پشت پرده تقلای وزیر اماراتی برای برجسته کردن اجلاس ضد ایرانی ورشو!/ امارات امیدوار است که این کنفرانس به فرصتی برای دادن یک پیام واحد از سوی جامعه جهانی به ایران بدل شود
انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات که به نیویورک سفر کرده در گفتوگو با روزنامه عربستانی الشرق الاوسط کنفرانس لهستان را که قرار است 24 و 25 بهمن در ورشو برگزار شود، فرصتی مناسب خواند و گفت: امارات امیدوار است که این کنفرانس به فرصتی برای دادن یک پیام واحد از سوی جامعه جهانی به ایران بدل شود تا تهران به دغدغههای جامعه جهانی درباره فعالیتهایش در منطقه بیشتر توجه کند؛ فعالیتهایی که باعث ایجاد نگرانی در خاورمیانه شده است.
اعتمادآنلاین| «انور قرقاش» وزیر مشاور امارات در امور خارجه در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط اعلام کرد کشورش ابتکار عمل آمریکا در برگزاری کنفرانس ورشو در کشور لهستان را با هدف بررسی بحرانهای منطقه تایید میکند.
انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات که به نیویورک سفر کرده در گفتوگو با روزنامه عربستانی الشرق الاوسط کنفرانس لهستان را که قرار است 24 و 25 بهمن در ورشو برگزار شود، فرصتی مناسب خواند و گفت: امارات امیدوار است که این کنفرانس به فرصتی برای دادن یک پیام واحد از سوی جامعه جهانی به ایران بدل شود تا تهران به دغدغههای جامعه جهانی درباره فعالیتهایش در منطقه بیشتر توجه کند؛ فعالیتهایی که باعث ایجاد نگرانی در خاورمیانه شده است.
او که با دبیرکل سازمان ملل و سفرای برخی کشورها در این نهاد بین المللی در نیویورک نیز دیدار داشته به نشست اخیر وزرای خارجه عربستان، إمارات، کویت، بحرین، مصر و اردن در امان هم اشارهای کرد و گفت که این نشست با هدف تاکید کشورهای شرکت کننده بر حفظ ثبات جهان عرب برگزار شده و اینکه هماهنگی کشورهای عربی برای مقابله با "دخالتهای روبه رشد منطقهای" بیشتر شود؛ اصطلاحی که امارات و عربستان معمولاً درباره ایران به کار میبرند.
به نظر می رسد دو کشور امارات متحده عربی و عربستان سعودی بیش از خود آمریکایی ها به اجلاس ورشو دل بسته اند و به همین جهت تلاش دارند با مهم جلوه دادن این اجلاس، مقامات کشورهای مختلف را به حضور در لهستان ترغیب کنند.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه و حتی کشورهای اروپایی نسبت به حضور در این اجلاس تمایل چندانی نشان نداده اند.
به نظر می رسد امارات و عربستان شکست این اجلاس را شکست آخرین تلاش ها برای ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران قلمداد می کنند و به همین جهت تا روزهای منتهی به برگزاری آن، تلاش دارند تحرکاتی برای ترغیب کشورها برای حضور در این اجلاس انجام دهند.
لازم به ذکر است، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا حدود سه هفته پیش اعلام کرد، قرار است روزهای 23 و 24 بهمن شهر "ورشو" لهستان میزبان نشستی باشد که تمرکز اصلی آن مقابله با فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران است.
این در حالی بود که بر اساس اعلام قبلی عنوان این نشست موسوم به «آینده خاورمیانه» بود اما با موضعگیری وزیر خارجه آمریکا مشخص شد این نشست با هدف تخریب نقش و نفوذ ایران در منطقه با هدایت آمریکا و به میزبانی ورشو در مرکز اروپا برگزار خواهد شد.
بسیاری از دیپلماتهای اروپایی بر این باورند، این رویداد بخشی از تحریک ایالات متحده آمریکا برای کارشکنی در حمایت اروپا از توافق هستهای و از بین بردن تلاش اروپا برای حفظ و ادامه اجرای برجام است.
بعد از آنکه ایران نسبت به برگزاری چنین نشستی اعتراض جدی خود را به مقامات لهستانی و اروپایی اعلام کرد، برخی کشورها و مقامات سیاسی اروپایی اعلام کردند که در این نشست شرکت نخواهند کرد. فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از جمله این مقامات بود که اعلام کرد در این نشست شرکت نخواهد کرد.
تحت تأثیر انتقادهای شدید مقامات اروپایی نسبت به برگزاری چنین نشستی و تهدید به شرکت نکردن در آن مقامات لهستانی و آمریکایی نگران لغو یا برگزاری این نشست در فضای تحریم آن قرار گرفتند از این رو تلاش کردند تا مقامات به نحوی مقامات اروپایی را برای حضور در این نشست راضی کنند.
جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس بعد از گفتوگو با مایک پمپئو اعلام کرد به شرطی در این نشست حضور مییابد که موازی برگزاری آن، نشستی درباره اوضاع یمن نیز برگزار شود.
اما هنوز وزیران خارجه آلمان و فرانسه سطح شرکت خود در این نشست را تأیید نکردهاند. همچنین وزیر خارجه بلژیک نیز دیروز در کنفرانس خبری مشترک با همتایان اروپایی خود پس از نشست نمایندگان اتحادیه اروپا اعلام کرد که در این کنفرانس شرکت نمیکند ولی نمایندهای به آن میفرستد.
مقامات آمریکا و لهستان در یک هفته اخیر و به ویژه در آخرین اظهارات روز دوشنبه اعلام کردند که هدف این کنفرانس مشورتهای عمومی پیرامون خاورمیانه بوده و ایران محور کنفرانس نیست.
یک مقام ارشد آمریکایی نیز روز دوشنبه گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس، ایران یا تشکیل ائتلاف علیه ایران نیست.
حمید بعیدینژاد سفیر کشورمان در لندن روز دوشنبه در توییتی نوشت: لهستان گفته، قرار شده وزیر خارجه فلسطین را برای بحث چشمانداز صلح خاورمیانه به این کنفرانس دعوت کنند که اتفاق جدیدی است و این نشان میدهد تمرکز کنفرانس بر روی ایران نیست. هم چنین تاکید شده هدف مشورت است و کنفرانس، بیانیه مورد مذاکره و مصوب نخواهد داشت و این تغییرات حاکی از آن است که لهستان مصمم است موضعش را با اروپا هماهنگ کند.
وی ادامه داد: تصمیم روز دوشنبه دولتهای اروپایی عضو شورای امنیت در بروکسل به پیشبرد مواضع گروهی مشترک اعضای اتحادیه اروپا در شورای امنیت میانجامد و میتواند به تقویت و تحکیم مواضع اروپا در مباحث امنیت بینالمللی از جمله خاورمیانه در برابر آمریکا بینجامد و سرآغاز حرکت جدیدی باشد.
منبع:تابناک
دیدگاه تان را بنویسید