گرانی گوشت مرغ در راه است؟
بعد از گذشت 4 ماه وزارت جهاد کشاورزی مدعی شد با توجه به خودکفایی در تامین مرغ برای حمایت از سرمایهگذاران این صنعت، صادرات مرغ به کشورهای همسایه انجام می شود. اولاً چرا باید اجازه داده شود که کالای استراتژیکی که با ارز دولتی تامین نهاده میشود و به نوعی یارانه از بیتالمال میگیرد، صادر شود؟
سال هاست کشور درگیر تحریم هاست و دولت ها برای تامین ارز جهت واردات نهاده دامی با مشکل جدی مواجه هستند اما اهمیت آرامش و ثبات در بازار مرغ به حدی است که بعضاً رؤسای جمهور مستقیم به این موضوع ورود می کنند و منابع قابل توجهی ارز دولتی برای تامین نهاده دامی مرغداران تخصیص پیدا می کند که البته این که این ارز در اختیار چه کسانی قرار می گیرد و نهاده چگونه در بازار توزیع می شود خود قصه هزار و یک شب است که آثار آن را در سه چهار سال اخیر و به خصوص بعد از نوسانات ارزی به وضوح دیدیم که چگونه قیمت مرغ چند برابر شد و صف های طولانی برای خرید مرغ در کلان شهرهای کشور به وجود آمد.
به گزارش خراسان، حالا به یمن تحولات بین المللی قیمت جهانی نهاده دامی کاهش پیدا کرد و شاهد ثبات در بازار مرغ هستیم که البته حجم بالای جوجه ریزی هم در ثبات قیمت بی تأثیر نبوده که میزان جوجه ریزی هم تابع تامین نهاده دامی است.
بعد از گذشت 4 ماه وزارت جهاد کشاورزی مدعی شد با توجه به خودکفایی در تامین مرغ برای حمایت از سرمایه گذاران این صنعت، صادرات مرغ به کشورهای همسایه انجام می شود. اولاً چرا باید اجازه داده شود که کالای استراتژیکی که با ارز دولتی تامین نهاده می شود و به نوعی یارانه از بیت المال می گیرد، صادر شود؟
حافظه تاریخی و مستندات گواه آن است که مدیران دولتی به خصوص جهاد کشاورزی اطلاعات دقیقی از میزان موجودی بازار و نیاز آن ندارند، یعنی مدیریت عرضه و تقاضا در اکثر مواقع از دست این مدیران خارج می شود که شاهد کشتار بی رحمانه جوجه های یک روزه می شویم یا بازار تهی از مرغ می شود، لذا این که تصمیم گرفته می شود صادرات مرغ انجام شود، بدون شک باعث بر هم خوردن تعادل و ثبات در بازار این کالای اساسی و سفره مردم خواهد شد و شاید در ماه آینده شاهد جهش قیمت و صف طولانی مرغ در بازار مشهد باشیم ، زیرا معمولاً باز کردن گیت صادرات یک محصول تا مسدود کردن آن به گونه ای است که خروجی آن نه به نفع تولیدکننده خواهد بود و نه به سود مردم، زیرا یا محصول آن قدر صادر می شود که شاهد کمبود آن خواهیم بود که شاهد هدررفت هزاران تن محصول تولیدی با یارانه بیت المال در کشور هستیم ونمونه برای مثال فراوان است، کافی است به بازار صیفی جات در چند ماه گذشته نگاهی داشته باشیم یا بازار تخم مرغ در گذشته و چندین مثال دیگر. امیدواریم این تصمیمات با هدف بر هم زدن آرامش بازار و ثبات قیمت ها اتخاذ نشده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید