کد خبر: 706847
|
۱۴۰۴/۰۱/۱۹ ۲۱:۰۰:۰۰
| |

چند نکته مهم درباره بودجه ۱۴۰۴؛ از کاهش بودجه نهاد ریاست‌جمهوری تا افزایش قابل‌توجه سهم نیروهای مسلح از فروش نفت

روزنامه هم میهن نوشت: بودجه نهاد ریاست‌جمهوری نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش پیدا کرده و به عدد ۸ هزار و 504 میلیارد تومان رسیده است.

چند نکته مهم درباره بودجه ۱۴۰۴؛ از کاهش بودجه نهاد ریاست‌جمهوری تا افزایش قابل‌توجه سهم نیروهای مسلح از فروش نفت
کد خبر: 706847
|
۱۴۰۴/۰۱/۱۹ ۲۱:۰۰:۰۰

روزنامه هم میهن به بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ پرداخته است. 

به گزارش هم میهن، در بخش‌هایی از این مطلب می‌خوانید:

دولت چهاردهم به‌عنوان تحویل گیرنده یک بودجه و یک برنامه از قبل تدوین‌شده نشان داد که قائل به رواداری است. اما موضوع مهم‌تر در بودجه 1404 کاهش توجه به بودجه نهادهای خاص است. در جداول کلان بودجه مشاهده می‌شود که برخی از این نهادها نه‌تنها افزایش اعتباری که در سال‌های قبل به صورت افراطی تخصیص پیدا می‌کرد را نداشتند بلکه در مورد تعدادی از آنها کاهش اعتبار نیز اتفاق افتاده و البته این کاهش بودجه از خود نهاد ریاست‌جمهوری شروع شده؛ به‌طوری‌که بودجه این نهاد نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش پیدا کرده و به عدد ۸ هزار و 504 میلیارد تومان رسیده است.

در مقابل بودجه بخش‌های حمایتی با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه بوده که جهت‌گیری‌ دولت به سمت محرومان و فقرا و اقشار آسیب‌پذیر را نشان می‌دهد.

بررسی سند لایحه نشان می‌دهد در تخصیص‌ها به  امور دهگانه‌ای که در بخش مصارف مشخص می‌شود، بیشترین سهم را حمایت‌های اجتماعی دارند؛ یعنی ۳۱ درصد سهم از کل اعتبارات مربوط به حمایت‌های اجتماعی است. در رتبه بعدی بخش آموزش با ۲۲ درصد سهم و سپس بخش بهداشت و درمان با ۱۵ درصد سهم قرار گرفته‌اند. کمترین سهم نیز متعلق به بخش حفاظت از محیط زیست است که یک درصد تعیین شده است. در صورتی که بخش فرهنگ و مذهب سه درصد از مصارف را به خود اختصاص داده است. اگرچه توجه به امور حمایتی، آموزشی و بهداشت به درستی در بودجه انجام شده اما این انتظار وجود داشت که به بخش محیط زیست که به یکی از بحران‌های اصلی کشور تبدیل شده نیز توجه ویژه‌تری صورت می‌گرفت.

دولت در بودجه 1404 این سیگنال را می‌دهد که به تبع تنش‌هایی که در منطقه اتفاق افتاده، کشور در حال آماده شدن برای تنش جدید است یا اینکه حداقل افکار عمومی به سمت اینکه ممکن است اتفاقاتی در سال جاری رخ دهد هدایت می‌شود. سهم 420 هزار بشکه‌ای نیروهای مسلح از صادرات روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه نفت خام یعنی ۲۴ درصد از سهم روزانه نفت صادراتی و صرف آن در امور نظامی این برداشت را ایجاد می‌کند.

سهم نیروهای مسلح از نفت به‌طور قابل توجهی در بودجه 1404 افزایش پیدا کرده است. کنار هم قرار دادن سهم دولت از فروش نفت با سهم نیروهای مسلح که به ترتیب ۵۶۱ هزار میلیارد تومان و ۵۹ هزار میلیارد تومان است، نگاه دولت به شرایط پیش‌بینی‌شده برای سال جاری را تا حدودی نشان می‌دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها