کدام کشور سریعترین رشد اقتصادی جهان در ۲۰۲۲ را ثبت خواهد کرد؟
عربستان سعودی با رشد ۷.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ به سریعترین اقتصاد جهان تبدیل میشود.
عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ با پیشی گرفتن از غولهای آسیایی مانند چین، هند و سایر اقتصادهای در حال مبارزه در اروپای غربی و آمریکای شمالی، در آستانه تبدیل شدن به سریعترین اقتصاد در حال رشد است.
به گزارش ایسنا، گزارش منتشر شده در Economist Intelligence حاکی از این است که انتظار میرود تولید ناخالص داخلی عربستان در سال جاری به ۷.۵ درصد برسد که سریعترین نرخ رشد آن از سال ۲۰۱۱ است.
در این گزارش آمده است که رشد اقتصادی عربستان عمدتاً ناشی از افزایش قیمت انرژی، افزایش تولید نفت و گاز، سرمایهگذاری در مقیاس بزرگ در بخشهای انرژی و غیرانرژی و اجرای موفقیتآمیز برنامه گسترده واکسیناسیون کووید-۱۹ است.
در ادامه این بیانیه آمده است که رشد تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نزدیک به پنج درصد خواهد بود، قبل از اینکه بین سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۶ به رشد قابل قبولی در حدود سه درصد کاهش یابد.
تراز حساب جاری عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ احتمالا شاهد مازاد حدود ۱۶۳ میلیارد دلاری خواهد بود که نسبت به ۴۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
از آنجایی که بانک مرکزی عربستان به تشدید سیاستهای پولی مطابق با فدرال رزرو آمریکا ادامه میدهد، انتظار میرود تورم قیمت مصرفکننده در سال ۲۰۲۲ بهطور متوسط حدود ۲.۵ درصد باشد و در سال ۲۰۲۳ بیشتر کاهش یابد.
اصلاحات نظارتی کنونی که در عربستان در حال انجام است، باعث بهبود فضای کسب و کار و جذب سرمایهگذاریهای خارجی میشود. این اصلاحات همچنین مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد را در کنار حمایت از بازار کار تقویت میکند.
اصلاحات حوزه کسبوکار، راهاندازی کسبوکار و سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در اقتصاد را آسانتر کرده که هر دوی اینها برای برنامههای توسعه بلندمدت عربستان تحت استراتژی چشمانداز ۲۰۳۰ اساسی هستند.
چشمانداز اقتصادی عربستان سعودی امیدوارکننده است، مشروط بر اینکه روند اصلاحات در مسیر خود باقی بماند و منابع مالی به پروژههای استراتژیک و بخشهای رشد عربستان ادامه دهد.
در ماه آگوست، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که انتظار میرود تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۷.۶ درصد افزایش یابد.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، نرخ تورم عربستان در سال ۲۰۲۲ به ۲.۸ درصد خواهد رسید.
صندوق بینالمللی پول در بیانیهای اعلام کرد: نقدینگی و حمایت مالی، شتاب اصلاحات تحت چشمانداز ۲۰۳۰ و قیمتهای بالای نفت و تولید به رشد قوی اقتصاد، مهار تورم و بخش مالی انعطافپذیر کمک کرد و انتظار میرود افزایش نرخ بهره تأثیر محدودی بر اقتصاد عربستان داشته باشد.
بهبود در سیاست مالیاتی و مدیریت درآمد برای افزایش مالیات بیشتر از فعالیتهای غیرنفتی به حمایت از تحکیم مالی در عربستان سعودی کمک خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید