آمریکا میان عشایر عراق سلاح توزیع میکند
همزمان با انتشار برخی خبرها درباره تسلیح عشایر اهل سنت در غرب عراق، منابع خبری از حمایت کامل آمریکا از این طرح خبر میدهند.
اعتمادآنلاین| سرتیپ «نجم الجبوری» فرماندهی ارتش عراق در نینوی که خود از بزرگان عشایر این استان است، در تاریخ 20 اردیبهشت گذشته خبر از مسلح کردن برخی از عشایر توسط دولت خبر داد.
او مدعی شد که دولت عراق تصمیم دارد برخی از عشایر استان نینوی (تعداد 50 روستا) در نزدیکی مرز با سوریه و همچنین جنوب موصل را برای مقابله با حملات هر از چندگاه داعش مسلح کند.
«اثیل النجیفی» استاندار سابق نینوی که در زمان حمله داعش، حرف و حدیثهای بسیاری در خصوص نقش او در سقوط موصل مطرح شد نیز از مسلح کردن عشایر استقبال کرده و آن را «گام مثبت» دانسته است.
مقامات رسمی و دولتی عراق تا کنون واکنشی به این موضوع نشان ندادهاند اما برخی گروههای سیاسی عراق در خصوص این مسأله ابراز نگرانی شدیدی کردهاند؛ بهخصوص اینکه طرح مورد نظر حمایت تمام قد آمریکا را نیز در بر دارد. مسأله مسلح کردن عشایر عراق یک بار نیز در سال 2014 مطرح شد که آن زمان نیز حمایت کامل آمریکا و رسانههای سعودی را در پی داشت اما ناکام ماند.
به نوشته پایگاه خبری العربی الجدید، برخی از سیاسیون عراقی در مورد تکرار تجربه «شبه نظامیان عشایر» که در سال 2010 از سوی «نوری المالکی» منحل شد، ابراز نگرانی کردهاند. شبهنظامیانی که بسیاری از آنها سپس به گروههای تروریستی از جمله داعش پیوستند.
چند تن از بزرگان عشایر در استان الانبار به العربی الجدید گفتند که آمریکا از موضوع مسلح کردن عشایر حمایت میکند و اخیرا نشستی میان فرماندهان آمریکایی با رهبران عشایر در پایگاه «عین الاسد» در استان الانبار برگزار شده و آمریکاییها وعده دادن سلاح را به عشایر دادهاند. طبق گفته آنها آمریکایی در صدد افزایش نقش عشایر در استان الانبار تا مرزهای استان بغداد هستند.
«سعد المطلبی» عضو شورای استانداری بغداد از مخالفان اصلی این طرح است و به العربی الجدید گفت که مسلح کردن عشایر در استانهای مجاور بغداد همچون الانبار، عراق را به دوره «شبهنظامیان عشایر» باز میگرداند.
او در ادامه افزود: مسلح کردن عشایر، قدرت آنها را در برابر حکومت افزایش میدهد و عشیرهها اگر خواهان مبارزه با تروریسم هستند به عضویت نیروهای مسلح رسمی در آیند بدون اینکه نیازی به تجربه کردن دوباره شبهنظامیان عشایر باشیم.»
المطلبی همچنین گفت که مسلح کردن عشایر، به گروههای سیاسی مرتبط است که منافع خود را به منافع ملی ترجیح میدهند و در ادامه با بیان اینکه آمریکاییها در پی این مسأله هستند، از هرگونه سوءاستفاده آمریکا از این موضوع در خلال بحران به وجود آمده میان این کشور با ایران، هشدار داد.
در این میان «محمد خلیل» از رهبران حزب «دموکرات کردستان» نیز از توزیع سلاح میان عشایر ابراز تعجب و نگرانی کرد و گفت که این اقدام موجب بحرانی شدن اوضاع میشود.
العربی الجدید در پایان نوشت که مطرح شدن مسأله توزیع سلاح در میان عشایر اهل سنت در استان نینوی و دیگر مناطق با برخی خواستههای از سوی برخی گروههای سیاسی برای خروج نیروهای الحشد الشعبی از این مناطق همراه شده و این موضوع میان بحران میان آمریکا و ایران سؤالات بسیاری را ایجاد میکند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید