کد خبر: 610124
|
۱۴۰۲/۰۲/۱۰ ۱۶:۴۰:۳۷
| |

طاهر موسوی، جامعه‌شناس:

۷۱درصد زنان سالمند درآمدی ندارند

یک جامعه‌شناس گفت: بیش از 71درصد زنان سالمند تنها درآمدی ندارند و تنها 29درصد بقیه درآمد دارند. از این بین نیز 3.5 درصد درآمد کمتر از یک میلیون تومان و 13.5 درصد نیز بین یک تا سه میلیون تومان درآمد دارند.

۷۱درصد زنان سالمند درآمدی ندارند
کد خبر: 610124
|
۱۴۰۲/۰۲/۱۰ ۱۶:۴۰:۳۷

روزنامه اعتماد با طاهر موسوی، جامعه‌شناس و عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران درباره شرایط زنان سالمند تنها در ایران گفت‌وگو کرده و او به ارایه راهکاری‌هایی برای بهبود زندگی زنان سالمندِ تنها در آینده ایران پرداخته است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  •  بیش از 90 درصد زنان سالمند تنهای ایرانی در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند، یعنی به‌طور جدی مشکل معیشتی دارند و برای پرداخت هزینه‌های درمان و توانبخشی با چالش بزرگی رو به رو هستند. بیش از 71درصد زنان سالمند تنها درآمدی ندارند و تنها 29درصد بقیه درآمد دارند. از این بین نیز 3.5 درصد درآمد کمتر از یک میلیون تومان و 13.5 درصد نیز بین یک تا سه میلیون تومان درآمد دارند.
  • نزدیک به 74 درصد زنان سالمند تنهای ایرانی بی‌سواد هستند و در بین زنان سالمند تنهای باسواد اغلب (58.3درصد) دارای سواد در مقطع ابتدایی یا سوادآموزی هستند و توانایی چندانی برای بهره‌گیری از اینترنت و فناوری‌ها ندارند. 
  •  در 30 سال آینده تعداد زنان سالمندِ تنها 3 برابر می‌شود و در میان آنها شمار زنان با تجرد قطعی افزایش پیدا می‌کند. آنها باسوادتر از زنان سالمند تنهای کنونی هستند، مهارت بیشتری در بهره‌گیری از تکنولوژی دارند و بخش مهمی از شبکه اجتماعی زنان سالمند تنها در 30 سال آینده در فضای مجازی شکل خواهد گرفت. آنها از پایگاه اجتماعی بالاتری برخوردارند، به احتمال زیاد درآمد و وضعیت اقتصادی بهتری دارند، اما به دلیل نداشتن فرزند یا محدود بودن ابعاد خانواده، حمایت‌های غیر رسمی آنها به‌ گونه چشمگیری کاهش می‌یابد. به همین دلیل لازم است برای حمایت‌های رسمی از زنان سالمند تنهای 30 سال آینده از اکنون برنامه‌ریزی بشود. 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها