زمزمههای افزایش قیمت نان!
اتحادیه نانوایان سنتی تهران پیشنهاد داده قیمت نان سنتی باید متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند که این موضوع در حال بررسی بوده و تا پایان اردیبهشت تصمیمگیری و نهایی میشود.
بیژن نوروز مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره تغییر قیمت گندم و نرخ آرد گفت: تعداد محدودی از نانواییهای فعال در تهران آرد آزاد تهیه میکنند. آمار آنها در تهران از ۱۰۰۰ نانوایی تجاوز نمیکند. سایر نانواییها سهمیه آرد دولتی دریافت میکنند.
به گزارش مهر، وی افزود: ضمن آنکه نرخ آرد ۱۰ تا ۱۵ درصد نان را تشکیل میدهد و ۸۵ تا ۹۰ درصد هزینه تمام شده مربوط به بخشهای دیگر است.
وی گفت: دولت برنامهای برای تغییر قیمت آرد ندارد و در حال حاضر هر کیلو آرد از نوع اول گندم ۸۱۵ تومان و نوع دوم ۱,۲۵۰ تومان است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه نرخ تورم در دو سال گذشته بیشتر از ۴۰ درصد بود، گفت: به طور قطع این امر روی هزینههای تولید تأثیر مستقیم دارد.
وی تصریح کرد: طبیعی است با شرایط موجود تغییر قیمت ضروری بوده تا نانوایان بتوانند هزینههای خود را تأمین کنند.
نوروز مقدم اظهار کرد: اتحادیه نانوایان سنتی تهران پیشنهاد داده افزایش قیمت نان سنتی باید متناسب با نرخ تورم انجام شود.
نوروز مقدم درباره قیمت فعلی نانهای سنتی توضیح داد: نرخ نان از سال ۹۹ که قیمت جدید تعیین و سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرایی شد تا امروز تغییر نکرده است. نانها از آرد دو دسته گندم تهیه میشود. قیمت نان لواش از آرد نوع اول، هر نان ۵۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۶۵۰ تومان است. نان تافتون به دو بخش ماشینی و تنوری تقسیم شده و تافتون ماشینی با آرد نوع اول ۷۰۰ تومان و از نوع دوم ۱,۰۰۰ تومان به فروش میرسد. تافتون تنوری از آرد نوع اول ۹۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۱,۲۰۰ تومان است. همچنین نان بربری از آرد نوع اول ۱,۸۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۲,۵۰۰ تومان در حال پخت و فروش است.
وی گفت: نرخ نان هر سال باید متناسب با تورم تغییر کند در غیر این صورت با انباشت قیمتی در سالهای بعد مواجه خواهیم بود که تغییر قیمت فشار زیادی به خانوارها وارد خواهد کرد.
او گفت: دولت باید اردیبهشت هر سال متناسب با نرخ تورم قیمتها را به روز رسانی کند در غیر این صورت نانوا برای تأمین هزینههای تولید ناچار است از کیفیت و وزن نان کم کند. معمولاً هنگامی که قیمتها متناسب با تورم تغییر نکند کیفیت محصولات پایین آمده و نارضایتی مصرف کننده را به دنبال دارد.
دیدگاه تان را بنویسید