کد خبر: 266518
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۱ ۱۱:۵۰:۰۰
| |

ثبت رسمی کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران

در حالیکه خبرگزاری‌های خارجی اعلام کرده‌اند کانال مالی ایران و اروپا که ابزاری برای حمایت از مبادلات تجاری نامیده می‌شود به زودی اجرایی خواهد شد، برخی رسانه‌های آلمانی از ثبت و اجرای این ساز و کار طی ساعات گذشته خبر داده‌اند.

ثبت رسمی کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران
کد خبر: 266518
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۱ ۱۱:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| رسانه‌های آلمانی به نقل از منابع آگاه از ثبت رسمی کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک، آلمان، انگلیس و فرانسه آماده هستند تا کانال مالی ایران و اروپا را راه‌اندازی کنند.

در حالیکه خبرگزاری‌های خارجی اعلام کرده‌اند کانال مالی ایران و اروپا که ابزاری برای حمایت از مبادلات تجاری نامیده می‌شود به زودی اجرایی خواهد شد، برخی رسانه‌های آلمانی از ثبت و اجرای این ساز و کار طی ساعات گذشته خبر داده‌اند.

این خبر پس از آن که مایا کوتسیانچیچ سخنگوی اتحادیه اروپا گفت که این ساز و کار وارد مرحله نهایی شده است اعلام شد.

هم چنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز 28 ژانویه گفت که این مکانیزم هنوز ثبت نشده است اما به زودی ثبت و اجرایی خواهد شد.

دور دوم تحریم‌های ایالات متحده که با هدف تضعیف بخش نفتی ایران طراحی شده بود در تاریخ 5 نوامبر سال گذشته اجرایی شد.

این در حالی است که حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلیس هم در صفحه توئیتر خود نوشت: بر اساس اطلاعات رسمی، ثبت کانال ارتباطات مالی آلمان، انگلیس و فرانسه با ایران به پایان رسیده و طی ساعات آینده اعلام خواهد شد.

نمایندگان آلمان، فرانسه و انگلیس در کانال مالی چه کسانی‌اند؟

در پی انتشار خبری مبنی بر اینکه کانال مالی پرداخت میان ایران و اروپا موسوم به Instex ثبت شده است، نشریه آلمانی اشپیگل نوشت به اطلاعات بیشتری در زمینه فرد آلمانی که مسئول این کانال مالی است، دسترسی پیدا کرده است. این نهاد روز گذشته در روزنامه رسمی دولت فرانسه ثبت شده و قرار است تا ساعاتی دیگر سه کشور در قالب بیانیه‌ای ثبت این شرکت را رسانه‌ای کنند.

طبق گزارش این نشریه آلمانی، این فرد «پر فیشر» 69 ساله است که پیشتر ریاست Commerzbank (کامرتس‌بانک)را بر عهده داشت.وی به مدت 6 ماه در این سمت فعالیت خواهد کرد. پر فیشر به مدت 29 سال در مناصب مختلف این بانک فعالیت کرده بود. اشپیگل نوشت که هم پر فیشر و هم دیگر افرادی که در این کانال مالی مشارکت دارند باید منتظر اقدامات آمریکا باشند. این افراد اگرچه از گذرنامه دیپلماتیک استفاده می‌کنند اما آمریکا و دیگر کشورهای خارج از اتحادیه اروپا می‌توانند مانع از ورود این افراد به خاک خود شوند.

شبکه خبری آلمانی NDR امروز پنجشنبه اعلام کرد که آلمان، فرانسه و بریتانیا،به صورت رسمی کانالی به منظور تبادل مالی با ایران ایجاد کرده‌اند و نام این کانال INSTEX است. دیپلمات‌های برجسته از هر سه کشور در هیئت نظارت حضور خواهند داشت. اشیگل نوشت که «میگوئل برگر» رئیس دپارتمان اقتصادی در وزارت خارجه آلمان، «ماریس گوردو مونتانیه» سفیر پیشین فرانسه در چین و «سایمون مگ‌دونالد» معاون امور خدمات دیپلماتیک وزارت خارجه انگلیس نمایندگان سه کشور در این سازوکار خواهند بود.

INSTEX مخفف Instrument in Support of Trade Exchanges یا همان «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» است.غیر از آلمان که ریاست کانال مالی را بر عهده دارد، پاریس میزبان آن و بریتانیا هم رئیس هیأت نظارت است و از وزارت خارجه هر کدام از این کشورها هم یک نفر در این شرکت حقوقی حضور خواهد داشت. دیگر کشورهای اروپایی هم می‌توانند به این سه‌ کشور بپیوندند.

این ابزار به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که به رغم تحریم‌های آمریکا با ایران همکاری داشته باشند، اما به زعم اروپایی‌ها چنین اقدامی چندان آسان نخواهد بود. اما اتحادیه اروپا ایجاد این کانال را به منزله پیامی برای تهران و واشنگتن تلقی می‌کند. این کانال مالی، در مرحله نخست اقلام غذایی و دارویی و ابزار پزشکی را در بر می‌گیرد، اما دامنه فعالیت آن می‌تواند گسترش یابد.

جزییات بیشتر درباره طرح کانال مالی مبادلات اروپا با ایران



معاون سیاسی وزیر خارجه ایران درباره طرح اتحادیه اروپا برای تبادلات مالی با کشورمان گفت: اینکه دقیقا این سازوکار چگونه کار خواهد کرد در جلسات کارشناسی که ما با طرف‌های اروپایی خواهیم داشت بررسی خواهد شد و بانک مرکزی ما با این مکانیزم باید وارد گفت‌وگو شود و شکل انجام کار را مشخص کند.

عباس عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با بخش خبری ساعت 14 شبکه یک سیما با توضیح سازوکار کانال ویژه مالی اروپایی‌ها، اظهار کرد: این یک سازوکار ویژه مالی است که اروپایی‌ها چندین ماه به دنبال ایجاد آن بودند و هدف سازوکار این است تا مجموعه دریافت‌ها و پرداخت‌های ایران با اروپا، صادرات و واردات ما و همه اینها وارد این سازوکار مالی بشود و از طریق این سازوکار تبادلات دو طرف صورت بگیرد.

وی افزود: همچنین قرار است تا سازوکار مشابهی هم به این منظور در ایران تشکیل شود تا بتوانند تبادلات ریالی را برای طرف‌های ایرانی ساماندهی کند. این در حقیقت سیستمی است تا شرکت‌هایی که مایل باشند با ایران کار تجاری انجام دهند، تبادلات مالی خود را از طریق این سازوکار صورت دهند.

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان با بیان این‌که «این سازوکار وقتی برای ما منفعت کامل را خواهد داشت که برای کشورها و یا شرکت‌های غیراروپایی نیز در دسترس باشد»، اظهار کرد: ظاهراً گام بعدی این خواهد بود و در این صورت است که مجموعه خریدهای بین‌المللی ما می‌تواند زیر نظر این سازوکار انجام شود.

وی با اشاره به چگونگی فعالیت این سازوکار ویژه مالی تاکید کرد: اینکه دقیقاً این سازوکار چگونه کار خواهد کرد در جلسات کارشناسی که ما با طرف‌های اروپایی خواهیم داشت بررسی خواهد شد. بانک مرکزی ما با این مکانیزم باید وارد گفت‌وگو شود و شکل انجام کار را مشخص کند.

عراقچی در ادامه اظهار کرد: این‌که چقدر شرکت‌های اروپایی مایل باشند با این سازوکار وارد عملیات تبادلات با ایران بشوند موضوع بعدی است که باید اطلاع‌رسانی کامل صورت بگیرد. آنطور که ما مطلع هستیم اروپایی‌ها این سازوکار را به شکلی طراحی کرده‌اند تا شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران کار بکنند مشمول تحریم‌های آمریکا نشوند، البته فشار آمریکا نیز سرجای خودش هست.

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان با بیان این‌که آمریکایی‌ها تهدید کرده‌اند که با این سازوکار مقابله خواهند کرد، گفت: اینکه طول کشید تا اروپایی‌ها این سازوکار را تعیین کنند برای این بود که بتوانند راهکارهایی پیدا کنند تا این تحریم عملیاتی نباشد. البته این سازوکار اصولاً برای کالاهای تحریمی طراحی شده و اینکه برخی گفته‌اند که این سازوکار برای کالاهای غیرتحریمی مانند مواد غذایی و از این قبیل، طراحی شده، ممکن است که شروع کار با این کالاها باشد تا یک مکانیزمی برای پرداخت‌ها شکل بگیرد اما این سازوکار برای کالاهای تحریمی خواهد بود.

وی افزود: از نظر ما این قدم اول از مجموعه تعهداتی است که اروپایی‌ها در قبال ایران متعهد شده‌اند که در بیانیه ماه می 2017 که بین وزرای خارجه ایران و سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه تدوین شد، مجموعه‌ای از تعهدات را پذیرفتند، و این قدم اول است که با ایجاد یک کانال بانکی بقیه فعالیت‌ها هم می‌تواند آماده شود و امیدواریم که این کانال مالی بطور کامل اجرا شود و ناقص نباشد تا همه کالاها را در بر بگیرد.

عراقچی در پایان تاکید کرد: هدف اصلی این سازوکار این است که از شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران وارد تعاملات تجاری شوند، حمایت کند و اینکه این شرکت‌ها چقدر رغبت کنند تا وارد این کار بشوند منوط به این است که سازوکار به درستی طراحی شده باشد و به درستی هم به شرکت‌ها معرفی شود، که البته این گام بعدی است که باید انجام شود. هدف این سازوکار این است که کاری کند تا شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند توسط آمریکا تحریم نشوند.

موگرینی : به زودی؛ راه‌اندازی رسمی کانال پرداخت مالی اروپا و ایران اعلام می شود


فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بابیان اینکه ظرف چند ساعت آینده آلمان، فرانسه و انگلیس راه‌اندازی رسمی کانال پرداخت مالی اروپا و ایران را اعلام می کنند تصریح کرد که پس‌ازآن دربیانیه ای حمایت قوی خود را از این سازوکار اعلام می کند.

وی این اظهارات را پیش از آغاز نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بخارست پایتخت رومانی اعلام کرد و افزود که تصمیم برای راه‌اندازی این سازوکار سپتامبر گذشته در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد به‌ منظور اجرای کامل برجام گرفته شد.


موگرینی افزود: اتحادیه اروپا به ‌طور کامل حامی اجرای توافق هسته‌ای ایران است.


مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: تاکنون در 13 گزارش سازمان انرژی اتمی تائید شده که ایران به تعهداتش در برجام پایبند است و ما معتقدیم که این یک سند کلیدی برای امنیت ما در منطقه است.


وی عنوان کرد که سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران سبب می شود که تجارت‌های مشروع با ایران، چنانچه در برجام دیده ‌شده ادامه پیدا کند.


موگرینی همچنین عنوان کرد که صحبت‌ها در این رابطه و سایر موضوعات منطقه با مقام‌های آمریکایی در جریان است و دراین‌باره به گفت‌وگوی تلفنی خود با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد و افزود: خطری متوجه سازوکار مالی اروپا و ایران نیست.


پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال جاری، اتحادیه اروپا با موضع‌گیری علیه این اقدام، به بررسی طرح‌‎هایی با هدف حفظ تجارت با ایران پرداخت.


این اتحادیه با اجرای قانون مسدودسازی تحریم‌ها (Blocking Statute) گامی در حمایت از شرکت های کوچک و متوسط برداشت تا این شرکت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریکا قرار نگیرند.


اتحادیه اروپا قرار بود روز دوشنبه با صدور یک بیانیه، اجرای این ساز وکار را اعلام کند؛ اما انتشار این بیانیه به دنبال آنچه که اختلاف‌های داخلی بر سر ادبیات بکار رفته اعلام شد، به تأخیر افتاد.


شبکه خبری آلمانی NDR امروز پنجشنبه اعلام کرد که آلمان، فرانسه و انگلیس، به صورت رسمی کانالی به منظور تبادل مالی با ایران ایجاد کرده‌اند و نام این کانال INSTEX مخفف Instrument in Support of Trade Exchanges یا همان «ابزار پشتیبان فعالیت‌های تجاری» است.


بر اساس این گزارش، پاریس میزبان کانال مالی است و یک بانکدار برجسته آلمانی هم مسئولیت آن را بر عهده دارد. انگلیس هم رئیس هیأت نظارت است و از هر کدام از این کشورها هم یک نفر از وزارت امور خارجه حضور خواهد داشت. دیگر کشورهای اروپایی هم می‌توانند به این سه‌کشور بپیوندند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها