کد خبر: 242237
|
۱۳۹۷/۰۸/۱۰ ۱۵:۴۷:۰۰
| |

نماینده آمریکا در نشست کمیته امنیت و خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل:

به رفتارهای ایران در برجام توجه نشده است

نماینده دائم آمریکا در کنفرانس خلع سلاح، خاورمیانه را دارای مشکلات جدی امنیتی دانست و مدعی شد: برجام ما را در مسیری قرار نداد تا به رفتارهای بدخواهانه ایران بپردازیم.

به رفتارهای ایران در برجام توجه نشده است
کد خبر: 242237
|
۱۳۹۷/۰۸/۱۰ ۱۵:۴۷:۰۰

اعتمادآنلاین| «رابرت وود» روز چهارشنبه در نشست کمیته امنیت و خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با موضوع خلع سلاح و امنیت منطقه ای برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: خاورمیانه، منطقه ای است که مشکلات جدی امنیتی همچنان در آن ادامه دارد؛ برجام ما را در مسیری قرار نداد تا به رفتار بدخواهانه ایران بپردازیم یا توانایی سلاح های هسته ای را به طور دائم از دسترس ایران خارج سازیم.

وود ادامه داد: نظریه ای که می گوید برجام به طور مثبت در صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی کمک می کند، از رده خارج شده است؛ در واقع، رژیم ایران از مزایای اقتصادی که تحت برجام به دست آورد، برای تأمین فعالیت های بی ثبات کننده خود در سوریه، یمن، عراق و جاهای دیگر استفاده کرد.

نماینده دائم آمریکا در کنفرانس خلع سلاح اضافه کرد: رئیس جمهوری ترامپ روشن کرد که ایالات متحده برای رسیدن به یک توافق جدید و بهتر که به همه نگرانی های ما پاسخ دهد، آماده مذاکره است.

وود این ادعا را تکرار کرد که اگر ایران رفتار خود را تغییر و نشان دهد که برای همیشه برنامه هسته ای خود را به صورت صلح آمیز نگه می دارد، می تواند از نظر سیاسی و اقتصادی به جامعه ملل بازگردد.

وی تصریح کرد: در عین حال، ایران باید از تعهدات پادمانی خود پیروی کند و به طور کامل با تمام درخواست های اطلاعات و دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند.

نماینده ویژه آمریکا در کنوانسیون سلاح های بیولوژیکی و سمی در ادامه اتهام های تکراری که به نظر می رسد همان 12 شرط وزیر خارجه است، گفت: برای رسیدن به صلح و امنیت در منطقه، هرگونه توافق باید شامل مسأله پیشرفت و گسترش موشکی، نگرانی های طولانی مدت در مورد تطابق فعالیت های آن با کنوانسیون سلاح های شیمیایی، حمایت از تروریسم، گروگانگیری، نقض حقوق بشر و بی ثبات سازی همسایگان باشد.

آمریکا با همراهی برخی کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران بحران ساختگی هسته ای را ایجاد و به دنبال آن، تحریم های متعددی را به صورت یکجانبه و سپس چندجانبه با قطعنامه های شورای امنیت اعمال کرد.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال 1392، مذاکرات هسته ای که از سال ها پیش بدون هیچ نتیجه ای مانده بود، سرعت گرفت و در قالب ایران و گروه 1+5 متشکل از آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان و حضور مداوم هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکرات سخت و فشرده ای در مدت حدود دو سال انجام شد.

این مذاکرات در سال 1394 منجر به دستیابی به یک برنامه جامع اقدام مشترک شد که همه اعضای مذاکره کننده از جمله آمریکا بر آن مهر تأیید زدند و به دنبال آن، قطعنامه های تحریمی ایران به موجب قطعنامه اجماعی 2231 شورای امنیت لغو شد.

دولت وقت آمریکا نیز متعهد شد بر اساس اختیارات قانونی، تحریم های ثانویه خود را که به مسأله هسته ای مرتبط بود، اسقاط کند اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ که حمایت های سعودی و صهیونیستی را با خود داشت، پس از یکسال از حضور در کاخ سفید در هجدهم اردیبهشت ماه امسال، به طور رسمی از این توافق بین المللی به صورت یکجانبه خارج شد.

پس از آن، همسو با سیاست های صهیونیست ها و سعودی ها که بزرگترین حامیان تروریسم در جهان هستند و این موضوع مورد تأیید مقامات گذشته و فعلی آمریکاست، برای انحراف افکار عمومی و فضای سیاسی جهان علیه این شریک استراتژیک آمریکا در منطقه، اتهام حمایت از تروریسم را متوجه ایران کردند.

این در حالی است که 17 هزار نفر از شهروندان جمهوری اسلامی ایران، قربانی تروریسمی شده اند که نام آن در فهرست گروه های تروریستی ثبت بوده است اما این روزها در کاخ سفید رفت و آمد دارند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها