحش هم در کل و بز وحشی قابل مشاهده است‌.

به گزارش ایلنا وی با اشاره به برنامه ملی سازمان دامپزشکی کشور درخصوص واکسیناسیون دام‌ها، افزود: در 10 سال گذشته 86 درصد تعداد ابتلا به این بیماری در حیات وحش و دام ما کاهش پیدا کرده و این مهم نشان می‌دهد که این بیماری در کشور ما بومی شده است.

این مقام مسئول در ادامه افزود: در 6 ماه نخست سال جاری 59 میلیون راس دام اهلی را در برابر این بیماری واکسینه کردیم.

وی با بیان اینکه واکسینه شدن در برابر این بیماری یک برنامه جهانی است، خاطر نشان کرد: سازمان‌های بهداشتی در تمام دنیا بنا را بر این مهم گذاشته‌اند که تا سال 2030 این بیماری را ریشه کن کنند. باید بگویم که این بیماری سالهاست که در کشور وجود دارد و این بیماری تحت هیچ شرایطی قابلیت انتقال به انسان را ندارد و از طرفی مورد گزارش شده اخیر مربوط به حیات وحش منطقه طالقان است.

نقیبی با اعلام اینکه هیچ جای نگرانی برای انتقال و همگیری این بیماری وجود ندارد، تصریح کرد: همه چیز کنترل شده است و شرایط مطلوب است و تا 2 سال آینده خبر ریشه کن شدن این بیماری را خواهیم داد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا واکسن این بیماری در کشور تولید می شود، افزود: در کشور واکسن وارداتی و داخلی موجود است. واکسن داخلی را 2 کارخانه مجزا تولید می‌کنند که باید بگویم کیفیت واکسن‌های داخلی بسیار موثر و نتیجه بخش بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: این بیماری در ناحیه پوزه و دهان زخم‌هایی را ایجاد می‌کند و انتقال آن از حیوانی به حیوان دیگر به راحتی اتفاق می‌افتد.

وی بر این نکته تاکید کرد که گزارش‌های رسیده از حیات وحش است و هیچ مورد ابتلای در دام مشاهده نشده است. و 100درصد دام ها در البرز در برابر این بیماری واکسینه شدند و جای نگرانی وجود ندارد.

نقیبی در پاسخ به این پرسش که در برخی عکس های منتشر شده از حیوانات مبتلا به این بیماری گوشت آن به اصطلاح ریخته شده است، افزود: این عکس‌ها مربوط به حیات وحش است که محیط بانان در گشت‌های خود گرفته اند به مرور زمان حیوان اینگونه شده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها