کد خبر: 570634
|
۱۴۰۱/۰۶/۰۳ ۱۲:۲۵:۴۷
| |

صادرات گاز مایع کلید خورد

با شروع بهره‌برداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع روزانه ۲ هزار تُن گاز مایع ال پی جی که تاکنون سوزانده می شد و به هدر می‌رفت، اکنون صادر می شود و این اقدام سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی نصیب کشور می کند.

صادرات گاز مایع کلید خورد
کد خبر: 570634
|
۱۴۰۱/۰۶/۰۳ ۱۲:۲۵:۴۷

علیرضا جعفرپور بروجنی مدیر عامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مراسم افتتاح طرح صادرات دریایی گاز مایع در بندرعباس اعلام کرد: با همت و تلاش شبانه روزی مدیران و متخصصان شرکت پالایش میعانات گازی ستاره خلیج فارس، گاز و نفتای مازاد پالایشگاه که همواره زیر قیمت جهانی به فروش می‌رسید تبدیل به بنزین خواهد شد که دستاورد بزرگی است و تولید بنزین را در کشور افزایش می دهد.

به گزارش تسنیم، وی همچنین عنوان داشت: با تغییرات فرایندی ،خوراکی و شرایط عملیاتی توانسته ایم تولید بنزین را به صورت پایدار تا 42 میلیون لیتر در روز  تثبیت کنیم.

وی رکورد تولید بنزین در این پالایشگاه را تا 54  میلیون لیتر در روز اعلام کرد.

جعفرپور در خصوص افتتاح طرح صادرات دریایی گاز مایع توضیحاتی بیان داشت و گفت: در پالایشگاه های مختلف در خصوص مازاد ال پی جی و عدم لجستیک کامل برای صادرات از طریق خشکی همیشه بحث بود که چرا مجبور هستیم محصولات با ارزش و پاک را در شبکه‌های سوخت مصرف کنیم، چراکه این امر با ضرر و زیان زیادی به کشور همراه بود. تا اینکه پس از انجام مطالعات دقیق  و تلاش شبانه روزی و رایزنی با مسئولان کشوری و استانی طرح صادرات دریایی گاز مایع آماده شد. در اجرای این طرح همه همکاران پالایشگاهی و مسئولان کشوری و استانی دست به دست هم دادند و مجوزهای لازم برای صادرات دریایی از سایت باهنر اخذ شد.

وی با بیان اینکه طرح صادرات دریایی گاز مایع به نتیجه رسید گفت: با لجستیک زمینی انرژی، مشکلات پالایشگاه های استان و کشور حل شده و صادرات زمینی نیز انجام خواهد شد.

 در ادامه مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس از یکی از طرح های مهم در دست اقدام این پالایشگاه پرده برداشت.

وی اظهار داشت: یکی از طرح های در دست اقدام ما درباره تولید آمونیاک از هیدروژن مازاد است که اگر بتوانیم آن را به اجرا در آوریم ضمن ایجاد اشتغال، محصول ارزشمند هیدروژن  را به دست می آوریم .

جعفرپور افزود: اکنون هیدروژن  مازاد سوخته می شود البته آلایندگی ندارد اما نباید به راحتی منابع ارزشمندمان را هدر بدهیم بلکه باید با برنامه ریزی و تلاش از ذره ذره این نعمت های خداوندی برای پیشبرد چرخ اقتصاد و صنعت کشور استفاده کنیم.

جعفرپور با اشاره به اینکه در حال حاضر بخشی از مراحل انجام این طرح طی شده است یادآور شد: با انجام این پروژه مهم، محصولاتی مانند کودهای نیترات آمونیوم  و سولفات آمونیوم تولید خواهد شد که این محصولات در زنجیره ارزش هیدروژن به بهره برداری خواهد رسید.

در این مراسم  جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور نیز اعلام کرد : هرمزگان  به یکی از  قطب های  انرژی کشور تبدیل شده و به موازات آن این استان یکی از قطب های صادرات کشور خواهد بود.

جلیل سالاری که در مراسم آغاز بهره‌برداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع در بندرعباس سخن می گفت ادامه داد: برای این امر باید از ظرفیت صادراتی دریایی کشور استفاده کنیم به همین سبب تقویت و تجهیز زیرساخت های لجستیکی در بخش دریایی و اسکله ها ضروریست تا در این منطقه شاهد شکل‌گیری قطب پایدار انرژی باشیم.

وی افزود: با شروع بهره‌برداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع روزانه 2 هزار تُن گاز مایع ال پی جی که تاکنون سوزانده می شد و به هدر می‌رفت، اکنون صادر می شود و این اقدام سالانه حدود 250 تا 300 میلیون دلار درآمد ارزی نصیب کشور می کند.

سالاری این امر را حاصل همدلی و تعامل همه بخشهای کشور در حوزه های امنیتی، اجرایی، فنی، اداری و تخصصی و کمیسیون انرژی مجلس دانست که جدا از درامد‌های ارزی سبب اشتغال‌زایی نیز شده است.

سالاری در ادامه در خصوص ظرفیت انتقال انرژی عنوان کرد: عمدتاً از 105 میلیون لیتر بنزین حدود 70 میلیون لیتر در جنوب کشور تولید می شود که در این رابطه ضروری است از ظرفیت انتقال انرژی در راستای ماده 12 قانون پیش بینی شده استفاده شود.

وی طرح مخزنگاه شهید نادر مهدوی با ظرفیت 600 میلیون تُن را از دیگر برنامه های وزارت نفت دانست. این پروژه از جمله طرح هایی است که با بهره برداری از آن در آینده امنیت انرژی محقق خواهد گشت.

معاون وزیر نفت طرح پتروپالایشگاه سردار سلیمانی را نیز از دیگر برنامه های در حال اجرا  عنوان کرد که در قالب پتروپالایش مجوزهای طراحی و مطالعات اولیه این طرح انجام شده و در مسیر اجرا قرار گرفته است.

وی در پایان عنوان داشتند: این ظرفیت های بزرگی که در آینده رقم خواهد خورد در مسیر اشتغال جوانان، دانش بنیان و نخبگان کشور خواهد بود.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
  • ناشناس ارسالی در
    جمعه ۱۱ شهریور ۱۴۰۱

    اگه مسئولین بی فکر ایران عقل داشتند بهترین زمان ممکن برای جبران عقب افتادگی ایران به خاطر تحریم ها الان بود و حالا میتوانند جای بازارهای روسیه را پر کنند، همان کاری که روسیه بعد از تحریم ایران با ما کرد و بازارهای ما را گرفت

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها