ترامپ روسیه را به آمریکا ترجیح داد
اول آمریکا یا اول ترامپ؟
آرنولد شوارتزنگر، بازیگر مشهور آمریکایی بعد از نشست هلسینکی حرف جالبی به ترامپ زد. او گفت: «تو رئیسجمهور آمریکا هستی. نباید این کار را بکنی. چت شده؟» این سوال نهتنها به دونالد ترامپ، بلکه به تمام کسانی که به او قدرت میدهند، برمیگردد. چرا این افراد بهراحتی اعتبار و شهرت خود را قربانی دفاع از یک مرد پر از عیب میکنند؟ مردی که اگر به نفعش باشد، همه آنها را ظرف یک ثانیه میفروشد.

اعتمادآنلاین| آتنا شهبازی- هنگامیکه برای دومینبار خیانت دونالد ترامپ در نشست هلسینکی را مشاهده میکنیم و میبینیم که دونالد ترامپ منکر دخالت روسیه در انتخابات 2016 میشود، متوجه میشویم که رئیسجمهور ایالات متحده روسیه را به آمریکا ترجیح داده است.
به گزارش گروه بینالملل اعتمادآنلاین ، توماس فریدمن، روزنامهنگار آمریکایی در تحلیلی در نیویورکتایمز مینویسد: «عوامل روسی تا چه اندازه در انتخابات آمریکا دخیل بودند؟ چطور میتوان درباره این مسئله یا بهطور کلی رفتار پوتین در سطح جهانی مانند دخالت این دولت در سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین، قتل روزنامهنگاران روسی و مسمومیت جاسوس سابق روسیه در انگلیس تحقیق کرد؟»
ترامپ توضیحات و بهانههای پوتین را به قضاوتهای سازمان جاسوسی، وزارت دادگستری، متحدان اروپایی و ارزشهای آمریکایی ترجیح داد.
آرنولد شوارتزنگر، بازیگر مشهور آمریکایی بعد از نشست هلسینکی حرف جالبی به ترامپ زد. او گفت: «تو رئیسجمهور آمریکا هستی. نباید این کار را بکنی. چت شده؟»
چت شده؟! پاسخ قطعی به این سؤال را نمیدانیم؛ اما میدانیم ریاستجمهوری دونالد ترامپ وارد 3 مرحله خواهد شد.
در مرحله اول، ترامپ دچار اختلال شد؛ اما او را محدود کردند. اقدامات ترامپ توسط کسانی مثل رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه سابق، مک مستر، مشاور امنیت ملی، گری کوهن، مشاور ارشد اقتصادی سابق ترامپ و جیمز ماتیس، وزیر دفاع محدود میشد. رئیسجمهور آمریکا در مرحله اول ریاستجمهوریاش کارهای دیوانهکننده انجام میداد؛ اما این افراد کلیدی، خرابکاریهای او را محدود میکردند.
در مرحله دوم، دچار اختلال شد و محدود نمیشد. او از ماتیس دور شد و تیلرسون، کوهن و مک مستر را اخراج کرد و 3 مرد دیگر را که تشنه این پستومقامها بودند، جایگزین کرد. آنها میدانستند که افراد قبلی در این پستها به خاطر ایستادن در برابر سیاستها و قوانین ترامپ برکنار شدند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی تندروهای ضد روسی بودند. آنها تمام صحبتهایشان در طول این سالها را نادیده گرفتند تا به شغلی برسند که مدتها آرزویش را داشتند.
اما به مرحله سوم میرسیم که ترامپ هم دچار اختلال میشود و هم محدود نمیشود و بدون برنامه و ناخواسته است. عواقب بیبرنامه بودن رئیسجمهور آمریکا همزمان با شروع جنگ تجاری با چین، اتحادیه اروپا و کانادا، ترجیح دادن روسیه به آمریکا، نادیده گرفتن تغییرات اقلیمی، از بین بردن محدودیتهای بهرهبرداری از سوختهای فسیلی، خروج از توافق هستهای ایران و تهدید به جنگ، محدود کردن مهاجران و... چه خواهد بود؟
پیامدهای ناخواسته تمامی این موارد چه خواهد بود؟ هیچکدام از اینها محصول تجزیه و تحلیلها و جلسات تخصصی در کنگره نیست، بلکه تنها تحقق بخشیدن به وعدههای پوشالی ترامپ است.
چه کسی میداند؟ شاید عواقب خوبی داشته باشند. شاید ایران و چین تسلیم خواستههای ترامپ شوند. شاید اقتصاد و بازار سهام رشد کند و شاید وعده ترامپ مبنی بر توسعه روابط با کره شمالی، نتیجه مثبت داشته باشد.
اما یک موضوع کاملاً واضح است. رئیسجمهور آمریکا میتواند روابط طولانیمدت را خراب کند، علوم پایه را نادیده بگیرد و بسیاری از هنجارهای رفتار ریاستجمهوری را بدون عواقب ناخواسته نقض کند.
نادر موسویزاده، یکی از مسئولان عالیرتبه سابق سازمان ملل متحد و یکی از مؤسسان «مارکو ادوایزری پارتنرز» که یک شرکت مشاوره ژئوپلیتیک است، گفت: «آنچه اروپاییان از آخرین سفر خود به آمریکا یاد گرفتند، این بود که ترامپ با متحدان خودش مانند شکارچی رفتار میکند. آنها به این نتیجه رسیدند که ترامپ به دنبال دستیابی به یک توافق بهتر نیست. او به دنبال نابود کردن اتحادیه اروپا است.»
سؤال «چت شده؟!» نهتنها به دونالد ترامپ، بلکه به تمام کسانی که به او قدرت میدهند، برمیگردد. چرا این افراد بهراحتی اعتبار و شهرت خود را قربانی دفاع از یک مرد پر از عیب میکنند؟ مردی که اگر به نفعش باشد، همه آنها را ظرف یک ثانیه میفروشد.
دیدگاه تان را بنویسید