قیمت نفت کاهش یافت
ازسرگیری مذاکرات سقف بدهی آمریکا در ساعات پایانی امروز سبب شد تا قیمت نفت به 75.30 دلار در هر بشکه کاهش پیدا کند.
با توجه به اینکه مذاکرات سقف بدهی آمریکا و نگرانی در مورد بهبود تقاضا در چین، تاثیر افزایشی کمی عرضه از سوی کانادا و اوپک پلاس را جبران کرد، قیمت نفت در معاملات امروز کاهش یافت.
به گزارش فارس، هر بشکه نفت برنت با 28 سنت کاهش 75.30 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 47 سنت کاهش 71.08 دلار معامله شد.
تونی سایکامارو، تحلیلگر بانک IG در سیدنی گفت، ازسرگیری مذاکرات سقف بدهی آمریکا در ساعات پایانی امروز، عامل اصلی تغییرات قیمت نفت و احساس حاکم بر بازار در این هفته خواهد ماند. آمریکا، بزرگترین مشتری نفت در جهان است.
وی افزود، سرمایهگذاران همچنین نگران هستند که بهبود اقتصادی چین پس از گزارشهای اقتصادی ضعیف در 2 هفته گذشته متزلزل شده باشد.
پس از اینکه آتشسوزیهای جنگلی در آلبرتا، کانادا سبب شد تا بخش زیادی از عرضه نفت این کشور متوقف شود، هر دو شاخص نفتی در هفته گذشته حدود 2 درصد افزایش یافت و نخستین هفته افزایشی در 5 هفته گذشته را ثبت کرد.
تحلیلگران بانکهای گلدمن ساکس و جیپیمورگان گفتند، تاثیر کاهش تولید داوطلبانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و هم پیمانانش موسوم به اوپک پلاس پس از اینکه این ماه اجرایی شد نیز احساس شده است.
پس از اینکه قیمت نفت در ماه مارس به 70 دلار در هر بشکه کاهش یافت که کمترین رقم در 15 ماه گذشته به شمار میرفت، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس، کاهش تولید بیشتر نفت خود را به میزان 1.6 میلیون بشکه در روز اعلام کردند که با این تصمیم بازار را غافلگیر کردند و در مجموع میزان کاهش تولید اوپک پلاس به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید که از ماه می اجرایی شد.
بانک جیپیمورگان اعلام کرد، مجموع صادرات نفت خام و محصولات نفتی از سوی این گروه تا شانزدهم ماه می 1.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
همچنین این بانک اضافه کرد، صادرات نفت روسیه احتمالا تا اواخر ماه می کاهش مییابد.
گروه هفت کشور صنعتی (جی 7) در روز شنبه در نشست سالانه رهبران این گروه متعهد شدند، برای مقابله با فرار روسیه از محدودیتهای سقف قیمتی در صادرات نفت و سوخت این کشور تلاش کنند و در عین مانع تاثیر این تلاشها بر عرضه انرژی در جهان شوند اما جزئیاتی در این رابطهرابطه منتشر شد.
فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت، انتظار نمیرود چنین تلاشهایی وضعیت عرضه نفت خام و فرآوردههای نفتی را تغییر دهد.
آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود در مورد کمبود قریبالوقوع در نیمه دوم هشدار داد؛ زمانیکه انتظار میرود تقاضا حدود 2 میلیون بشکه در روز از عرضه پیشی بگیرد.
سایکامارو افزود: «باید دید آیا محدودیتهای جدید بر تولید نفت روسیه تأثیر میگذارد، چراکه روسها در یافتن راههایی برای دور زدن تحریمهای اروپا و آمریکا بسیار مؤثر عمل کردهاند و اجرای تحریمها دشوار شده است.»
بیکر هیوز، بزرگترین شرکت خدمات نفتی آمریکا اعلام کرد، تعداد دکلهای فعال نفتی آمریکا در هفته منتهی به 19 ماه می 11 حلقه کاهش یافته و به 575 دکل رسیده است که بیشترین کاهش هفتگی از ماه سپتامبر 2021 به شمار میرود.
بانک ING نیز اعلام کرد: «کاهش فعالیتهای حفاری آمریکا برای بازار نفت نگرانکننده است زیرا کمبود عرضه در نیمه دوم سال را بیشتر میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید