کد خبر: 610748
|
۱۴۰۲/۰۲/۱۳ ۱۱:۱۵:۰۰
| |

پاسخ یک اقتصادان به پیشنهاد وزیر کار به کارگران برای قناعت کردن: مردم تا کی در شعب ابی‌طالب بمانند؟

یک اقتصاددان گفت: نمی‌توان همیشه در شعب ابی‌طالب باقی ماند و در تاریخ هم آمده مسلمانان پس از یک مدت کوتاهی از شعب ابی‌طالب بیرون آمده و جامعه را تغییر دادند. نمی‌توان همیشه مردم را به قناعت تشویق کرد.

پاسخ یک اقتصادان به پیشنهاد وزیر کار به کارگران برای قناعت کردن: مردم تا کی در شعب ابی‌طالب بمانند؟
کد خبر: 610748
|
۱۴۰۲/۰۲/۱۳ ۱۱:۱۵:۰۰

مصطفی شریف، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در واکنش به سخنان وزیر کار و تشویق کارگران به «قناعت» به روزنامه اعتماد گفت: بنده با این سخنان وزیر کار به یاد شعب ابی‌طالب می‌افتم؛ هر چند یک زمانی اقتضا می‌کرد که در زمان جنگ آن‌گونه عمل شود و مردم در آن زمان قناعت را پیش گیرند، اما باید این را هم در نظر گرفت که نمی‌توان همیشه در شعب ابی‌طالب باقی ماند و در تاریخ هم آمده مسلمانان پس از یک مدت کوتاهی از شعب ابی‌طالب بیرون آمده و جامعه را تغییر دادند.  نمی‌توان همیشه مردم را به قناعت تشویق کرد. این موضوع که اصلا شدنی نیست، پس چه زمانی قرار است جامعه به یک توسعه و پیشرفت مناسب دست پیدا کند و به وضعیت مناسبی برسد؟ بالاخره باید فکری به حال قشر زحمتکش جامعه مانند کارگران، معلمان و بازنشستگان و... بشود پس چه زمانی باید این اقشار بهتر زندگی کنند؟

دستمزدها اصلا تناسبی با میزان تورم موجود در جامعه ندارد، قوانینی هم که در سال‌های گذشته وضع شده حکم کرده که بازنشستگان 90 درصد میزان حقوق شاغلان را دریافت کنند، اما امروز شاهد آنیم که اصلا معادل‌سازی نمی‌شود و به نظر می‌رسد با این نوع برخوردها جامعه را به ذلت کشانده‌اند. برخی مواقع با دیدن بازنشستگان اشک در چشمانم حلقه می‌زند. این افراد با داشتن فرزند و نوه و مشکلات خاص ایام کهولت و نیازمندی‌شان به دارو و درمان و نرخ‌های سرسام‌آور چگونه قرار است با این میزان درآمد سر کنند؟ او گفت: معیشت مردم اصل است و سایر موضوعات باید حول و حوش معیشت آنها باشد و این دستمزدها اصلا با تورم‌های به وجود آمده تناسبی ندارند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها