کد خبر: 314487
|
۱۳۹۸/۰۳/۳۱ ۱۵:۳۱:۵۰
| |

141 بار حبس ابد برای 17 نظامی ارشد پیشین ترکیه

در یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های قضایی ترکیه، 224 نفر از متهمان شرکت در کودتای نافرجام سه سال پیش این کشور در دادگاه حضور یافتند و 17 نفر از نظامیان متهم به شرکت در این کودتا هر یک به 141 بار حبس ابد محکوم شدند.

141 بار حبس ابد برای 17 نظامی ارشد پیشین ترکیه
کد خبر: 314487
|
۱۳۹۸/۰۳/۳۱ ۱۵:۳۱:۵۰

اعتمادآنلاین| تقریباً سه سال پس از وقوع کودتای نافرجام در ترکیه دادگاهی در آنکارا 17 تن از سران ارشد پیشین ارتش این کشور را به احکام حبس ابد محکوم کرد.

هر یک از این متهمان در دادگاه به اتهام «نقض قانون اساسی» و «سوءقصد به جان رئیس‌جمهور» به 141 بار حبس ابد محکوم شدند. در میان محکومان نام آکین اوزترک، فرمانده سابق نیروی هوایی این کشور نیز به چشم می‌خورد. او نیز به همراه 16 تن دیگر از نظامیان ارشد ستاد مشترک ارتش به مجازات 141 بار حبس ابد محکوم شد.

اتهام دستگاه قضائی ترکیه به نظامیان پیشین این کشور «تلاش برای سرنگونی دولت» عنوان شده است. علاوه بر این، مسئولیت کشته شدن 251 تن در جریان این کودتا بر عهده این افراد گذاشته شده است.

جریان محاکمه نظامیان در دادگاه، یکی از تقریباً 300 محاکمه‌ای است که در ارتباط با کودتای نافرجام ترکیه طی سه سال گذشته برگزار شده است.

عبدالحمید گل، وزیر دادگستری ترکیه ضمن استقبال از احکام صادر شده در این دادگاه آن را «نمونه‌وار» خواند. او کار قضات دادگاه را ستود و گفت: عدالت به درستی اجرا شده است.

طیب رجب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه فتح‌الله گولن را مسئول اصلی انجام کودتای نافرجام 16 ژوئیه 2016 در این کشور معرفی کرده است. از اوزترک به عنوان متهم دوم مسئول انجام این کودتا نام برده می‌شود. اتهام اوزترکمسئولیت هماهنگی سربازان شرکت‌کننده در کودتا است.

محاکمه متهمان پرونده کودتا در سال 2017 در زندان سینجان در آنکارا آغاز شد. این بزرگ‌ترین جریان دادگاه برای 224 تن از متهمان برای عضویت در شورای موسوم به «صلح در میهن» و شرکت در کودتای نافرجام ترکیه بود.

از آن زمان تاکنون نزدیک به 290 پرونده در دادگاه در ارتباط با کودتا مطرح شده است که در 261 مورد به محکومیت 3239 نفر انجامیده است.

ده‌ها هزار تن دیگر نیز به اتهام حمایت از کودتا از کار اخراج شده‌اند که در میان آنان تعدادی از قضات دادگاه و یا دادستان‌های پیشین بوده‌اند.

به گزارش دویچه‌وله، بسیاری از این افراد به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کرده‌اند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها