رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
۲ خودروساز با برخورداری از انواع رانتها ۱۰۰ هزار میلیارد زیان انباشته دارند
خودروسازان پول خودروی خارجی میگیرند
رئیس کمیسیون صنایع و معادن گفت: خودروسازان پول خودروی خارجی میگیرند،خودروی بیکیفیت تحویل میدهند و با وجود برخورداری از انواع رانتها و حمایتها و دخالتها، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته نیز دارند.
عزت اله اکبری تالارپشتی درئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره بازنشدن کسیه هوا خودروهای تصادف بهبهان، گفت: نحوه مدیریت دولت آقای روحانی به هیچ وجه پاسخگوی انتظارتی که مردم از دولت انقلابی آقای رئیسی دارند، نیست به همین دلیل پس از استقرار دولت سیزدهم، کمیسیون صنایع و معادن مجلس جلسات متعددی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان مربوطه برگزار و به آن ها تاکید کرد که باید در تمامی حوزهها تحولی عظیم رخ دهد.
به گزارش خانه ملت، نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودروسازی کشور باید رقابتی شود و برای تحقق این مهم شیوه مدیریت قبلی پاسخگو نیست، افزود: برای رقابتی شدن بازار خودرو، دولت باید تصدیگری در خودروسازیها را رها کند و ایران خودرو و سایپا با خودروسازان بخش خصوصی رقابت کنند.
وی با اشاره به حمایت از دولت سیزدهم، اضافه کرد: هرچند انتظار نداریم که مشکلات موجود و خرابیهای دولت آقای روحانی یک شبه برطرف شود اما مردم باید احساس کنند که اکنون روبه جلو حرکت میکنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: بیتوجهی مسئولان دست اندرکار صنعت خودرو در برابر اتفاقاتی مانند تصادف بهبهان و به خطر افتادن جان هموطنان، برای مجلس، مردم و رئیس جمهور قابل قبول نیست.
اظهارات رئیس پلیس راهور مبنی بر اینکه خودروسازان پول خودروی خارجی میگیرند اما خودروی بیکیفیت تحویل میدهند، درست است
اکبری تالارپشتی افزود: از آنجا که عدهای از وضع کنونی سود میبرند، نسبت به خواسته ما مبنی بر ضرورت اصلاح ساختار خودروسازیها هجمه وارد و مطرح کردند که چرا رئیس کمیسیون صنایع و معادن به وزیر صمت تذکر میدهد، حال آنکه اگر رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در راستای ارتقا کیفیت و وضعیت صنعت خودرو تذکر ندهد، چه کسی باید تذکر دهد؟
وی با بیان اینکه هرچند من بر اصلاح ساختار خودوسازیها تاکید دارم اما بحثی در مورد افراد و اشخاص ندارم، اینکه چه کسی مدیرعامل ایران خودرو سایپا باشد به ما ارتباطی ندارد و به سهامداران و سیاستهای دولت مربوط است و ما هیچ علاقهای به دخالت در این امور نداریم، تصریح کرد: اگر دولت به دنبال خودروسازی است سهام خود در ایران خودرو و سایپا را افزایش دهد، سپس درباره این شرکتها تصمیم گیری کند که به نظر میرسد سیاست دولت سیزدهم این نیست.
وی با اشاره به اینکه انتظار میرود مسئولان اجرایی متناسب با شان دولت انقلابی عمل کنند و سریعتر درباره خودروسازیها تصمیم گرفته و به وضع کنونی پایان دهند، اظهارات رئیس پلیس راهور مبنی بر اینکه خودروسازان پول خودروی خارجی را میگیرند اما خودروی بیکیفیت تحویل میدهند را درست توصیف کرد و ادامه داد: رویه کنونی در صنعت خودرو قابل قبول نیست و با وزیر صمت در این راستا جلسات متعددی برگزار و در این نشست ها تاکید شد که خودروسازیهای بخش خصوصی باید به وارد میدان شوند.
وزیر صمت هرچه سریعتر مشکلات صنعت خودروسازی را رفع کند
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه دولت و وزارت صمت باید قطعهسازانی که عملکرد مناسبی دارند را ساماندهی و رانتهای موجود را حذف کند، تصریح کرد: قطعه سازان و خودروسازان باید به شرکتهای دانش بنیان در ارتباط باشند تا از ظرفیت این شرکتها استفاده کنند؛ این موضوع موردتاکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، رئیس مجلس و کمیسیون صنایع و معادن مجلس است.
وی با بیان اینکه وزیر صمت اکنون در میدان عمل است و باید هرچه سریعتر مشکلات صنعت خودروسازی را رفع کند، افزود: هشدارهای کارشناسی و دقیق درباره ضرورت اصلاح ساختار و نیازهای این صنعت در جلسات کمیسیون صنایع و معادن مجلس به وزیر گوشزد شد اما از آنجا که توجه چندانی به آنها نشد، مشکلات در حال بروز است.
تداوم وضعیت کنونی صنعت خودرو درخور دولت سیزدهم نیست
اکبری تالارپشتی با بیان اینکه تداوم وضعیت کنونی درخور دولت سیزدهم نیست، به جلسات نمایندگان با رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و یادآور شد: دولت نظرات بسیار مناسبی در این حوزه دارد اما وزیر صنعت، معدن و تجارت باید این سیاستهای مناسب را اجرایی کند.
نسخه درمان صنعت خودرو و نظام اقتصادی کشور در شرایط کنونی حضور بخش خصوصی است
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه ما در عین حال که انتقادات خود را براساس وظایف مطرح میکنیم، کمکهای کارشناسانه نیز به وزارت صمت در راستای بهبود شرایط میکنیم، گفت: در سال گذشته با برگزاری جلسات بسیار و با حضور نائب رئیس مجلس بسیاری از مشکلات ایران خودرو دیزل برطرف شد و این واحد تولیدی اکنون در حال تولید اتوبوس و.. است، میتوان از این روش برای تقویت بخش خصوصی صنعت خودرو و... استفاده کرد.
وی تصریح کرد: نباید 2 خودروساز از تمامی رانتها، حمایتها و دخالتها برخوردار باشند و با این حال بیش از 100 هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته باشند و خودروهای بی کیفیت نیز به مردم تحویل دهند.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نسخه درمان صنعت خودرو و نظام اقتصادی کشور در شرایط کنونی را حضور بخش خصوصی دانست و ادامه داد: بخش خصوصی میتواند درصد زیادی از تحریمها را خنثی کند.
دیدگاه تان را بنویسید