کد خبر: 604627
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۱ ۱۲:۵۰:۱۷
| |

هوشنگ فلاحتیان معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت خبر داد

احداث پالایشگاه 180هزار بشکه‌ای با سرمایه‌گذاری خارجی

به گفته معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت، مذاکرات برای احداث پالایشگاه 180 هزار بشکه‌ای خوزستان با مشارکت سرمایه‌گذار در حال انجام است که در صورت نهایی شدن توافق، اطلاع‌رسانی می‌شود.

احداث پالایشگاه 180هزار بشکه‌ای با سرمایه‌گذاری خارجی
کد خبر: 604627
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۱ ۱۲:۵۰:۱۷

هوشنگ فلاحتیان معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: موافقت اصولی ساخت پالایشگاه‌های جدید به مجموع ظرفیت 2 میلیون بشکه برای بخش غیردولتی صادر شده است و بسیاری از این طرح‌ها نیز در مرحله فعالیت و آغاز اجرای پروژه‌ها هستند. 

به گزارش فارس، فلاحتیان گفت: طبق تصمیم دولت سیزدهم، هم‌اکنون تمرکز بر تعدادی از پروژه‌های پتروپالایشی خاص قرار گرفته است و جلسات منظمی با معاون اول رئیس‌جمهور به صورت مستمر برای پیشبرد این طرح‌ها برگزار می‌شود تا یک جهشی در مورداحداث پتروپالایشگاه‌های جدید رقم بخورد.

وی توضیح داد: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پتروپالایشگاه شهید سلیمانی اشاره کرد که در مجاورت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس جانمایی شده است. هلدینگ‌های بزرگ کشور و بانک‌ها سهامدار این پروژه شده‌اند و ما در حال اخذ مصوبه شورای پول و اعتبار برای مشارکت بانک‌ها در این پروژه بودیم که این مصوبه اخذ شد.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: پروژه پتروپالایشی مکران مفید (مروارید مکران) با ظرفیت 300 هزار بشکه نفت خام نیز از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار است، سهامدار این پروژه ستاد اجرایی فرمان امام است و خوشبختانه این پروژه در مرحله فعالیت است و 1000 نفر در سایت مشغول کار هستند.

وی عنوان کرد: پروژه پالایشی آدیش جنوبی با ظرفیت 60 هزار بشکه میعانات گازی نیز طرح بعدی است که پیشرفت این پروژه حدود 85 درصد است. امیدوار هستیم تا پایان امسال شاهد راه‌اندازی این طرح باشیم.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: همچنین به دنبال احداث پالایشگاه 180 هزار بشکه‌ای خوزستان با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی بوده و مذاکرات آن در حال انجام است. اگر موافقت‌نامه و قرارداد آن امضا شود، به زودی اطلاع‌رسانی انجام خواهد شد. در این طرح 20 درصد شرکت ملی پالایش و پخش و 80 درصد شریک خارجی سهامدار خواهند بود و تامین مالی پروژه را انجام می‌دهند.

فلاحتیان تاکید کرد: در کنار احداث پالایشگاه‌های بزرگ، حمایت از توسعه مینی‌ریفاینری‌ها یا پالایشگاه‌های کوچک نیز در دستور کار قرار گرفته و تعداد قابل توجهی موافقت اصولی برای این طرح‌ها صادر شده است. پالایشگاههای کوچک طرح‌هایی هستند که عمدتا از 5 تا 50 هزار بشکه ظرفیت پالایشی دارند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها