بهاالدین حسینی هاشمی کارشناس بانکی و اقتصادی:
سود سپرده پایین، عامل اصلی تقاضای بالای ارز است
وقتیکه سود بانکی به اندازه کافی نباشد ماندگاری سپردهها کاهش پیدا میکند
یکی از کارشناسان اقتصادی پایین بودن نرخ بهره و عدم ماندگاری سپردهها در بانکها را عامل تقاضای بالای ارز میداند.
عامل تقاضای بالای ارز چیست؟ یکی از اقتصاددان ها معتقد است زمانی که سود بانکی به اندازه کافی نباشد ماندگاری سپردهها کاهش پیدا میکند به همین دلیل می توان مدیریت حجم نقدینگی و افزایش نرخ بانکی از عوامل کنترل کننده بازار ارز دانست.
به گزارش مهر، بهاالدین حسینی هاشمی کارشناس بانکی و اقتصادی با اشاره اینکه چند عامل باعث افزایش نرخ لار شده است در این زمینه توضیح داد: یکی از دلایلی که منجر به بالا رفتن قیمت دلار شده، چاپ پول است. در این شرایط چاپ پول منجر به افزایش حجم نقدینگی شده و تورم ۵۰ درصدی را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: افزایش حجم نقدینگی و کم بودن نرخ سود بانکی منجر به وجود آمدن تورم شده است یکی کسری بودجه و دیگری کسری تراز بانکها از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر نرخ تورم هستند زیرا زمانی که نرخ سود بانکی پایین باشد مردم در بانکها نقدینگی که در دست دارند را سپرده نمیکنند.
هاشمی با اشاره به اینکه در صورتی که این دو عامل مدیریت شود میتوان به بهبود وضعیت امید داشت در این زمینه توضیح داد: زمانی که سود بانکی به اندازه کافی نباشد ماندگاری سپردهها کاهش پیدا میکند به همین دلیل مدیریت حجم نقدینگی و افزایش نرخ بانکی از عوامل کنترل کننده بازار ارز است.
دیدگاه تان را بنویسید