به جز دو کشور انگشتشمار مردم کدامین مرز جغرافیایی چنین وضعیت به غایت مضحکی در صنعت خودرو را تحمل میکنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: اغتشاش تصمیمگیری در حد کمال است و مردمی که خودروی تازه و بهروز را دستنیافتنیتر از گذشته در زندگی خود میبینند. مردمی که زمانی باید شانس خویش را در قرعهکشی امتحان کنند یا با خودروهای قدیمی خویش سر کنند. به جز یکی دو کشور انگشتشمار، مردم کدامین مرز جغرافیایی باید چنین وضعیت به غایت سخت و در عین حال مضحکی را تحمل کنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد به این پرسش پاسخ داده که چرا وضعیت خودرو در ایران اینگونه است.
به گزارش دنیای اقتصاد، شاید اگر از مردم بپرسید در ایران کدام صنعت بیش از همه مشکل دارد و سیاستهای مربوط به آن ناکارآمد است، پاسخ آنها خودروسازی باشد. از تلفات جادهای بیش از ۲۰تن به ازای هر ۱۰۰هزار نفر گرفته که ما را به یکی از پرحادثهترین کشورها در این زمینه بدل کرده است تا خرید خودروهای نه چندان لوکس خارجی به قیمتهایی ۸ تا ۹برابر کشورهای همسایه، همگی حکایت از عمق یک فاجعه دارد.این فاجعه اما گویی درمانی نیز ندارد. دولتها میآیند و میروند و وضعیت هر روز بدتر از گذشته میشود.
این روزنامه افزوده است: اغتشاش تصمیمگیری در حد کمال است و مردمی که خودروی تازه و بهروز را دستنیافتنیتر از گذشته در زندگی خود میبینند. مردمی که زمانی باید شانس خویش را در قرعهکشی امتحان کنند یا با خودروهای قدیمی خویش سر کنند. به جز یکی دو کشور انگشتشمار، مردم کدامین مرز جغرافیایی باید چنین وضعیت به غایت سخت و در عین حال مضحکی را تحمل کنند؟
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: اما چرا وضعیت خودرو تا به این حد غیرمعقول است؟ پاسخ ساده است. بهدلیل اینکه در هیچ بازاری مانند خودرو، دولت نمیتواند منویات خود را پیش ببرد. ما فکر میکنیم تصمیمگیرندگان راهحل وضعیت کنونی خودرو را نمیدانند. آنها نیز میدانند راهحل، کاهش مداخله دولتی، برطرف کردن قیمت دستوری، آزاد کردن واردات و باز کردن راه بخش خصوصی در مدیریت و تولید خودرو است، اما وقتی پای منافع در کار باشد، دانستن راه به جایی نمیبرد.
دیدگاه تان را بنویسید