کد خبر: 307835
|
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۰:۳۷
| |

الفبای «لابی‌گری» در آمریکا

متاسفانه اطلاعات عمومی ایرانیان درباره «لابی» بسیار ناچیز و بحث‌ها در این رابطه بسیار غلط است. حتی بسیاری ایرانیان ساکن نقاط مختلف آمریکا هم در این خصوص اطلاعات زیادی ندارند. اینجا سعی میکنم الفبای «لابی‌گری» در آمریکا را کمی توضیح دهم.

الفبای «لابی‌گری» در آمریکا
کد خبر: 307835
|
۱۳۹۸/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۰:۳۷

اعتمادآنلاین| لابی‌گری یک فعالیت حرفه‌ای در آمریکاست و نیاز به مجوز قانونی از دولت دارد. شما باید به دولت اعلام کنید که می‌خواهید لابی کنید، مجوز بگیرید، منابع مالی‌تان برای لابی شفاف و روشن باشد، و فعالیت‌تان هم مشخص باشد. هر فرد یا گروهی نمی‌تواند با اجازه خودش دور بچرخد و «لابی‌گری» کند.

واشنگتن‌پست گزارش داده که بیش از 13 هزار شخص لابی‌گر در شهر واشنگتن ثبت شده‌ و در حوزه‌های مشغول به کارند. از شرکت‌های داروسازی و بیمه، تا نفت و گاز و کامپیوتر و اینترنت و کشاورزی و املاک. شرکت‌های دارو بالاترین هزینه را به لابی اختصاص می‌دهند.

لابی‌گری برای کشور‌های خارجی، پیچیده‌تر است و حساسیت و نظارت بیشتری بر آن وجود دارد. کسی که از خارج آمریکا پول می‌گیرد تا منافع دولت دیگری را اینجا پیش ببرد، باید با عنوان «مامور خارجی» از کارگروه ضدجاسوسی در بخش امنیت ملی وزارت دادگستری مجوز بگیرد.

اگر کسی بدون مجوز لابی‌ کند، خصوصا برای یک کشور، جرم است و چند هزار دلار جریمه و چند سال زندان دارد. مثلا پال مانافورت، رییس ستاد انتخابات ترامپ و مایکل فلین، مشاور امنیت ملی ترامپ که هر دو بدون مجوز برای دولت‌های خارجی لابی‌گری می‌کردند.

اطلاعات مربوط به موسسات و افرادی که برای کشورهای خارجی لابی می‌کنند توسط وزارت دادگستری آمریکا در اختیار عموم قرار دارد. موسسه غیردولتی «اوپن سیکرتس» که در راستای شفافیت سیاسی برای شهروندان آمریکا فعالیت می‌کند، این اطلاعات را دسته‌بندی و منتشر می‌کند.

ده کشور خارجی که سال گذشته بیشترین هزینه لابی را در آمریکا پرداخت کردند:
‏کره جنوبی 83 میلیون دلار
‏ژاپن 65 میلیون
‏اسراییل 63 میلیون
‏ایرلند 44 میلیون
‏امارات 35 میلیون
‏جزایر مارشال 34 میلیون
‏عربستان 31 میلیون
‏چین 29 میلیون
‏کانادا 28 میلیون
‏باهاماس 28 میلیون

عربستان سعودی در سال 2018 بیش از 11 میلیون دلار برای لابی توسط مراکز دولتی و 2/5 میلیون دلار برای لابی توسط مراکز غیردولتی در آمریکا پرداخته است. سال قبلش در 2017 حدود 14 میلیون دلار برای لابی مراکز دولتی و 4 میلیون دلار برای لابی توسط مراکز غیردولتی در آمریکا پرداخته است.

دولت ایران به دلیل عدم رابطه و همچنین تحریم‌ها، امکان و اجازه لابی در آمریکا را ندارد. هزینه لابی دولتی ایران در آمریکا صفر است.

اما به نام ایران یک لابی در آمریکا ثبت شده با عنوان «شورای ملی مقاومت ایران» که وابسته به سازمان مجاهدین خلق است. سال گذشته‌ 450 هزار دلار هزینه لابی مرتبط با ایران کرده‌اند. سال پیش از آن یعنی 2017 هم 520 هزار دلار هزینه لابی کرده‌اند.

سازمان مجاهدین خلق مدت‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار داشت و امکان فعالیت قانونی و حضور در اینجا را نداشت. ‏سازمان با پرداخت وجوه بالا به مقامات سابق دولت و ارتش و کنگره آمریکا، مدت‌ها به دولت آمریکا فشار آورد تا بالاخره سال 2012 از فهرست خارج شد و حالا به طور قانونی در آمریکا فعالیت و از جمله «لابی‌گری» می‌کند.

منبع: امتداد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها