کد خبر: 609258
|
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ ۲۱:۳۵:۵۸
| |

اعتراض روزنامه دنیای اقتصاد به سیاست‌های اقتصادی دولت:

زیان سنگین قیمت‌گذاری دستوری به تولیدکنندگان می‌رسد

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: دولت فشار بودجه‌ای ارز ترجیحی را از دوش خود برداشت؛ ولی قیمت دستوری خودخوانده را بر بخش تولید تحمیل کرد و با زیان سنگین، انگیزه تولیدکنندگان را زایل ساخت.

 زیان سنگین قیمت‌گذاری دستوری به تولیدکنندگان می‌رسد
کد خبر: 609258
|
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ ۲۱:۳۵:۵۸

روزنامه دنیای اقتصاد به بهانه گران شدن مرغ به شدت از سیاست‌‌های اقتصادی دولت به ویژه بخش کشاورزی انتقاد کرده و این سیاست‌ها را باعث زیان سنگین تولیدکنندگان دانسته است.

به گزارش دنیای اقتصاد، سیاست‌های نسنجیده و نادرست وزارت جهاد کشاورزی و در رأس آنها قیمت‌گذاری دلبخواهی و دستوری، اقتصاد بخش کشاورزی را به‌شدت متاثر ساخته؛ صنعت طیور، زیر فشار قیمت‌گذاری دستوری، آن هم بی‌توجه به هزینه‌های تولید، به صنعتی زیان‌ده تبدیل شده و فرصت‌های شغلی را با سرعتی فزاینده از دست می‌دهد. تعداد مرغداری‌هایی که در ماه‌های گذشته ورشکست شدند یا جوجه‌ریزی را متوقف کردند، کم‌سابقه بوده است.

این روزنامه در ادامه توضیح داده است: یک نمونه آشکار از سیاست‌های مخرب دولت و به‌طور مشخص وزارت جهاد کشاورزی، نحوه مدیریت قیمت گوشت مرغ، بعد از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و به اصطلاح «جراحی اقتصادی» است. دولت فشار بودجه‌ای ارز ترجیحی را از دوش خود برداشت؛ ولی قیمت دستوری خودخوانده را بر بخش تولید تحمیل کرد و با زیان سنگین، انگیزه تولیدکنندگان را زایل ساخت.

دنیای اقتصاد اضافه کرده است: نگاهی به شاخص اصلی این صنعت، یعنی تولید جوجه یک‌روزه، به سادگی نمایان می‌سازد که در فصل نخست سال۱۴۰۲ در قیاس با فصل نخست سال گذشته، با کاهش ۲۰درصدی تولید گوشت مرغ مواجه خواهیم بود. این رویداد به معنای کاهش تولید ناخالص داخلی خواهد بود که نتیجه محتوم آن از یکسو، نابودی اشتغال، کاهش درآمد سرانه و تداوم و تقویت چرخه فقر است و از سوی دیگر کمبود گوشت مرغ در کشوری است که توان صادرات حداقل ۷۰۰هزار تن گوشت مرغ در سال را دارد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها