بررسی آئیننامه واردات خودرو در کمیسیون صنایع مجلس/ تعیین قیمت تمامشده 7 تا 20 هزار دلار
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از بررسی رئوس کلی آئیننامه واردات خودرو در این کمیسیون خبر داد و گفت: احتمالا قیمت تمامشده خودروهای وارداتی، عموما بین 7 تا 20 هزار دلار خواهد بود.
لطفالله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون صنایع و معادن اظهار داشت: در جلسه امروز با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، آخرین وضعیت تولید و قیمت مواد غذایی و بازار خودرو مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش فارس، وی افزود: درباره وزارت صنعت، رئوس کلی دستورالعمل دولت برای واردات خودرو مورد بررسی قرار گرفت، اما چون دستورالعمل هنوز نهایی نشده، قرار شد پس از آماده شدن ابتدا به کمیسیون صنایع و معادن ارائه شود و بعد از دریافت نظرات کارشناسی کمیسیون، در دولت بررسی و تصویب شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بخشهایی از سرفصلهای کلی این دستورالعمل گفت: مهمترین نکته در این دستورالعمل این است که واردات باید به گونهای انجام شود که پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه باشد؛ همچنین، تیراژ خودروهای وارداتی محدود نخواهد بود و سقف و کف نخواهد داشت و قیمت تمام شده خودروها نیز بین 7 تا 20 هزار دلار خواهد بود.
سیاهکلی تصریح کرد: البته واردات خودروهای با قیمت تمام شده بالاتر از 20 هزار دلار نیز ممنوع نیست، اما طبیعتاً تعرفه آنها بالا خواهد بود و اصل نیز بر واردات خودروهایی است که توان خرید آنها از سوی اقشار متوسط جامعه باشد.
وی اظهار داشت: در این دستورالعمل برای خودروهای با سوخت پاک، از قبیل هیبریدی و برقی تعرفههای پایینی در حد 5 درصد در نظر گرفته شده است؛ در کل، برای خودروهای در کلاس پایینتر، تعرفه پایینتر و برای خودروهای در کلاس بالاتر، تعرفه بالاتر در نظر گرفته خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره زمان ارائه پیشنویس آییننامه واردات خودرو به این کمیسیون گفت: زمان مشخصی تعیین نشده؛ اما اعضای کمیسیون تأکید کردند که هرچه سریعتر این کار انجام شود و کار به نیمه دوم سال نیفتد تا زمینه تنظیم بازار خودرو و بهرهمندی مردم از آن هرچه سریعتر فراهم شود.
سیاهکلی همچنین با اشاره به بررسی بازار محصولات کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون صنایع و معادن عنوان کرد: در این زمینه، موضوع قیمت آرد و سهمیهبندی آن مطرح شد که وزیر جهاد ضمن تأکید براینکه محدودیتی برای تأمین آرد در بازار وجود ندارد، این نکته را گفت که آرد صنف و صنعت به قیمت آزاد فروخته میشود و در رابطه با نان معمولی هم، عرضه نان به مردم همچنان به قیمت قبلی است و مابهالتفاوت نرخ آرد آزاد و یارانهای از سوی دولت به نانوایان پرداخت میشود.
دیدگاه تان را بنویسید