کیوان کافشی، عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران:
آماده تبعات بلندمدت تحریمها باشیم
عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران میگوید صنعت و معدن کشور نیاز به برنامه ریزی کلان و بلندمدت برای مقابله تهدیدها دارد.
کیوان کافشی، عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران میگوید صنعت و معدن کشور نیاز به برنامه ریزی کلان و بلندمدت برای مقابله تهدیدها دارد.
به گزارش ایسنا، کیوان کاشفی، اظهار کرد: در این حوزه صنعت و تولید چند مؤلفه اساسی داریم که یکی از مهمترین آنها تحریم و تأثیر آن بر فعالیتهای حوزه تولید و تجارت کشور است.
وی با بیان اینکه تحریمها یکی از مهمترین متغیرهایی است که فضای تولید و خصوصاً صنعت و معدن کشور را تحت تأثیر قرار میدهد، خاطرنشان کرد: اگرچه تحریمها موضوع تازهای نیست و سالیان است که کشور ما با این مسئله مواجه بوده اما استمرار تحریمها شرایط جدیدی را پیش روی حوزه تولید و تجارت کشور قرار داده است.
رئیس اتاق کرمانشاه با دستهبندی تبعات تحریمها به سه بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارد، یادآور شد: هماکنون به دوره میانمدت تبعات تحریمها رسیدیم و اگر این شرایط ادامه پیدا کند و وارد دوره بلندمدت شویم تبعات شدیدتری را شاهد خواهیم بود.
کاشفی نگرانی اصلی که در زمینه تبعات بلندمدت تحریمها وجود دارد را نگرانی از کاهش رقابتپذیری صنایع در بلندمدت دانست که درنهایت منجر به کاهش صادرات خواهد شد و گفت: اگر روزی درهای کشور به روی جهان باز شود که بههرحال باید صورت بگیرد، صنایع ایران با چالشهای جدی مواجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه همین حالا واردات حدود بیش از هزار قلم کالا در کشور ممنوع است و برای واردات دهها قلم کالای دیگر نیز تعرفههای زیاد وارداتی وضع شده، تأکید کرد: اگرچه این روند در شرایط کنونی و برای حمایت از صنایع کشور و حتی مصرفکنندگان ضروری است اما اگر درهای کشور باز شود ممکن است صنایع نتوانند با کشورهای روز دنیا خود را مطابقت دهند.
کاشفی، معتقد است اینکه طی سالهای اخیر مقام معظم رهبری بارها به موضوع استارتاپها و حوزه دانشبنیان توجه داشتند برای رفع این خلأها است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه از مهمترین تبعاتی که تحریمها بر حوزه تولید و تجارت کشور دارد هم یاد کرد و یکی از مهمترین آنها را فاصله شدید و عجیب با تکنولوژی روز دنیا اعلام کرد.
کاشفی با بیان اینکه امروز عمده صنایع دنیا از تکنولوژیهای مدرن در زمینههای مختلف استفاده میکنند، گفت: استفاده از تکنولوژی روز مزیتهای متعددی برای صنایع جهان به همراه دارد که ما بهناچار با توجه به شرایطی که در اقتصاد و صنعت کشور با آن مواجهیم تا حدودی مجبور به گذر از این مزیتها شدیم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران یکی از مهمترین این موارد را صرفهجویی و مدیریت مصرف انرژی شامل آب، برق گاز و ... اعلام کرد.
کاشفی با اشاره به فاصله قابلتوجهی که میزان مصرف انرژی صنایع ایران با دنیا دارد، خاطرنشان کرد: باوجوداینکه طی سالهای اخیر قیمت حاملهای انرژی در ایران تا حدودی تعدیل شده اما هنوز فاصله قیمتی فراوانی با جهان داریم.
رئیس اتاق کرمانشاه موضوع محیطزیست و آلودگی ناشی از صنایع را نیز از دیگر موارد مرتبط با استفاده از تکنولوژی روز در جهان دانست و عنوان کرد: اکنون بسیاری از صنایع دنیا میزان پسابها و آلودگی خود را بر اساس پروتکلهای بینالمللی کنترل میکنند و به نظر میرسد ماهم در کشور دیگر نمیتوانیم مانند گذشته به آلوده کردن و این شیوه تولید پساب ادامه دهیم.
وی موضوع دیگری که مرتبط با استفاده از تکنولوژی روز است را آموزش اپراتور و نیروهای کار ماهر دانست و با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا همزمان با تکنولوژی روز در این عرصه نیز قدم گذاشتند، تأکید کرد: این اقدامات به ارتقا راندمان این واحدها کمک کرده است.
وی دیگر موضوع مهمی که در حوزه تولید و تجارت کشور با آن مواجهیم و اکنون علاوه بر ظرفیتهایی که دارد دچار چالشهایی هم هست را بخش صادرات اعلام کرد و به سایت اتاق ایران گفت: تجربه نشان داده هر واحدی که در بازارهای فروش خصوصاً در بازارهای صادراتی حضور دارد اشتغال و آینده پایدار دارد و کمتر از تکانههای اقتصادی تأثیر میپذیرد.
کاشفی از ظرفیتهای متعددی که در حوزه صادرات داریم یاد کرد و یکی از مهمترین آنها را وجود بازارهای غنی در کشورهای همسایه ایران دانست و یادآور شد: به لحاظ تنوع در بازارهای همسایه و همچنین مسیرهای دسترسی به آن را ازجمله مسیر خشکی، ریلی و دریایی ظرفیتهای زیادی داریم و کشورهای متعددی در حاشیه خلیجفارس کشورهای همسایه شمالی، افغانستان و پاکستان و خصوصاً عراق از بازارهای صادراتی مهم ما هستند.
کاشفی تأکید کرد: کشور عراق امروز با درآمد حدود ۱۴۰ میلیارد دلار در سال از فروش نفت به کشوری ثروتمند تبدیل شده که بازار بسیار خوبی را برای ما فراهم میکند.
وی حضور در بازارهای صادراتی را نیازمند برخی از اقدامات دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین این موارد حضور در نمایشگاههای بینالمللی و معرفی تولیدات و توانمندیهای ایران است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: از سوی دیگر باید توان رقابتی کالاهای تولید کشور را بالا ببریم تا بتوانند با موارد مشابه خود در سایر کشورها رقابت کند.
دیدگاه تان را بنویسید