کشیش انگلیسی:
امام علی(ع) بهترین نوع حکومت داری در جهان را معرفی کرد
کشیش و متفکر انگلیسی معتقد است حضرت امام علی (ع) نه تنها اسوه حکومت اسلامی بلکه اسوه حکومت داری به معنای کلی آن است.
اعتمادآنلاین| فرانک جولیان گِلی' روز سه شنبه در بیان دیدگاه خود نسبت به امام علی (ع) گفت: قبلاً مقالهای در مورد آن حضرت نوشته و با برخی زوایای زندگی او آشنا هستم.
وی افزود: درحالیکه امام علی(ع) یک مبارز برجسته بود اما برخی معتقدند او یک سیاستمدار زیرکی نبود. با این حال در مقام دفاع از امام علی(ع) باید بگویم که او اساساً یک رهبر سیاسی بسیار باهوش بود و در موارد متعدد (از نظر سیاسی) بسیار خوب عمل کرده است.
این روحانی مسیحی ادامه د اد: آنچه باید بگویم این است که امام علی(ع) اسوه حکومت است البته نه فقط حکومت اسلامی، بلکه حکومت به معنای کلی آن است.
وی سپس به مواردی مانند احادیث نقل شده از حضرت علی (ع) در زمینه رعایت انصاف با مسحیان و یهودیان اشاره کرد.
گلی به این موضوع که نزد شیعیان حضرت علی(ع) به 'شیر' و یا 'اسد' معروف است و از آن حضرت به عنوان 'اسدالله' نیز یاد میشود اشاره کرد و گفت: بین بازنمایی نمادین حضرت عیسی (ع) به صورت شیر در کتاب مکاشفه یوحنا و مقام حضرت علی(ع) به عنوان اسدالله، شباهتهایی میبینم.
این کشیش انگلیسی سپس به مقام حضرت علی(ع) در تقوا و پرهیزگاری پرداخت و گفت: اهمیت مقام امام علی(ع) به پرهیزگاری اوست. برخی از مردم سیاست را از پرهیزگاری جدا میدانند، اما در شخصیت امام علی(ع) اینگونه نیست.
وی ضمن اشاره به واقعه کربلا افزود: از اینکه شنیدم یک و شاید هم دو مسیحی در رکاب امام حسین (ع) شمشیر به دست گرفتهاند شگفتزده شدم. اما دلیل آن این است که آن نبرد بین عدالت و ظلم بود.
این روحانی مسیحی توضیح داد که در چنین وضعی فرقی نمیکند که شما مسیحی باشی یا مسلمان، هر دینی که داشته باشی طرف عدالت را خواهی گرفت.
وی عنوان کرد که در زبان انگلیسی وقتی از عدالت سخن میگوییم منظور عدالت حقوقی و حداکثر عدالت اخلاقی است اما در ادیان، عدالت معنای عمیق تری دارد و آن زندگی بر اساس وحی است.
این متفکر انگلیسی در پاسخ به سئوالی درباره اهمیت نقش وحدت در ادیان ابراهیمی گفت: در موضوع وحدت بین ادیان، یکی از وظایف اصلی مبارزه با نیروهای تاریکی و اهریمنی است.
وی 'تونی بلر' نخست وزیر اسبق انگلیس و 'جرج بوش' رئیس جمهوری اسبق آمریکا را نمونهای از این نیروهای اهریمنی توصیف و اینگونه بیان کرد که در حین تلاش برای وحدت بین ادیان باید مفهوم مبارزه با نیروهای تاریکی و اهریمنی نیز مدنظر باشد.
حمله نیوزیلند یک جنایت نفرتانگیز بود
گِلی درمورد حمله تروریستی نیوزیلند نیز گفت: این یک جنایت نفرتانگیز بود که در آن تعدادی از مسلمانان با بیرحمی سلاخی شدند.
وی سپس افزود: یک موضوع مهم در رسانههای غربی در این زمینه نادیده گرفته میشود و آن اینکه موج مهاجران مسلمان در کشورهای غربی به دلیل سالها جنگ و ناامنی و فروپاشی نهادهای قانونی در کشورهای خاورمیانه و به دلیل سیاستهای مداخلهجویانه غرب به راه افتاده است.
این روحانی مسیحی با یادآوری اینکه یکی از نجات یافتگان این حمله یک فرد افغان بوده، پرسید: چه کسی باعث آواره شدن افغانها شد؟
وی به صراحت از تونی بلر و جرج بوش در این مورد نام برد و گفت: این روزها دولتهای غربی طوری حرف میزنند که انگار با دو نیروی افراطی اسلامی و سفیدپوست راست افراطی روبرو هستند. حال آنکه خود دولتها عامل اصلی ایجاد این دوگانگی هستند.
این کشیش انگلیسی تصریح کرد: دولتها برخلاف ادعایی که میکنند، خود عامل سیاستهایی هستند که منتهی به اینگونه حوادث میشود.
نمازگزاران مسلمان در جریان برگزاری نماز جمعه 14 اسنفد ماه در دو مسجد 'نور' و 'لینوود'' شهر کرایست چرچ نیوزیلند مورد حمله تروریستی مسلحانه قرار گرفتند که طی آنها 50 نفر کشته و دهها نفر نیز زخمی شدند.
متهم اصلی این حمله 'برنتون هریسون تَرنت' 28ساله اهل استرالیا معرفی شده که پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در'سرزمین های اروپایی' ابراز خشم کرده بود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید