کد خبر: 305958
|
۱۳۹۸/۰۲/۳۱ ۱۳:۳۴:۰۰
| |

گزارش آسوشیتدپرس؛

ایرانی‌ها درباره تحریم‌ها، جنگ و مذاکره با آمریکا چگونه فکر می‌کنند؟

خبرنگار خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در خیابان‌های تهران با شهروندان مختلفی درباره مسائل روز به‌خصوص رابطه ایران و آمریکا صحبت کرده و نظر آنان را جویا شده است.

ایرانی‌ها درباره تحریم‌ها، جنگ و مذاکره با آمریکا چگونه فکر می‌کنند؟
کد خبر: 305958
|
۱۳۹۸/۰۲/۳۱ ۱۳:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| این خبرگزاری می‌نویسد: 80 میلیون نفر جمعیت ایران با تبعات تحریم‌های آمریکا مواجه هستند: افزایش هزینه برای خرید دارو، گوشت، کالاهای روزمره زندگی. با افراد مختلفی در خیابان‌های تهران صحبت کردیم از زنان جوان و مسن تا زنان چادری و...؛ اکثر آنان معتقدند که به نظر نمی‌رسد جنگ دیگری در خاورمیانه آغاز شود، هر چند که خیلی‌ها می‌گویند حاضر به دفاع از کشورشان هستند. آنان فکر می کنند که ایران باید تلاش کند تا باب مذاکره با آمریکا برای کمک به بهبود وضعیت آشفته اقتصاد ایران باز شود؛ حتی در صورتی که از دید بسیاری از از آنان ترامپ رییس‌جمهوری غیرقابل اعتماد و نامناسب باشد.

«افرا حامدزاده» دانشجویی 20 ساله و کارمند بخش دولتی است است. او می‌گوید: «ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و هیچ‌کس نمی‌داند او چه واکنشی از خود نشان می‌دهد و چه کاری انجام می‌دهد. با این حال، از آنجایی که او اداره اقتصاد جهان را در دست دارد ما گزینه‌های زیادی پیش روی خود نداریم».


آسوشیتدپرس در ادامه می‌نویسد: «با این حال، نظرات مختلفی در تهران وجود دارند. بسته به این که شما با کسی که از نماز جمعه آمده صحبت می‌کنید یا با یک راننده تاکسی یا در کافی‌شاپ‌های محبوب بین جوانان ممکن است نظرات متفاوتی را بشنوید.

«زهرا صادقی» خانه‌دار و 51 ساله است. او به نماز جمعه رفته و از محل برگزاری نماز بیرون می‌آید. او می‌گوید: «آمریکا تا الان هر کاری که توانسته علیه ایران انجام داده است. آمریکا هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد».

«معصومه ایزدپناه» 35 ساله نیز همین نظر را دارد و می‌گوید: «زمانی که کسی سعی می‌کند شما را بترساند بدان معناست که او هنوز آماده جنگ نیست. وقتی کسی واقعا جنگی می‌خواهد آن را شروع می کند. مثل زمانی که عراق به ما حمله کرد. ناگهان حجم زیادی موشک و بمب فرود آمد. اکنون آمریکا می‌گوید من در حال آمدن هستم اما این صرفا برای ترساندن ایران است».


خبرنگار آسوشیتدپرس در ادامه گزارش به محله جوادیه در جنوب شهر تهران رفته است. «محمدعلی مقدم» که زمانی رزمنده در میدان جنگ علیه عراق بوده می‌گوید آماده است که بار دیگر به میدان جنگ برود. مقدم 58 ساله می‌گوید: «من سه فرزند و نوه‌هایم را تشویق می‌کنم که از ایران دفاع کنند».


«آرزو میرزایی» مادری 47 ساله ساکن مرکز شهر تهران اما نگران است. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم دولت باید کاری برای جلوگیری از وقوع جنگ انجام دهد. اگر جنگ خوب بود، افغانستان و عراق به حال و روزی نمی‌افتادند که ما امروز در تلویزیون می‌بینیم». جعفر راننده تاکسی 34 ساله نیز با نظر او موافق است. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم در صورت بروز جنگ هر دو طرف بازنده خواهند بود؛ فکر می‌کنم افراد عاقل در هر دو طرف باید برای حمایت از صلح و نه جنگ تلاش کنند».


آسوشیتدپرس می‌نویسد با این حال، برای سایر مردم ایران هنوز هم اقتصاد و نه جنگ عامل اصلی نگرانی است. این خبرگزاری می‌افزاید: «ارزش ریال از زمان خروج آمریکا از برجام کاهش یافته است. ایران نرخ بیکاری 12 درصد را براساس داده‌های مرکز آمار ایران تجربه می‌کند. حدود یک‌چهارم جوانان ایرانی بیکار هستند.»

خانم صادقی یکی از شهروندان دیگر می‌گوید: «وضعیت اقتصادی خیلی بد است. نرخ بیکاری بالاست و بسیاری شغل‌های خود را از دست داده‌اند. جوانان نمی‌توانند شغل خوبی پیدا کنند تا ازدواج کنند و مستقل شوند».


«مالکی» یک حسابدار بازنشسته 62 ساله می‌گوید مذاکره با آمریکا برای خنثی کردن اثر تحریم‌ها و تقویت وضعیت اقتصاد ایران مفید است. معتقد است که ایران باید شجاعت و قدرت مذاکره با آمریکا را داشته باشد. او می‌گوید: «وقتی سایر کشورها می‌توانند چرا ما نتوانیم. ما می‌توانیم امتیاز کسب کنیم.»


رضا 51 ساله و کارمند دولتی اما می‌گوید این مذاکرات دشوار خواهند بود. از دید او آمریکا باید به ایران احترام بگذارد و شرایط سختی را پیش روی ایران قرار ندهد؛ در غیر این صورت از دید او ایران باید از برجام خارج شود. او می‌گوید: «هنگامی که کسی خلف وعده می‌کند آن هم چندین بار شما دیگر نمی‌توانید به تعهدات خود پایبند باشید. من فکر می‌کنم ایران نباید تا ابد در برجام باقی بماند».


آسوشیتدپرس در پایان می‌نویسد: «بسیاری از جوانان در سال 2015 میلادی حصول برجام را در خیابان‌ها جشن گرفتند.» «حامد زاده» کارمند بخش دولتی می گوید: «جوانان اضطراب زیادی دارند و آینده ناشناخته‌ای پیش روی آنان است. آینده‌ای که نمی‌توانید برای آن برنامه‌ریزی کنید.»

منبع: آفتاب

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها