کد خبر: 254466
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۵ ۰۹:۱۷:۰۰
| |

هدیه «سخاوتمندانه» ترامپ به ایران؛

مسیر دریای مدیترانه به روی ایران باز شد

تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج کامل و سریع نیروهای آمریکایی از سوریه، غافلگیرکننده نبود؛ چرا که ترامپ پیش از این نیز از تمایل خود برای این خروج صحبت کرده بود، اما تحت فشار وزارت دفاع، عملی کردن این تصمیم را به زمان حاضر موکول کرد.

مسیر دریای مدیترانه به روی ایران باز شد
کد خبر: 254466
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۵ ۰۹:۱۷:۰۰

اعتمادآنلاین| محمود الریماوی در العربی الجدید نوشت: تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج کامل و سریع نیروهای آمریکایی از سوریه، غافلگیرکننده نبود؛ چرا که ترامپ پیش از این نیز از تمایل خود برای این خروج صحبت کرده بود، اما تحت فشار وزارت دفاع، عملی کردن این تصمیم را به زمان حاضر موکول کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: این اعلام ترامپ با استقبال روسیه و ترکیه مواجه شد؛ چرا که عقب‌نشینی آمریکا را به معنای یک پیروزی استراتژیک برای خود می‌دانند. ترکیه که علنا برای مقابله با نیروهای مسلح کرد آماده می‌شود، خروج آمریکا را به معنای تضعیف طرف کردی و برداشته شدن چتر حمایتی ایالات متحده از آن می داند.

این در حالی است که صحبت‌های مسئولان ترکیه در مورد حمله به شرق فرات، می‌تواند به نفع ایران و روسیه باشد؛ از این جهت که می‌توانند در نشست آستانه بدون حضور ترکیه، به نتایج مورد نظر خود در مورد سوریه دست یابند.

در این میان، طرف کردی در مورد تصمیم آمریکا برای عقب‌نشینی، تردید داشت اما واشنگتن بوضوح تصریح کرد که هدف آن یعنی شکست داعش محقق شده است و به این ترتیب، ائتلاف آمریکا با کردها پایان می یابد!

در مراحل قبل، کردها از حمایت روسیه برخوردار بودند و حتی روس‌ها خواستار حضور نمایندگان کردی در مذاکرات ژنو شدند، اما پس از تضعیف معارضان مسلح، موضع روس‌ها نسبت به کردها تغییر کرد و روسیه به آنها در مورد ایجاد یک موجودیت مستقل در شرق فرات، هشدار داد!

در ادامه این چشم‌پوشی روسیه از کردها، اکنون شاهد تغییر موضع آمریکا نسبت به کردها هستیم و این مساله نشان‌دهنده وجود تفاهم های پنهان آمریکایی روسی در مورد شرق فرات، میدان‌های نفتی و دیگر امور است.

علاوه بر این، شاهد یک صف‌آرایی گسترده بین ایران و روسیه هستیم که طی آن، قصد دارند به ترکیه برای خروج از سوریه، پس از شکست داعش فشار وارد کنند. بنابراین، خروج آمریکا از سوریه تنها به صورت موقتی به نفع ترکیه است و در ادامه، با افزایش نفوذ ایران و روسیه، ترکیه از این مساله متضرر می شود؛ چرا که عقب‌نشینی آمریکا این امکان را به ایران می دهد تا از طریق مرزهای عراق و سوریه به دریای مدیترانه برسد.

بنابراین، عقب نشینی آمریکا هدیه سخاوتمندانه ای برای ایران محسوب می‌شود که شاید خود ایرانی ها هم انتظارش را نداشتند. در روزهای آینده، حضور نیروهای ایرانی در جنوب سوریه تقویت می شود و این مساله می تواند تهدیدی برای اردن باشد.

این سخاوت آمریکا البته شامل روسیه هم می‌شود، که در آینده نفوذ در سوریه را با تهران تقسیم خواهد کرد. این در حالی است که فرانسه با تصمیم آمریکا در مورد عقب‌نشینی همراهی نکرده و مسئولان فرانسوی اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور همچنان در سوریه باقی خواهند ماند.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها