مالیات حریف خانههای خالی نمیشود!
در حالیکه انتقادات زیادی به اجرای قانون مالیات خانههای خالی مطرح میشود، بررسی عملکرد سه ماه درآمدهای مالیاتی نیز نشان میدهد که در این مدت فقط ۵.۸ میلیون تومان مالیات از این خانهها اخذ شده است.
در حالیکه انتقادات زیادی به اجرای قانون مالیات خانههای خالی مطرح میشود، بررسی عملکرد سه ماه درآمدهای مالیاتی نیز نشان میدهد که در این مدت فقط ۵.۸ میلیون تومان مالیات از این خانهها اخذ شده است.
به گزارش ایسنا، در سال گذشته با فراز و نشیبهای بسیار معادل ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه برای اخذ مالیات شناسایی شد که بر اساس آخرین آمارها، میزان مالیات دریافتی از این خانهها کمتر از ۱۰ میلیارد تومان بوده است.
اما قانون مالیات خانههای خالی از زمانی که اجرای آن شروع شود تاکنون که در حال اجراست، همواره مورد انتقاد کارشناسان و مسئولان به خصوص مجلسیها بوده است.
این انتقادات ناشی از روند شناسایی واحدهای مسکونی خالی از سکنه تا اخذ مالیات از آنها است زیرا، گفته میشود که وزارت راه و شهرسازی به عنوان نهاد مربوطه برای شناسایی خانههای خالی سریع و کارآمد عمل نمیکند.
همچنین، به اعتقاد کارشناسان، وزارت راه و شهرسازی در برخی موارد به اشتباه محل سکونت افراد را به عنوان خانه خالی اعلام میکند یا اطلاعات خانههای شناسایی شده برای اخذ مالیات ناقص است یا فرآیند شناسایی و ارسال اطلاعات خانههای خالی به سازمان مالیاتی بسیار زمانبر است.
در این زمینه، بررسی عملکرد سه ماهه درآمدهای مالیاتی در سالجاری به نوعی این انتقاد را به جا میداند زیرا، بر اساس این آمار در این مدت فقط ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مالیات از واحدهای مسکونی خالی از سکنه دریافت شده است.
طبق این گزارش، بر اساس قانون مالیات خانههای خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات میشود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.
در این بین، وظیفه شناسایی خانههای خالی بر عهده وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان گذاشته شده است که این وزارتخانه با راهاندازی سامانه املاک و اسکان نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی افراد اقدام کرد و کسانی که در مهلت تعیین شده نتوانستند این اطلاعات را ثبت کنند، خانه آنها به عنوان خاله خالی به سازمان امور مالیاتی از سوی وزارت راه و شهرسازی معرفی شد.
البته، ۵۶۸ هزار خانه خالی شناسایی شده مربوط به ۹ ماهه سال گذشته است که باید تکمیل شود اما با گذشت ۳ روز از مهلت قانونی سازمان امور مالیاتی (پایان تیرماه) برای اعلام خانههای خالی شناسایی شده در ۱۲ ماهه سال گذشته و محاسبه مالیات آنها، هنوز اعلامی در این زمینه صورت نگرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید