کد خبر: 278045
|
۱۳۹۷/۱۲/۲۰ ۱۶:۰۹:۰۱
| |

اردوغان از «بی‌احترامی به اذان» در جریان تظاهرات روز جهانی زن انتقاد کرد

بعد از حمله پلیس به تظاهرات زنان در روز جهانی زن در میدان تقسیم استانبول در هشتم مارس، مقامات ترکیه در معرض انتقادات تندی قرار گرفتند. این انتقادات، رئیس‌جمهوری ترکیه را واداشت تا موضع‌یری‌ کرده و درصدد توجیه این سرکوب برآید.

اردوغان از «بی‌احترامی به اذان» در جریان تظاهرات روز جهانی زن انتقاد کرد
کد خبر: 278045
|
۱۳۹۷/۱۲/۲۰ ۱۶:۰۹:۰۱

اعتمادآنلاین| ده‌ها هزار نفر روز جمعه در خیابان‌های استانبول دست به تظاهرات زدند که پس از مداخله پلیس این تظاهرات پایان یافت.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در سخنان خود با اشاره به ویدئویی تایید نشده که نشان می‌دهد زنان و مردان هنگام اذان به شعار دادن ادامه می‌دهند، گفت: گروهی که به رهبری حزب اپوزیسیون خلق جمهوری‌خواه و حزب دموکراتیک خلق و به بهانه روز زن در میدان تقسیم گرد هم آمدند با ادامه شعارهایشان و سوت زدن هنگام پخش اذان رفتاری بی‌ادبانه داشتند.

اردوغان در آستانه انتخابات محلی 31 مارس در حال برگزاری سخنرانی‌هایی در سراسر کشور است و معمولاً طی این سخنرانی‌ها از اپوزیسیون ترکیه انتقاد می‌کند. او حزب خلق جمهوری‌خواه را به اتحاد با حزب دموکراتیک خلق متهم می‌کند؛ حزبی که اردوغان می‌گوید جبهه‌ای سیاسی برای شبه‌نظامیان کرد است.

گروه «راهپیمایی شبانه فمینیست‌ها در هشتم مارس» در بیانیه‌ای از استفاده از تظاهرات روز جمعه به عنوان «ابزاری انتخاباتی» انتقاد کرد.

این گروه در بیانیه خود اعلام کرد: خشونت پلیس علیه هزاران زن که در این تظاهرات شرکت کرده یا تلاش می‌کردند که در آن شرکت کنند، نمی‌تواند با زبان قطبی‌سازی، اخبار جعلی و نفرت‌پراکنی مخفی شود.

اردوغان طی سخنرانی خود همچنین بخش کوتاهی از ویدئوی تظاهرات روز زن و فیلمی از تظاهرات اپوزیسیون‌ در سال 2011 را پخش کرد و گفت: شرکت‌کنندگان در این تظاهرات پرچم ترکیه را در دست ندارند.

او همچنین اظهار کرد: اپوزیسیون با این بی‌احترامی به پرچم و اذان ما به آزادی و آینده ما می‌تازد.

اردوغان معمولاً می‌گوید حزب حاکم عدالت و توسعه به مسلمانان آزادی بیشتری داده است. زنان ترکیه تا چند سال پیش از داشتن حجاب در سازمان‌ها و نهادهای دولتی و دانشگاه‌ها منع می‌شدند.

مساله اذان از زمان تشکیل ترکیه در سال 1923 در کانون جنجال‌ها قرار داشته است. از سال 1932 تا 1950 پخش اذان به زبان عربی در ترکیه ممنوع بود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها