کد خبر: 565523
|
۱۴۰۱/۰۵/۰۴ ۱۰:۰۲:۳۹
| |

جریان گاز روسیه به اروپا محدودتر شد

روسیه عرضه گاز به اروپا را با اعلام کاهش جریان گاز از طریق نورد استریم ۱ به ۲۰ درصد از ظرفیت این خط لوله، محدودتر می‌کند.

جریان گاز روسیه به اروپا محدودتر شد
کد خبر: 565523
|
۱۴۰۱/۰۵/۰۴ ۱۰:۰۲:۳۹

روسیه عرضه گاز به اروپا را با اعلام کاهش جریان گاز از طریق نورد استریم ۱ به ۲۰ درصد از ظرفیت این خط لوله، محدودتر می‌کند.

به گزارش ایسنا، شرکت دولتی گازپروم روسیه اعلام کرد جریان گاز در نورد استریم ۱ روز چهارشنبه به ۳۳ میلیون متر مکعب در روز کاهش پیدا خواهد کرد که نصف جریان فعلی است زیرا بر اساس دستورالعمل یک دیده بان صنعتی، لازم است فعالیت یک توربین گازی زیمنس در یک ایستگاه تقویت فشار متوقف شود.

همچنان که ضربات اقتصادی متقابل روسیه و غرب در واکنش به جنگ در اوکراین ادامه دارد، آلمان اعلام کرد هیچ دلیل فنی برای کاهش اخیر جریان گاز نمی‌بیند.

بهای معاملات گاز ماه آتی هلند که قیمت پایه بازار اروپاست، روز دوشنبه تحت تاثیر این خبر با ۹.۹۵ درصد افزایش بسته شد. خط لوله نورد استریم ۱ که ظرفیت انتقال ۵۵ میلیارد متر مکعب در سال را دارند، بزرگترین مسیر انتقال گاز روسیه به اروپاست.

اتحادیه اروپا مکررا روسیه را متهم کرده است از انرژی به عنوان سلاح استفاده می‌کند در حالی که کرملین می‌گوید کاهش عرضه ناشی از مشکلات تعمیرات و تاثیر تحریمهای غربی است.

سیاستمداران در اروپا اعلام کرده‌اند روسیه ممکن است جریان گاز را در زمستان قطع کند که در این صورت آلمان دچار رکود اقتصادی می‌شود و قیمتها برای مصرف کنندگان که همین حالا هم با قیمت‌های بالای مواد غذایی و انرژی دست و پنجه نرم می کنند، بالاتر می‌رود. افزایش هزینه‌های انرژی و تهدید گرسنگی میلیون‌ها نفر در کشورهای فقیر، نشان می‌دهد چطور بزرگترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم که اکنون به ششمین ماه خود رسیده است، تاثیراتی فراتر از اوکراین داشته است.

آلمان هفته گذشته مجبور شد کمک مالی ۱۵ میلیارد دلاری برای یونی‌پر را اعلام کند که بزرگترین شرکت واردکننده گاز از روسیه است.

هشدار پوتین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، کاهش اخیر عرضه را پیش بینی کرده و ماه جاری به غرب هشدار داده بود که ادامه تحریمها ممکن است افزایش فاجعه آمیز قیمتهای انرژی برای مصرف کنندگان در سراسر جهان را به دنبال داشته باشد.

روسیه در ژوئن  با اشاره به تاخیر در بازگشت توربینی که قرار بود توسط شرکت زیمنس انرژی در کانادا تعمیر شود، جریان گاز از نورد استریم ۱ را به ۴۰ درصد کاهش داده بود اما آلمان بهانه مذکور را رد کرده بود. سپس ماه میلادی جاری نورد استریم ۱ به مدت ۱۰ روز برای تعمیرات سالانه بسته شد و پنچ شنبه گذشته تنها با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیتش را ازسرگرفت.

هنوز اختلاف درباره تعمیر توربین اول ادامه دارد زیرا برای بازگشت به روسیه انبوهی از اسناد و اظهارات متناقض را پشت سر بگذارد.

گازپروم روی دوشنبه اعلام کرد اسنادی را از زیمنس انرژی و کانادا دریافت کرده اما ریسکهای شناخته شده قبلی برطرف نشده اند و سوالات بیشتری به وجود آمدند.

زیمنس انرژی اعلام کرده که انتقال توربین تعمیر شده به روسیه می تواند فورا آغاز شود و اکنون توپ در زمین گازپروم است. مقامات آلمانی تمامی مدارک لازم برای صادرات توربین به روسیه را ابتدای هفته گذشته فراهم کردند. گازپروم از این موضوع مطلع است. با این حال مدارک گمرکی برای وارد این توربین به روسیه فراهم نشده است در حالی که گازپروم به عنوان مشتری، باید این مدارک را فراهم کند.

این شرکت آلمانی اعلام کرد هیچ ارتباطی بین مسئله توربین و کاهش گاز اعلام شده از سوی گازپروم نمی‌بیند.

موضوع دیگری که به نگرانی‌ها افزود، بیانیه شرکت اپراتور خط لوله دولتی اوکراین بود که اعلام کرد شرکت گازپروم بدون اطلاع قبلی، فشار در خط لوله‌ای که از اوکراین برای انتقال گاز روسیه به اروپا می گذرد را به میزان چشمگیری افزایش داده است. افزایش فشار ممکن است به شرایط اضطراری مانند ترکیدگی خط لوله منجر شود و اپراتورهای خط لوله موظف هستند از قبل یکدیگر را درباره افزایش فشار مطلع کنند.

گازپروم برآورد کرد که روز دوشنبه ۴۱.۷ میلیون متر مکعب گاز از طریق این خط لوله در مقایسه با ۴۱.۲ میلیون متر مکعب در روز یکشنبه عرضه کرده است.

کرملین پیش‌تر اعلام کرده بود مسکو علاقه‌ای به توقف کامل عرضه گاز روسیه به اروپا ندارد.

با این حال ریسک سهمیه بندی گاز در اروپا با کاهش عرضه روسیه، تقویت کرده است. اتحادیه اروپا هفته گذشته به کشورهای عضو پیشنهاد کرد مصرف گاز را بین اوت تا مارس به میزان ۱۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته کاهش دهند.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان پس از عربستان سعودی و بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی در جهان است. اروپا پیش از جنگ در اوکراین، ۴۰ درصد از گاز و ۳۰ درصد از نفت مورد نیازش را از روسیه وارد می‌کرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها