کد خبر: 241225
|
۱۳۹۷/۰۸/۰۵ ۱۴:۰۸:۰۰
| |

وزیر دفاع قطر : امارات و سعودی باید عذرخواهی کنند

'خالد العطیه' معاون نخست وزیر و وزیر دفاع قطر در واکنش به اظهار تمایل اخیر بن سلمان برای از سرگیری روابط با دوحه ، گفت : هر گونه راه حلی برای پایان یافتن تنش با کشورهای تحریم کننده قطر (عربستان ، امارات ، بحرین و مصر) باید با عذر خواهی آنها از مردم ما آغاز شود.

وزیر دفاع قطر : امارات و سعودی باید عذرخواهی کنند
کد خبر: 241225
|
۱۳۹۷/۰۸/۰۵ ۱۴:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| العطیه که در نشست 'تنش خلیج (فارس) آثار و رویکردهای علمی به آن ' سخنرانی می کرد ، افزود : همبستگی مردم با رهبری و همچنین آمادگی سازمانها و نهادهای کشور برای مقابله با برنامه های دولت های تحریم کننده از عوامل اصلی پیروزی قطر بر تحریم کنندگان بود.
وی گفت : برخی انتقاداتی که پیش از بروز تنش از سوی مردم علیه نهادها و سازمانهای قطری در فضای مجازی بیان می شد تحریم کنندگان را به فکر سوء استفاده از این شرایط انداخته بود اما با آغاز تحریم ها تمامی مردم در صف واحد در پشت هدایت های رهبری کشور و مقابله با تحریم ایستادند و همین امر موجب شکست آنان شد.


وزیر دفاع قطر ریشه های این تنش را مربوط به سالهای گذشته دانست و تاکید کرد : ریشه این تنش به سال 86 میلادی و زمانی بر می گردد که بخشی از اراضی قطر از سوی بحرین اشغال شد و بعد از آنکه قطر موفق با بازپس گیری آن شد آتش کینه در میان بحرینی ها برافروخته شد.
وی گفت که شورای همکاری خلیج فارس تا سال 1986 میلادی یک دست و متحد بود و دلایل آن هم به وجود عوامل دینی و اجتماعی و احترام به اصل حسن همجواری بر می گردد.


وزیر دفاع قطر با بیان اینکه تنش باعربستان در نوع خود منحصر به فرد بود و روابط با ما در همه سطوح لطمه وارد کرده تا جایی که به حمله نظامی تهدید شدیم، اظهار داشت : از تهدیدات سیاسی و اقتصادی تحریم ها عبور کرده ایم . آنچه باعث ناراحتی و نگرانی ما شد آثار اجتماعی تحریم ها بود که روی رفت و آمد مردم و خانواده ها تاثیرات نامطلوبی داشت .


العطیه با بیان اینکه آمادگی دفاعی و قدرت بازدارندگی قطر برای حمله علیه هیچکس نیست و تنها برای صلح و ثبات منطقه به کار گرفته می شود ، گفت : قطر همیشه به اصل حسن همجواری اعتقاد داشته و استقلال خود را نسبت به دو جریان متنازع در منطقه یعنی ایران و عربستان حفظ کرده است .
وی گفت : حمایت ترکیه ، همسویی نکردن کشورهای غربی با تحریم کنندگان و درک نکردن صحیح سیاست ها و مواضع آمریکا از سوی کشورهای تحریم کننده از دیگر عوامل اصلی شکست برنامه های آنان علیه قطر بود.


نشست 'تنش خلیج (فارس) آثار و رویکردهای علمی به آن ' در مرکز علوم انسانی و اجتماعی ابن خلدون وابسته به دانشگاه قطر با هدف بررسی آثار تحریم های قطر در سطوح مختلف سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، قانونی و دینی برگزار شد.


عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم کلیه روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.


این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند اما دوحه این شروط را درتضاد با حق حاکمیت خود می داند و تاکنون به هیچیک از این شرط ها عمل نکرده است .


طی ماههایی که از بروز بحران می گذرد روابط دو طرف بسیار خصمانه بوده است به نحوی که علاوه بر تهدید نظامی قطر ، سعودی ها از تصمیم خود برای حفر کانال در تنها مرز زمینی قطر با هدف دفن زباله های هسته ای خود در آن سخن گفته اند.


تلاش های میانجی گرانه به ویژه از جانب امیر کویت تاکنون به نتیجه ای نرسیده است اما به نظر می رسد فشارهای جهانی ناشی از دخالت ولیعهد عربستان در ربودن و قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار ناراضی این کشور در استانبول ترکیه، موجب نرمش مواضع سعودی ها در قبال قطر شده است .


'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی که از او به عنوان متهم ردیف اول قتل خاشقچی نام برده می شود سه شنبه هفته گذشته در همایش اقتصادی ریاض موسوم به ' داووس صحرا' ، در اظهاراتی که طی یک سال و نیم گذشته بی سابقه بوده است ، گفت : با وجود اختلاف نظر ما با قطر این کشور دارای اقتصاد قوی است، پس از 5 سال متفاوت خواهد بود و به سمت موفقیت حرکت خواهد کرد.


ناظرین امور منطقه از این سخنان به عنوان تمایل بن سلمان برای بهبود روابط با قطر یاد کردند.


'عادل الجبیر' وزیر امور خارجه سعودی هم امروز (شنبه ) در همایش امنیتی منامه پایتخت بحرین ، با بیان این که به همکاری امنیتی با قطر ادامه می دهیم، افزود: اختلافات دیپلماتیک بر ائتلاف راهبردی منطقه ای تاثیری نخواهد گذاشت.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها