کد خبر: 223524
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۲ ۱۰:۵۰:۰۰
| |

گزارش اعتمادآنلاین از آخرین تحولات تشکیل کابینه در عراق

بندبازی سیاستمداران عراقی در حاشیه مچ‌اندازی لیست‌های بزرگ

ضیاء الاسدی، مشاور سیاسی مقتدی صدر روز پنجشنبه با اعلام شاخص‌هایی از دولت جدید عراق، این شاخص‌ها را شرایط مورد درخواست ملت عراق توصیف و تاکید کرد برای تحقق این خواسته‌ها با تمامی کشورهای جهان به جز اسرائیل همکاری می‌کنیم.

بندبازی سیاستمداران عراقی در حاشیه مچ‌اندازی لیست‌های بزرگ
کد خبر: 223524
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۲ ۱۰:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| سیدعماد حسینی- در حالی که مقتدی صدر بار دیگر از شرایط و شاخص‌های خود برای انتخاب نخست‌وزیر عراق سخن گفت یک روزنامه لبنانی از پایان تقریبی رایزنی‌های المالکی برای تشکل ائتلاف بزرگ پارلمانی در عراق خبر داد.

به گزارش اعتمادآنلاین ، ضیاء الاسدی، مشاور سیاسی مقتدی صدر روز پنجشنبه با اعلام شاخص‌هایی از دولت جدید عراق، این شاخص‌ها را شرایط مورد درخواست ملت عراق توصیف و تاکید کرد برای تحقق این خواسته‌ها با تمامی کشورهای جهان به جز اسرائیل همکاری می‌کنیم.

به گفته اسدی آنچه که صدر به دنبال تشکیل آن است یک دولت وحدت ملی یا مشارکت ملی یا حتی اکثریت سیاسی یا تک‌حزبی و تک‌لیستی نیست بلکه وی به شکل کلانتری منافع کل عراق را مدر نظر داشته و در این راستا به دنبال همکاری با تمامی کشورهای جهان به استثنای اسرائیل است.

در این حال سیدعمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق هم در توییتی که بر گرفته از آخرین سخنرانی‌اش بود اعلام کرد: اقشار مختلف مردم که دنبال برخورداری از بدیهی‌ترین حقوق خود هستند از دولت برای برخورد با کوتاهی مسئولین تضمین واقعی می‌خواهند.

وی افزود: تمامی سیاستمداران باید آگاه باشند که در مقابل نسل جوان متفاوتی قرار دارند که در پیچیدگی‌های دوره گذشته زندگی نکرده و توجهی هم به زدوبندهای فعلی بین جریان‌های سیاسی از خود نشان نمی‌دهند بلکه به آینده می‌نگرند و ما هم باید آن را برایشان محقق کنیم.

حکیم در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به شاخص‌های اعلام شده توسط مرجعیت گفت اگر جریان تحت رهبری‌اش کرسی‌های قابل توجهی را در پارلمان عراق داشت به طور حتم شخصیت‌هایی در داخل این جریان وجود داشتند که می‌توانستند واجد شرایط نخست‌وزیری عراق باشند.

در این حال حیدر العبادی که تلاش بسیار زیادی را برای بقا در کرسی نخست‌وزیری از خود نشان می‌دهد آمادگی خود را برای تعلیق عضویتش در حزب الدعوه عراق برای همسو شدن با پیش‌شرط‌های مقتدی صدر برای نخست‌وزیری اعلام کرد.

علی العلاق یکی از شخصیت‌های نزدیک به العبادی در این رابطه اعلام کرد العبادی گرچه از حزب الدعوه خارج نخواهد شد اما برای همسو شدن با خواسته‌های صدر عضویت خود را در آن به حالت تعلیق در خواهد آورد، به ویژه که او نامزد لیست النصر برای نخست‌وزیری بوده و نامزد حزب الدعوه محسوب نمی‌شود.

این در حالی است که برخی از شخصیت‌های مخالف عبادی وی را به دلیل شکست برنامه‌های اقتصادی‌اش واجد شرایط نخست‌وزیری مجدد عراق نمی‌دانند.

روزنامه الاخبار لبنان هم اطلاعات قابل توجهی را از طرف دیگر این رقابت سخت سیاسی منتشر کرده و در شماره روز پنجشنبه خود خبر داد یکی از شخصیت‌های ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی نخست‌وزیر عراق می‌شود. الاخبار به نقل از منابع آگاهی که نامشان را ذکر نکرد اعلام کرد رایزنی‌های المالکی برای تشکیل ائتلاف بزرگ پارلمانی به مراحل پایانی خود رسیده و می‌توان آن را پایان یافته اعلام کرد و وی را از این پس رهبر ائتلاف بزرگ پارلمانی دانست، به‌نحوی که هم‌اکنون گفت‌وگوها بر سر موضوع تقسیم وزارتخانه‌ها در جریان است و هیأت‌های مذاکره‌کننده مختلف در حال چانه‌زنی در این رابطه هستند.

بر اساس توافقات کلی صورت گرفته لیست المالکی دو وزارتخانه را که یکی از آنها آموزش‌وپرورش است به دست خواهد گرفت، در حالی که نخست وزیر عراق قرار است از کادرهای رده دوم حزب‌الدعوه انتخاب شده و دیگر خبری از حضور رهبران اصلی آن در صدر حاکمیت نخواهد بود.

همچنین هادی العامری، رهبر سازمان بدر و از رهبران برجسته حشد الشعبی، معاون نخست‌وزیر عراق می‌شود و ترجیحا او معاونت امنیتی نخست‌وزیر را به عهده خواهد گرفت. عمار الحکیم هم در این مذاکرات یکی از وزارتخانه‌های ترابری، نفت یا جوانان را خواستار شده است.

این در حالی است که احزاب کرد نیز علاوه بر ریاست‌جمهوری و پست معاونت اقتصادی- مالی نخست‌وزیری، وزارت خارجه و ریاست هیأت شفافیت (مبارزه با فساد) را هم عهده‌دار می‌شوند. احزاب سنی هم قرار است علاوه بر ریاست پارلمان، 4 وزارتخانه از جمله دفاع و آموزش عالی را به خود اختصاص دهند.

در همین راستا هشام الهاشمی، نویسنده وتحلیلگر عراقی با اشاره با تغییر قالب‌بندی‌های ائتلافی در عراق مدعی شد گرچه خروج صدر، العبادی و حکیم از تبعیت سنتی شیعیان از مواضع ایران تاثیر قاطع و مستقیم خود را بر صحنه سیاسی عراق وارد کرده اما در مقابل ما شاهد خروج رهبران سنی و کرد از زیر چتر لابی آمریکایی-عربستانی و نزدیکی بیشتر آنها به ایران، ترکیه و قطر هستیم، امری که بیانگر استمرار تناقضات در صحنه عراق است.

این اطلاعات در حالی منتشر می‌شود که از بغداد خبر می‌رسد واشنگتن مسئولین عراقی را تهدید کرده در صورت انتخاب شخصیتی غیرهمسو با آمریکا آنها را در لیست تحریم های خود قرار خواهد داد. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از یک سیاستمدار عراقی خبر داد ایالات متحده به برخی از جریان‌های مهم عراقی اطلاع داده که صرف‌نظر از مذاکرات و رایزنی‌های انجام شده صرفا از یک شخصیت مورد تایید کاخ سفید برای نخست‌وزیری حمایت کرده و در صورت عدم انتخاب وی، آنها را در لیست تحریم‌های خود قرار می‌دهد.

این سیاستمدار تاکید کرد لحن دولت آمریکا کاملا تهدیدآمیز و مملو از هشدار بوده و تاکید شده است در صورتی که نخست‌وزیر عراق از میان افراد مورد تایید واشنگتن نباشد می‌تواند منجر به اعمال تحریم‌های آمریکا علیه جریان‌ها و شخصیت‌های عراقی شود.

این سیاستمدار عراقی که نخواست نامش فاش شود افزود: این تهدیدهای آمریکایی بیش از هر چیز به رقابت آمریکا و ایران در منطقه مربوط بوده و تحریم‌ها صرفا شخصیت‌ها و گروه‌های عراقی را شامل شده و دولت عراق در معرض خطر تحریم قرار ندارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها