مرتضی افقه:
ریشه مشکلات بازار سرمایه ناشی از فقدان سرمایهریزی درست در اقتصاد است
مرتضی افقه نوشت: ریشه مشکلات بازار سرمایه در ایران ناشی از فقدان سرمایهریزی درست در اقتصاد است. دولتها یکی پس از دیگری میآیند و میروند، بدون اینکه برنامه و راهبرد مشخصی برای نظم و نظامات بازارها ارایه شده باشد.
مرتضی افقه در یادداشتی با عنوان «علمگرایی به جای آزمون و خطا» در روزنامه اعتماد نوشت: زنجیرهای از حوادث مختلف در اقتصاد ایران به صورت بحران نمایان میشوند که همگی برآمده از یک مشکل بنیادین است و آن اینکه اصل شایستهسالاری و تخصصگرایی در اقتصاد ایران اجرا نمیشود. بازار سهام کشورمان این روزها با مشکلات عدیدهای روبه شده است.
شاخص بازار سرمایه پس از دورهای رشد، نزولی شد تا پس از سال 99 یک بار دیگر، صاحبان سرمایه در اقتصاد ایران نزول را تجربه کنند. به نظر میرسد که ریشه مشکلات بازار سرمایه در ایران ناشی از فقدان سرمایهریزی درست در اقتصاد است. دولتها یکی پس از دیگری میآیند و میروند، بدون اینکه برنامه و راهبرد مشخصی برای نظم و نظامات بازارها ارایه شده باشد. در ایران بیشتر از تخصص به حواشی توجه میشود و بیشتر از شایستگی به روابط خارج از محدوده. این میشود که اقتصاد را مجموعهای از مشکلات در بر میگیرد که زیان آن به طور مشخص متوجه مردم میشود.
سالهاست کارشناسان از ضرورت علمگرایی و تخصصمحوری صحبت میکنند، اما همچنان افرادی به عنوان تصمیمساز اقتصادی معرفی میشوند که نسبتی با علم اقتصاد ندارند. حضور علی صالحآبادی در راس بانک مرکزی بدون تخصص و تجربه لازم، بخشی از مشکلات ریشهای در اقتصاد ایران را نمایان کرد. این روند در خصوص سایر وزارتخانههای اقتصادی مهم هم همین گونه است. افرادی در راس وزارتخانههای کلیدی حضور دارند که تجربه و تخصص لازم برای اداره این حوزههای سرنوشتساز را ندارند. این گونه میشود که بازار ارز، بازار سکه، خودرو، مسکن و بازار سهام با نوسانات و رکود مستمر مواجه هستند و ظرفیتهای کشور در اثر تصمیمات اشتباه اتلاف میشود.
مردم این روزها میخواهند بدانند تا چه زمانی قرار است نشانههای رکود، نوسان و تلاطم در بازارهای کشور لانه کند و چه زمانی قرار است نشانهای از ثبات در این اقتصاد نمایان شود.
دیدگاه تان را بنویسید