اعتمادآنلاین از آخرین وضعیت ائتلافهای عراق گزارش میدهد:
عراق در دالان هزارتوی تشکیل کابینه و اعتراض
یک منبع آگاه در سائرون فاش کرد مذاکرات فیمابین صدر و عبادی پیش از انتخابات آغاز شده بود در حالی که منابع نزدیک به عبادی ادعا کردند مسئله خروجش از حزب الدعوه در سند همکاری قید نشده است.
اعتمادآنلاین| آیا رهبر بزرگترین لیست پیروز در انتخابات قادر خواهد بود کابینه مورد دلخواه یا به تعبیری واضحتر کابینهای را که به خاطر آن مردم به لیستش رأی دادند تشکیل دهد یا ائتلافش در پارلمان کرسیهای مخالفان را به خود اختصاص خواهد داد.
این پیچیدگی حتی برای هیدر نویرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم مسجل شده و باعث شد تا در اظهار نظرش در مورد نتایج انتخابات با اشاره ضمنی به پیروزی صدر تأکید کند نمیخواهم از رخدادها پیشی بگیرم اما آنچه میتوانم بگویم آن است که واشنگتن از تشکیل دولتی ملیگرا دارای حاکمیت و فرا مذهبی و طایفهای حمایت میکند.
در این حال زلمای خلیلزاد سفیر سابق آمریکا در عراق هم معتقد است اگر صدر آنچه را که به رأیدهندگان قول داده است عملی کند ما هم باید او را همراهمی کنیم، اما باید هوشیار باشیم و رخدادهای میدانی را رصد کنیم تا اگر او واقعاً به دنبال نزدیکی با ما باشد ما هم به او نزدیک شویم.
این اظهار نظرها در حالی است که بامداد امروز یکشنبه منابع آگاه از توافق مشروط و ضمنی مقتدا صدر رهبر لیست سائرون با ادامه نخستوزیری حیدر عبادی خبر دادند.
به گزارش اعتمادآنلاین ، یک منبع آگاه در جریان صدر اعلام کرد در ملاقاتی که بین این دو انجام گرفت، صدر موافقت خود را با ائتلاف و ادامه حضور عبادی در نخستوزیری مشروط به خروج وی از حزب الدعوه و تعهد به مبارزه با عاملان فساد از جمله مبارزه با دانهدرشتهای سیاستمدار کرده است.
جاسم الحلفی یکی از رهبران لیست سائرون هم از رخدادهای جلسه این دو رهبر سیاسی عراق گفت: ما با عبادی سند فراگیری را به امضا رساندیم که در آن سیاستهای کلی کشور و نحوه تشکیل دولتی تکنوکرات در آینده مشخص شده است، ائتلاف ما با عبادی ما را به بزرگترین ائتلاف تبدیل کرده و هر کسی که بخواهد به ما بپیوندد باید شرایط ما را بپذیرد.
به گفته این رهبر لیست سائرون، عبادی همچنین قول داده است که وزارتخانههای دارایی، آموزش عالی، کار، صنایع، برنامهریزی، دادگستری و ارتباطات هم به ما واگذار شود.
در این حال از بغداد خبر رسید عبادی حاضر به شرکت در جلسهای که در آن رهبران تمامی احزاب و جریانهای نزدیک به محور مقاومت با هدف سامان دادن به ائتلاف بزرگ همسو آمده بودند و به دعوت یکی از رهبران محور مقاومت برگزار شده بود، نیامد تا گمانهزنیها برای تغییر قطبنمای فعالیتهایش بیش از گذشته افزایش یابد.
اطلاعات رسانههای عراقی حکایت از آن دارد که سائرون به همراه عبادی قرار است با علاوی و بارزانی و احتمالا حکیم ائتلافی را در پارلمان برای تشکیل کابینه تشکیل داده و شماری از احزاب کوچک را هم با خود همراه کنند.
به اعتقاد کارشناسان با خروج عبادی و صدر از دایره ائتلاف با مالکی وی عملاً دیگر قادر به تشکیل دولت نخواهد شد زیرا برای تشکیل کابینه حداقل آرای 166 نماینده پارلمان لازم است که با شکلگیری این ائتلاف و تضادهای حاکم بر لیستهای متفرقهٔ دیگر عملاً این شانس برای مالکی کمرنگ میشود.
یک منبع آگاه در سائرون هم فاش کرد مذاکرات فیمابین صدر و عبادی پیش از انتخابات آغاز شده بود در حالی که منابع نزدیک به عبادی ادعا کردند مسئله خروجش از حزب الدعوه در سند همکاری قید نشده است.
در این حال تحلیلگران عراقی اعلام کردند با وجود آنکه عبادی از قبل آماده انجام این ائتلاف بود اما نتایج انتخابات و قرار گرفتن در رتبه سوم محاسبات وی را برای مذاکره از موضع برتر بر هم زده است.
این نشستها و مذاکرات در حالی انجام میشوند که تقریباً تمامی احزاب و جریانهای شرکتکننده در انتخابات نسبت به وجود نقض و حتی تقلب در انتخابات اعتراض کرده و شکایتهای خود را تقدیم کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق کردهاند.
برخی از نامزدهای شکستخورده تهدید کردند در صورتی که به اعتراضات آنها به درستی رسیدگی نشود شکایت خود را به هیئت حل اختلافات انتخابات در دادگاه فدرال عراق خواهند بود و حتی برخی پیشدستی کرده و شکایت خود را تقدیم دادگاه فدرال عراق کردهاند.
به هر شکل با وجود تعویق نشست پارلمان عراق که به درخواست اعضای فعلی و شکستخورده انتخابات صورت گرفته، اما نگاهها به سوی این رخداد هم معطوف است.
دیدگاه تان را بنویسید