کد خبر: 540517
|
۱۴۰۰/۱۲/۰۸ ۱۵:۵۱:۱۲
| |

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

تعاون روستایی قرارداد‌های صوری بسته است

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تخلف در نحوه جمع آوری، خرید و انبارداری در سازمان تعاون روستایی صورت گرفته به طوری که خرید‌ها با تنظیم قرارداد‌های صوری انجام شده که خلاف است و همچنین خرید از واسطه‌ها صورت پذیرفته است.

تعاون روستایی قرارداد‌های صوری بسته است
کد خبر: 540517
|
۱۴۰۰/۱۲/۰۸ ۱۵:۵۱:۱۲

تقریبا هرساله با نزدیک شدن به ایام پایانی سال با چالش هایی درباره نحوه خرید توزیع و نگهداری میوه های تنظیم بازاری شب عید در رسانه ها مورد توجه قرار می‌گیرد. در سالی بخش زیادی از میوه های تنظیم بازاری به دلیل نگهداری با شرایط بد از بین رفت، در سال دیگر نیز به عدم خرید مستقیم این محصولات از باغداران انتقاد شد، بالا بودن قیمت خرید سیب و پرتقال تنظیم بازاری شب عید نیز در بسیاری از سال های مورد انتقاد بوده است.

به گزارش تسنیم، در سال جاری نیز علاوه بر طرح این مشکلات اتهامات جدید دیگری نیز به مسئولان ذخیره سازی میوه شب عید که در سال جاری مسئولیت آن بر عهده سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی ( با مباشرت اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی ایران ) است وارد شده.

تخلف سازمان تعاون روستایی در خرید میوه شب عید به صورت صوری!

محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این ارتباط اظهار داشت:  از رئیس تعاون روستایی و معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای ارائه توضیحات درخصوص ذخیره میوه شب عید دعوت کردیم تا در مجلس حضور یابد، روز یکشنبه نیز وزیر جهاد کشاورزی برای همین موضوع به کمیسیون کشاورزی آمد.

وی گفت: از طریق دستگاه‌های نظارتی اسناد و مدارک مورد نیاز جمع آوری شد و مشخص شد که ایراد‌هایی در زمینه ذخیره میوه شب عید وجود دارد.

عسکری افزود: تخلف در نحوه جمع آوری، خرید و انبارداری صورت گرفته به طوری که خرید‌ها با تنظیم قرارداد‌های صوری انجام شده که خلاف است و همچنین خرید از واسطه‌ها صورت پذیرفته است.

وی با بیان اینکه جزییات این موضوع را دوشنبه اعلام می‌کنند گفت: مجلس با هیچ کس عقد اخوت و تعارف ندارد و تخلفات را به دستگاه قضایی اعلام خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی دستور بازرسی از نحوه خرید میوه شب عید داد 

بنابراین گزارش علی بهادری‌جهرمی  سخنگوی دولت نیز در نشست خبری در رابطه با حواشی ایجاد شده برای تامین میوه شب عید و اتهاماتی که  به تعاون روستایی وارد شده است، اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار مصوبه‌ای برای تأمین میوه شب عید و خرمای ماه رمضان داشت که سازمان تعاون روستایی مکلف به تأمین میوه‌های شب عید شد، سقف آن 70 هزار تن بود و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وی اضافه کرد: وزیر جهاد کشاورزی درباره قیمت خرید میوه‌های شب عید مجموعه بازرسی را مکلف به رسیدگی کرد و فراتر از آن از نهادهای نظارتی دعوت کرد تا بر فرآیند تأمین میوه نظارت صورت گیرد.

منتقدین چه می‌گویند؟

بنابراین گزارش منتقدین به نحوه خرید میوه شب عید توسط مباشر سازمان تعاون روستایی اشاره دارند که  قیمت های خریداری شده توسط آنها بالا است. به طوری که قیمت پرتقال سورت شده در بازار 7 تا 8 تومان  است که در دوماه گذشته و در زمان خرید این محصول مباشر تعاون روستایی ارزان تر بوده و قیمت سیب هم 8 تا 9 هزار تومان است اما برای آنها قیمتی در حدود 14 هزار تومان تعیین شده است.

قادری فر مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران قیمت میوه های تنظیم بازار میوه شب عید را در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: بهای تمام شده  سیب زرد کوهپایه  تنظیم بازاری با قیمت ثابت برای عرضه در ایام پایانی سال 14500 تومان و پرتقال تامسون 13900 تومان برآورد شده است.

قادری‌فر گفت: قیمت‌های یاد شده با در نظر گرفتن هزینه های نگهداری چند ماهه در سردخانه ها، سورتینگ، شستشو، حمل و نقل، افت وزن و ضایعات و...است که به قیمت اولیه خود میوه اضافه می‌شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: قیمت اولیه خرید و خالص خود سیب 8500 تومان تا 9500 تومان و پرتقال  به طور میانگین 8000 تومان تا 9000 تومان است 

بنابراین گزارش یکی از انتقاد های دیگر وارد شده به سازمان تعاون روستایی میزان دستمزد مباشر خرید میوه شب عید است به طوری که برای اتحادیه تعاونی روستایی در مجموع 1200 تومان در هر کیلوگرم هزینه خرید و توزیع عمده این محصولات در نظر گرفته شده است که با احتساب 45 هزار تن میوه خریداری شده رقمی کارمزی چند ده میلیارد تومانی حاصل می شود.

از طرفی منتقدین اشاره دارند که این قرار داد در سامانه سامانه ستاد ایران ثبت نشده است و حتی شرکت بازرسی کیفی مجوز بازرسی ندارد.

درخواست خود سازمان تعاون روستایی برای ورود دستگاه های نظارتی

قادری مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در واکنش به این اتهامات نیز اظهار داشت: با مصوبه کمیته راهبردی، اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی ایران به عنوان مباشر اصلی انتخاب و مباشر اصلی نیز با انعقاد قرارداد با مباشرین خرد که عمدتا از اتحادیه های استانی و شهرستانی و سورتینگ داران مجاز  هستند اقدام به خرید میوه مورد نیاز کردند.

 قادری نیا گفت: پس از دو مرحله مناقصه رسمی برگزار و در روزنامه رسمی و سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، اعلامیه منتشر شد؛ 11 شرکت در دور اول و 7 شرکت در دوم پاکت مزایده را دریافت کردند اما در هر دو مرحله فقط یک شرکت رسما در مناقصه شرکت کرد تا در نهایت آن شرکت با مصوبه کمیسیون معاملات سازمان انتخاب شود.

وی اظهار داشت: از مردم، دیوان محاسبات، بازرسی کل کشور، بازرسی ویژه رئیس جمهور می‌خواهیم که به موضوع ورود کنند و اگر تخلفی توسط سازمان تعاون روستایی صورت گرفته برخورد کنند، در غیر این صورت با افرادی که با شبهه افکنی، آرامش مردم را به هم می‌زنند برخورد شود. 

افکار عمومی در انتظار اعلام نتیجه بررسی دستگاه های نظارتی

بنابراین گزارش در حالی که اتهامات و اظهار نظر های ضد و نقیضی درباره خرید میوه شب عید توسط مباشر سازمان تعاون روستایی مطرح شده است هنوز دستگاه های نظارتی به غیر از کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نتیجه بررسی‌های خود را اعلام نکرده‌اند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها