کد خبر: 163193
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۷ ۰۸:۴۱:۰۰
| |

فارین پالیسی از تغییرات جدید در ساختار دولت ترامپ گزارش می‌دهد؛

اخراج تیلرسون وضعیت برجام را به خطر می‌اندازد

کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدد که اخراج تیلرسون و انتصاب پومپئو به عنوان وزیر خارجه ایالات متحده می‌تواند راه گفت‌وگو بر سر مسائل هسته‌ای و اجرای برجام را به طور کامل مسدود کند و این موضوع خطر بزرگی برای جامعه بین‌الملل خواهد بود چرا که موجب بالا رفتن منازعات و تنش‌ها میان طرفین مذاکرات هسته‌ای خواهد شد تا جایی که احتمال درگیری نظامی نیز دور از انتظار نیست.

اخراج تیلرسون وضعیت برجام را به خطر می‌اندازد
کد خبر: 163193
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۷ ۰۸:۴۱:۰۰

اعتمادآنلاین| احتمال تائید توافق هسته‌ای ایران از سوی آمریکا ضعیف بود؛ اما پس‌ازآنکه کابینه ترامپ تغییر کرد، احتمال دارد که این توافق پایان یابد.

به گزارش گروه بین‌الملل اعتمادآنلاین به نقل از فارین پالیسی، دونالد ترامپ با اخراج رکس تیلرسون، دیپلمات بلندپایه خود، نشان داد که احتمال خروج ایالات‌متحده از توافق هسته‌ای ایران بسیار بالا است و این موضوع خطر یک برخورد نظامی احتمالی با ایران را افزایشش می‌دهد.

آینده معاهده هسته‌ای ایران پس‌از آنکه دونالد ترامپ گفت که اگر متحدان اروپایی یا کنگره معایب این توافق را اصلاح نکنند از آن خارج می‌شود، کاملاً در شک و شبهه بود؛ اما با انتصاب مایک پومپئو، مدیر سازمان سیا به‌عنوان وزیر امور خارجه، ترامپ پیام واضحی مبنی بر اینکه آمریکا مواضع خود را سخت‌تر می‌کند، ارسال کرد.

دونالد ترامپ درباره تصمیمش با خبرنگاران صحبت کرد و گفت که با تیلرسون بر سر توافق هسته‌ای ایران اختلاف‌نظر داشت و افکارشان باهم متفاوت بود. او قبل از خروج از کالیفرنیا، گفت: «وقتی به معاهده ایران نگاه می‌کنید، می‌بینید که یک فاجعه است. تیلرسون فکر می‌کرد که این توافق مشکلی ندارد؛ بنابراین مثل هم فکر نمی‌کردیم.»

در هفته‌های اخیر، معاونان تیلرسون در حال کار بر روی همکاری با متحدان اروپایی بودند تا این معاهده را حفظ کنند.

کالین کال مشاور امنیت ملی جو بایدن (معاون اوباما) گفت: «من فکر می‌کنم این موضوع توافق هسته‌ای ایران را دچار مشکل می‌کند. تیلرسون محتاط بود و به نظر می‌رسید که در به تأخیر انداختن تصمیم ترامپ در مورد معاهده ایران نقش داشت.»

اگر این توافق از بین برود و ایران به این نتیجه برسد که انگیزه‌ای برای عقب‌نشینی از کارهای هسته‌ای خود ندارد، تهران می‌تواند بازرسان سازمان ملل را اخراج کرده و احتمالاً طی چند ماه مسیر صعودی برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای به سرانجام برساند.

بر اساس این سناریو، ایالات‌متحده و اسرائیل ممکن است تصمیم به اقدام نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بگیرند.

ژنرال جوزف ووتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا که بر نیروهای آمریکا در خاورمیانه نظارت دارد، روز سه‌شنبه درباره عواقب ناشی از خروج از برجام به قانون‌گذاران هشدار داد.

ووتل مدعی شد که اگر برجام از بین برود، ما مجبور خواهیم شد از راه دیگری استفاده کنیم تا مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شویم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها