جهش بورس پس از اعلام اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی:
ارزش معاملات خرد بازار سرمایه به بالاترین سطح 20 روز گذشته رسید
بازار سرمایه هنوز هم در شوک یکسال و نیم گذشته است
ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 29 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 917 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 20 روز کاری اخیر است.
چند روز پس از اعلام ۱۰ سیاست حمایتی دولت برای بازار سرمایه، شاخص کل بورس با جهش بیش از ۴۰ هزار واحدی از مرز یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد گذر کرد. خبر امیدوارکننده اینکه ارزش معاملات خرد سهام نیز رشد کرد و با افزایش 29 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 917 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 20 روز کاری اخیر است. ارزش معاملات کل بازار سهام با رشد 5 درصدی به رقم 6 هزار و 77 میلیارد تومان افزایش یافت.
به گزارش روزنامه اعتماد، در روزهای اخیر محسن رضایی، معاون اقتصادی رییسجمهور نیز در اظهارنظری از احتمال رشد بازار سرمایه و ثبت شاخص ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون واحدی خبر داده است. کارشناسان بورسی بر این باورند که بازار سرمایه از ابتدای سال 1400 چندان رشدی نداشته و میتواند برای سرمایهگذاران، گزینه جذابی باشد و در حالی که تورم، تمام بازارها را تحت تاثیر قرار داده محال است که یک بازار از تورم جا بماند. اما باید به سرمایهگذاران کمی زمان داد تا تاثیر برخی متغیرهای بودجهای را بر وضعیت صنایع بررسی کنند. البته که از نگاه تحلیلی، متغیرهای بودجهای، اثر منفی برای بازار سرمایه نخواهند داشت و اتفاقا متغیرهایی همچون نرخ تسعیر ارز، موجب رشد سودآوری شرکتها نیز شده و بخشی از نگرانیهای فعالان بازار سرمایه بیمورد است. برخی دیگر از کارشناسان اصلاحات انجام شده درباره تخصیص ارز با نرخ ترجیحی در روزهای پیشرو را از دلایل رشد ۴۰ هزار واحدی بازار سرمایه در معاملات عنوان میکنند.
بازار سرمایه این روزها ارزندهتر است
محمدرضا مظفری، کارشناس بازار سرمایه در مورد رشد 40 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته به «اعتماد» گفت: به اعتقاد من بازار سرمایه به اندازهای ارزندگی دارد که انتظار برای رشدهای بیشتر در این بازار باز هم وجود دارد و نباید برای هر رشدی به دنبال علت بود، این در حالی است که اگر این بازار ریزشی شد باید به دنبال این بود که چرا این بازار ریزشی شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه احتمال رشدهای بیشتر شاخصهای بورس باز هم وجود دارد، تصریح کرد: هر چند آقای محسن رضایی معاون اقتصادی رییسجمهور عنوان کردهاند که شاخص بورس تا پایان سال به محدوده یک میلیون و 700 هزار واحدی خواهد رسید اما بنده معتقدم با توجه به همه عوامل پیشرو شاخصها تا یک میلیون و 800 واحد هم ممکن است رشد داشته باشند.
مظفری در ادامه گفت: مهمترین سیگنالی که از سوی دولت سیزدهم تاکنون به بازار سرمایه انتقال پیدا کرده، این بوده که دولت هیچ گونه برنامهای برای بورس در نظر ندارد و تامین مالی هم بیشتر از طریق اوراق بدهی و بانکها اعمال میشده و هیچ برنامه شفافی برای بورس و سایر بازارها بیان نشده است؛ اما با اعلام اخیر وزارت اقتصاد در مورد 10 مادهای که برای حمایت از بازار سرمایه عنوان شد تا حدودی تکلیف این بازار روشن شده است.
بازار سرمایه هنوز هم در شوک یکسال و نیم گذشته است
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هر چند این بازار هنوز به دلیل ترس از ریزشها در یکسال و نیم گذشته در شوک به سر میبرد، اما برخی معتقدند نه آن رشدهای عجیب در آن زمان طبیعی بود و نه ریزشهای پس از آن، اما ارقامی هم که از 6 تا 7 ماه گذشته در این بازار معامله میشود قابل قبول نبوده و نوعی بیانصافی است. مظفری ادامه داد: اگر قرار است نرخ دلار روی قیمتهای 25 و 26 هزار تومان و سوددهی شرکتها در همین محدوده باشد بسیاری از سهمها پتانسیل 4 برابر شدن را هم دارند، شرکتهایی که با P/E 4 و 5 معامله میشوند مانند شرکتهای معدنی، پالایشی و پتروشیمی و فلزیها و همین طور برخی بانکهایی که ذخایر دلاری دارند و نرخ تسعیر آنها 24 هزار تومان است برای سرمایهگذاری مناسب هستند. او خاطرنشان کرد: در بازار ملک، خودرو و سایر بازارهای موازی دیگر نیز همین گونه است این بازارها هم نه تنها ظرف 6 ماه گذشته افتی نداشتهاند، بلکه رشد هم داشتهاند و نرخ دلار هم افتی نداشته و تنها بازاری که ریزشی بوده بازار سرمایه است و این موضوع نشان میدهد که یک جای کار ایراد دارد. او گفت: باید پذیرفت که در بازار سرمایه در سال گذشته حرکتهای ناشیانه در بازار روی سهمهای کوچک یا سهمهایی که بنیادی نبودند، رخ داد و هنوز هم ممکن است این سهمها دارای حباب قیمتی باشند و امروز هر طور که به بازار سرمایه مینگریم باید ارزش بازار سرمایه بیشتر از ارزش فعلی آن باشد چه از نظر ارزش داراییها و چه از نظر نسبت P/E یا روشهای دیگر میبینیم این بازار خیلی برای رشد جا دارد.
قیمتهای دستوری زیبنده اقتصاد پیشرو نیست
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه همچنین در مورد نرخ گاز خوراک پتروشیمیها افزود: در اقتصاد دستوری هرازگاهی دولت برای درآمدهای خود عددی را اضافه میکند که این امر درست نیست و بهتر آن بود که دولت آقای رییسی یکبار برای همیشه یک پلن 5 یا 10 ساله تعیین میکردند تا نرخ خوراک پتروشیمیها و نرخ سوختشان در آن مشخص میشد نه اینکه هر سال با نزدیک شدن به فصل بودجهریزی گمانهزنیها و چانهزنیها شروع شود، چراکه این موضوع زیبنده یک اقتصاد پیشرو نیست و در یک اقتصاد پیشرو نباید نرخها به صورت دستوری تعیین شود. او ادامه داد: در اقتصاد پیشرو باید همه بخشها شفاف باشند و یک سرمایهگذار با خیال راحت در بازه زمانی 5 ساله و 10 ساله بتواند از طریق بورس سرمایهگذاری داشته باشد به اعتقاد من اینکه هر سال نرخها را تغییر میدهند جلوی پیشرفت و سرمایهگذاریها گرفته میشود.
دیدگاه تان را بنویسید